Skip Navigation Links

Gezgin Akademisi Samandağ'a Hayran Kaldı

“Yardımlaşmak ve paylaşmak için varız” sloganıyla kurulan Gezgin Akademi gönüllüleri Hatay ziyaretleri kapsamında Samandağ'a hayran kaldı.

Gezgin Akademisi Samandağ'a Hayran Kaldı

Yerel   A+a-

 Psikolojik Danışman ve Sokak Sanatçısı Erdal Çoban öncülüğünde , “Yardımlaşmak ve paylaşmak için varız” sloganıyla  kurulan Gezgin Akademi gönüllüleri  Hatay ziyaretleri kapsamında    , 2 Aralık günü  160 kişilik grupla Samandağ  ilçesine geldiler. Çöğürlü ilkokulu öğrencilerine oyuncak,giysi ve kırtasiye malzemeleri hediye ederek,çeşitli oyunlar oynadılar. 
Samandağ Belediyesi  gezginlerin ulaşımını sağlayarak,turistik ve tarihi mekanları gezdirdi. Beşikli Mağara,Titus Tüneli  ve ilçenin  çeşitli yerlerini ziyaret eden gezginler ,ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldılar. 
 
‘Paradan uzak...’
Gezgin Akademinin Fikir Babası Erdal Çoban, oluşturdukları gönüllülük ağını şöyle anlattı: “Ben sokak sanatçısıyım. Mardin’e çocuklara eğitim vermeye gittim. Orada çocukların patlak topla maç yapmaya çalıştıklarını görünce ‘Ne yapılabilir’ diye düşündüm. Oyuncak kampanyası başlatmaya karar verdik ve internetten duyurusunu yaptık. Benim İzmir Alsancak’taki bir oda tamamen oyuncakla doldu. Fakat kargo şirketleri ve yardım kuruluşları ile konuştuğumuzda bir maddi çıkar kaygısı güttüler. Herkes paranın derdindeydi, ben de çocuklara oyuncak götürmek istiyordum. Gezgin arkadaşlarımızla paylaştım. Onlar da ‘biz alıp çantalarımıza doldurup gideriz’ dediler. Sayımız giderek arttı. Amacımız, paradan uzak bir yardımlaşma imkânı sağlamak ve köprü olmak.”
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet