Skip Navigation Links

Chp Kuzuculu'da Seçim Bürosunu Açtı

Chp Hatay Milletvekili Adayı Nihat Matkap 'Akp Bitmezse; Taşeronluk Bitmez'

Politika   A+a-

 
Chp Kuzuculu’da Seçim Bürosunu Açtı
 
Chp Hatay Milletvekili Adayı Nihat Matkap “Akp Bitmezse; Taşeronluk Bitmez”
Akp Gitmezse İşçinin Yüzü Gülmez. Emekli Milli Gelirden Pay Alamaz
Geçtiğimiz Pazar günü CHP Hatay Milletvekili Adayları Av. Mevlüt Dudu ve Parti Meclis Üyesi Nihat Matkap’ın da katılımıyla Kuzuculu Belde Seçim Bürosunun açılışına Kuzuculular yoğun ilgi gösterdi.
Açılışta konuşan CHP Milletvekili adayı ve Parti Meclis üyesi Nihat Matkap % 20 bandında gezen sadece eleştiren CHP’nin bu gün iktidar olmak için işçi dünyasından, işveren dünyasından, her kesimden insana kadrolarında yer verdiğini belirttiği konuşmasında; “Bu seçimlerde CHP eleştirmek yerine projeleriyle geliyor. Bu projelerde halkımız tarafından ciddiye alınıyor. Bunu gören AKP panikliyor. % 20 bandında gezen, sadece eleştiren CHP, bu gün iktidar olmak için işçi dünyasından, işveren dünyasından, her kesimden insana kadrolarında yer verdi.” Dedi.
Matkap konuşmasının devamında; “AKP dağıttığı kömür ve makarnayla kendine bağımlı 8,5 milyon bir kitle yarattı. Şimdi bu insanlara CHP gelirse Yeşil Kartı iptal edecek diyor. Yalan söylüyor. CHP yeşil kartı iptal etmeyecek. Yeşil kartlı vatandaş doktora gittiğinde yeşil kartlı olduğu için doktor karşısında eciş bücüş ezilmeyecek. Evet, doktora yeşil kartla gitmeyecek. Bu ülkede yaşayan herkes doktora TC Kimlik Numarasıyla gidecek. SSK’lı, Bağ-Kur’lu, emekli Sandığı gibi yeşil kartlıda TC Kimlik Numarasıyla gidecek. Bu ülkede yaşayan herkes sosyal güvenlik şemsiyesi altında olacak. Yoksullar yoksulluğuyla utanmayacak. İnsanlar işsizse, yoksulsa devlet utanacak. Sosyal devlet tüm yurttaşı sosyal güvenlik şemsiyesi altına alır. Yandaşın değil, oy veren vermeyen, her yurttaşın bu ülkenin zenginliğinden pay almasını sağlayacağız. Çalışanın iş güvencesi olacak. Sendikası olacak. Bir işyerinde aynı işi yapan iki kişiden birine sen kadrolusun, sen taşeron işçisisin diye sosyal haklardan mahrum edilmeyecek. Maaşlarında fark yaratılmayacak. Taşeronluk AKP ile birlikte tarihe karışacak. AKP bitmezse taşeronluk bitmez. Hem AKP yi hem de taşeronluğu bitireceğiz” dedi.
Daha sonra CHP Hatay Milletvekili Adayı Av. Mevlüt Dudu; “Yeni bir CHP var. Yeni CHP nin hesap uzmanı bir lideri var. CHP nin dürüst, samimi, içten, sözüne güvenilir bir lideri var. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu AKP’nin korkulu rüyası oldu, kabusu oldu. Önce bir AKP Genel Başkan Yardımcısının kirli ilişkileri, daha sonra Dengir Mir Mehmet Fırat’la başladı, Melih Gökçek’leri halkın daha iyi tanımasını sağladı. Halkın o günlerden itibaren umudu oldu. Sanki halkın duası kabul oldu. Sonra CHP ye Genel Başkan oldu. Eleştiren, çözüm üretmeyen CHP yerine tespit ettiği her sorunun çözüm yolunu gösteren bir CHP Genel Başkanı oldu. Aile Sigortası projesiyle AKP’nin aklını başından aldı. Her yoksul aileye 600 lira verileceğini ve bunun kaynağını açıkladı. AKP iyice şaşkına döndü, dili tutuldu. Geçenlerde yürekleri yakan bir olay yaşadık. Açlıktan bir çocuk öldü. Adli Tıp bunu doğruladı. Hiçbir AKP yetkilisi bir kelime söyleyemediler. Olayı tutanağa geçiren polisleri sürdüler. O ilin Valisi ne dedi? “Halbuki biz aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım yapmıştık, kömür de vermiştik” dedi. Biz araştırdık; aileye bir yıl boyunca ödenen toplam para 445 lira. Bu ailenin başbakanın da tavsiye ettiği gibi üç çocuğu var. Yapılan yardım beş nüfusa yıl boyunca ekmek almaya bile yeter mi? Yaşadığımız bu olay Genel Başkanımızın ne kadar haklı olduğunu da gösteriyor. Türkiye’de Aile Sigortası bir zorunluluktur. AKP ye oy veren hiç kimseye kızmıyoruz. Ama onların da vebal altında kalmamaları için iyi düşünmesini istiyoruz. İşçiler kendini güvende hissediyorsa AKP ye oy versin. İşsizlerin umudu AKP ise işsizler AKP ye oy versin. Öğrenciler, öğrenci velileri şifre geldiyse AKP ye oy versin. Esnaf, çiftçi halinden memnun ise AKP ye oy versin. Emekli milli gelirden pay istemiyorsa AKP ye oy versin. Sağlık personeli, doktorlar uygulamalardan memnunsa AKP ye oy versin.” Dedi.
Dudu; “Biz verdiğimiz her sözü kırk ölçüp, kırk biçip söyledik. Sözümüzün arkasındayız. Halkın iktidarı herkes içindir. Yakın ve yandaş için değil. Herkesin yüzünün güldüğü Türkiye vaat ediyoruz. Bizim açılımımız budur. AKP’nin açılımını halkımız biliyor. Sizin adayınız ben değilim, Nihat Matkap değil, sizin adayınız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bizler Kılıçdaroğlu’nun çalışma ekibinde birer neferiz. Sizler gibi.” Diyerek sözlerini tamamladı. Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay),
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet