Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arşiv Affetmiyor !!!

Nihat Özdemir 2012 ‘de Bakın Neler Söylemiş ?!!!

Arşiv Affetmiyor !!!Web
TV

Gündem   A+a-

 Limakport İskenderun’u İhya Edecekmiş !!!

 
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İskenderun Limanı’nı 36 yıllığına kiraladıktan sonra ziyaret ettiği İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde ağırlamıştık. Ne coşku ve ne ağırlamaydı ama.. Başbakan gibi karşılandı İskenderun’da.. Hele hele biz Fenerbahçeliler ayrı bir coşmuştuk.. İlk icraat ise vinçlerin rengiydi (!) Sarı Lacivert !!! Hani Fenerbahçeliyiz ya !  O bakımdan.. İskenderun ve civar ilçelerden kaç kişi istihdam edildi ? Bilmiyoruz… 
 

Ziyaretin tarihi 10.03.2012 Cumartesi haberin yayın saati 19:31           8. Gün Haber Web Tv  .…

 
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İskenderun’a çok önemli vaatlerde bulunmuştu.. Arşivde haberin videosunu izlerken şöyle bir tebessüm ettim.. Aslında Körfez Gazetesi Sahibi Sevgili Erdal Yılmaz hatırlattı… İGC’deki basın toplantısı haberini.. 
Arşiv affetmiyor … 
İskenderun Limanı yani Limakport’un Çandarlı Limanı faaliyete girmezse Türkiye’nin ve hatta Ortadoğu’nun en büyük limanı olacağını söylemiş. Limanın istihdam ve ticaret hareketiyle de en büyük kazanımın İskenderun’un olacağını ifade etmiş Nihat Özdemir.. 10 Mart 2012 tarihinde söylemiş..
Limakport’ta kaç kişi çalışıyor, kaç çalışan İskenderun ve civar ilçelerden alındı ? Akıllarda deli sorular devam ediyor.. 
İskenderun Limakport büyük yatırımlarla ticari hareketliliğiyle istihdamıyla büyüdü de, kent ekonomisine, sosyal canlılığına hiçbir faydasını göremedik.. 
İskenderun’da hiçbir sosyal sorumluluk projesinde (Engelliler Basketbol Kulübü) hariç, göremedik.. 
Cizrespor’un forma reklamında gördüğümüz Limakport’u İskenderun kulüplerinin formasında göremedik..
Okulların laboratuar ve kütüphanelerinde göremedik.. Mesela köy okulların yıkık dökük binalarının tadilatında, ayakkabısı, elbisesi, çantası olmayan çocukların yüzündeki tebessümde göremedik Limak’ı!!!
İskenderun Basını’nın yürekten ve gönülden, karşılıksız desteklerine 10 Mart 2012 tarihinde teşekkür eden Nihat Özdemir, o günden sonra İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde verdiği sözleri unutmuş görünüyor. İskenderun Basınını yok sayan bir anlayışla hareket eden İskenderun Limakport yönetiminin, Yönetim Kurulu Başkanları Nihat Özdemir’in sözlerini hatırlatmak üzere videoyu tam 5 yıl sonra yeniden gündemimize almak durumunda kaldık. 
Hatırlayalım bakalım Nihat Özdemir İskenderun Basını’nın huzurunda İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde 10 Mart 2012 tarihinde neler anlatmış ve hangi vaatlerde bulunmuş… 
 
 

ARŞİV Haber 10.03.2012 8. Gün Haber Web Tv.. 

Türkiye'de Böyle Bir Basın Merkezi Yok!
Gündem  10.03.2012 Cumartesi 19:31  
İskenderun Limanı’nın geleceği ve tüm yatırımları hakkında bilgi vermek üzere İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İGC Basın Merkezi ile ilgili hayret dolu ifadeler kullandı ve ekledi:
 
 

Türkiye’de Böyle Bir Basın Merkezi Yok!

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ilk olarak cemiyet basın merkezini gezerken hayranlığını ifade etti ve ekledi: “Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir basın merkezi görmedim!”
İGC Basın Merkezi’nde gazetecilerle bir araya gelen ve İskenderun basınının enerjöisi ile etkisi konusunda bilgi sahibi olduğunu da sözlerine ekleyen Nihat Özdemir, İskenderun Limanı için ‘unutulmuş bir liman’ ifadesi kullandı ve Mersin’in Mersin Limanı’yla büyüdüğü gibi İskenderun’un da İskenderun limanıyla birlikte yeniden doğacağını söyledi.
İskenderun Limanı’nın eğer Çandarlı devreye girmezse Türkiye’nin en büyük limanı olacağını kaydeden Nihat Özdemir, “Biz İskenderun’a değişik bir gözle bakıyoruz. Unutulmuş bir liman, yıllardır köreltilmiş bir liman, liman olmayınca şehirde büyümüyor. Büyümediği gibi de küçülüyor. En yakın örneği Mersin limanı, yıllar önce İskenderun limanı limanken, İskenderun şehir, Mersin bir ilçeydi ama diğer nedenlerden dolayı bu liman durunca Mersin limanı canlanıyor. Mersin’in Mersin limanıyla beraber nasıl büyüdüğünü hepimiz gördük. Bugün İskenderun’dan daha ileriye geçtiler.
 
Biz bu limanı 36 yıllığına aldık, işletmeyi yaparken de yalnız işletme değil bu limanı liman haline getireceğiz. Artık dünyada kuru yük yanında konteynır limanı çok büyük önem kazanıyor. Ancak konteynır limanıyla liman olabiliyorsunuz, dünyaya baktığınız zaman her şey konteynırla taşınmaya başlandı. Bunun üzerine biz burada konteynır limanı yapmaya karar aldık. Yatırımlara da ilk günden itibaren başladık, hızla da yapıyoruz. Etap etap konteynır limanı haline getireceğiz. Burası 5 yıl sonra burası Türkiye’nin en büyük limanı haline gelecek. Eğer Çandarlı limanı bitip açılırsa orası 1. büyük liman olacak. bununla birlikte burada çalışan sayısı, burada ki katma değer hepsi İskenderun İlçemize mal olacak. Hedefimiz de İskenderun’un il olmasıdır. Bu limanın deniz derinliği az, derinliğini arttıracağız. Rıhtımların üzerinde ki vinçler eski ve verimsiz eski teknolojiye göre yapılmış. Bütün bu makine ekipmanlarını yenileceğiz. Bu ay sonu son teknoloji 2 adet vincimiz limanımıza geliyor. Bu limanın alt yapısı, iskeleler ve rıhtımlar çok eskimiş çeşitli yükleri taşıyamıyorlar bunları yenileyeceğiz. İlave rıhtımlar yapacağız. bu şekilde limanı büyülteceğiz, büyümek demek hem inşaat olarak büyülteceğiz hem de son model makine ekipmanları ile yenileceğiz.
İlk Konteyner gemisi Nisan sonu veya Mayıs başında ilk gemimiz yanaşmış olacak. “ dedi.
 
Arşiv Affetmiyor !!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar