Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen MKܒde!

Mustafa Şen ”Yolumuz, Halimiz, Hedefimiz’’ adlı konferans verdi

Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen MKܒde!

Gündem   A+a-

 Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, Türkiye Gençlik Vakfı Hatay İl Temsilciği ve Yeniler Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan, Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen’in konuşmacı olarak katıldığı, ‘Yolumuz, Halimiz, Hedefimiz’ konulu konferans Atatürk konferans salonunda gerçekleşti.  
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan program Antakya Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ile devam etti.
Üniversitelerden sorumlu Tügva Hatay İl Başkan Yardımcısı Yunus Emre Kayanın konuşmasının ardından kürsüye gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen’i ağırlamaktan ve dinlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konferansın başarılı geçmesini diledi. 
Gençler büyüklerinden daha büyük
Yapılan açılış konuşmaları sonrası kürsüye gelen Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen: “Gençler, büyüklerinden daha büyük olduklarını 15 Temmuz’da gösterdi. Biz yaşça büyüğüz ama onlar bizden daha büyük, bunu nereden çıkarıyorum. O gençler büyüklerinden bir söz gelmesini beklemeden meydanlara koştu ve iki saat içinde vatanı kurtardı. Şehit olan, gazi olanların yaş aralığına bakın orada ağırlıklı olarak gençleri göreceksiniz. Bir milletin asıl gücü tankı topu tüfeği değil, inançlı ve imanlı gençliğidir. 15 Temmuz’un aslan parçaları ellerinde hiçbir şey olmaksızın, topları ve savaş uçaklarını aşağı indirdiler” dedi.

Büyük Türkiye hayali kurduk

Mustafa Şen konuşmasında; “Bir sevdamız var, bir hayalimiz var, bir hayal kurduk. Büyük Türkiye hayali kurduk. Bu hayal için yola çıktık gerçekleşmedi. Yılmadık yola devam ettik, durmadık. Bu yıl olmadı seneye olacak dedik vazgeçmedik. En büyük özelliğimiz inanmak, direnmek, açımızdan zerre taviz vermemekti. Bizim doğduğumuz yıllarda biz, sizin doğduğunuz yıllardaki kadar şanslı değildik.
Biz esaret altında bir ülkede doğduk. Ülkemiz tutsaktı. Bu ülke kendi kararlarını kendisi alıp uygulayamıyordu ve iradesi pranga altındaydı. Ülkenin başbakanı biz şunu yapacağız dediğinde dünyada yapamazsın diyenlerin olduğu yıllardı. 1962’li yıllarda Kıbrıs’ta Müslümanlar, Türkler katlediliyordu. Türkiye diyordu ki bunu durduralım, diyorlar ki sen karışma. Orada Türkler var, dediğimizde sıkıysa karış diyorlardı. Limandan gemilerimiz Kıbrıs’a hareket ediyordu, geri dönün yoksa sizi batırırız diyorlardı. Bir devletin kendi savaş gemisini kendi karasularında yüzdürememesi ne demektir. İnat ettiğin zaman ise senin bütçeni 70 sente muhtaç hale getiriyorlardı. Kendi iradesini ortaya koyamayan bir devlet esaret altındadır, tutsaktır” ifadelerine yer verdi.
 

Türkiye Kendine de, bölgesine de, dünyaya da yetiyor

Türkiye eskiden kendine yetmeyen bir ülkeydi. Şimdi ülkemizin gücü şu an kendine de yetiyor, bölgesine de yetiyor, dünyaya da yetiyor diyen Mustafa Şen: “Dediler ki ’İdlib’e giremezsiniz’ biz dedik ki ’gireriz’ girdik. Fırat Kalkanı harekatını yapamazsınız dediler yaptık. Somali’de olamazsın, olduk. 15 sene önce yani bu esaret zincirini kırmaya başladığımızda milli savunmamızı oluşturan tesisatın, alet adavetin yüzde 10’unu 15’ini üretebiliyordu Türkiye, yüzde 80’ini dışardan alıyorduk. Bugün ise bu oran yüzde 65’lere çıktı. 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle bir hesaplama yapıldığında, bitmek üzere olan projelerimiz var, o yıl bitecek olan projelerimiz var ve onlarla birlikte milli savunmamızı oluşturan tesisat oranı yüzde 75’e çıkacak.” dedi.

Makas daralıyor

97’li yıllarda Almanya ile Türkiye’yi kıyaslayan Mustafa Şen Almanya’nın Türkiye’den 15 kat büyük olduğunu, şimdi ise Almanya’nın Türkiye’den 3 kat büyük olduğunu söyledi. Aradaki makasın hızla daralmasının Almanları çıldırttığını belirten Şen, bu yüzden Almanların 3. Hava alanının yapılmasını istemediklerini ifade etti.
Program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar