Skip Navigation Links

Hayalleri Yıkan Listeler!!!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İskenderun'u teğet geçerken, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan tepkilerin odağındaki isim Orhan Karasay

Politika   A+a-

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İskenderun’u teğet geçerken, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan tepkilerin odağındaki isim Orhan Karasayar’dan vazgeçmedi ve MHP’de ise Turan Çirkin gitti kardeş Şefik Çirkin geldi..
Hayalleri Yıkan Listeler!!!
AK Parti, CHP ve MHP’de listelerin açıklanmasına saatler kala yaşanan bilgi kirliliği siyaset dünyasını çok gerdi. Herkes tüm gelişmeleri yedi yıldır aralıksız yayın yapan 8. Gün Haber (www.hatayhaberleri.org) den öğrenirken, titiz bir çalışma yürüten haber merkezi, bilgi kirliliği içinde olan siyaset dünyasına en doğru haberleri ulaştırarak ziyaretçi rekorları kırdı.


CHP’nin İskenderun Aday Adaylarına sırtını dönmesi üzerine İskenderun’da sürpriz bir bağımsız aday çıkacağı öğrenilirken, bu adayın CHP’ye tepki oylarıyla seçilmeyi hedeflediği konuşuluyor.
Özellikle ilk kez aday adayı olan isimlerin merakla bekledikleri listelerde en büyük sürpriz AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın yeniden listede kendine yer bulması ve CHP’nin Belen’den Erzin’e kadar olan İskenderun ve Dörtyol’u da içine alan geniş bölge için Avukat Mevlüt Dudu’ya önemli bir sorumluluk yüklemesi oldu.


İskenderun ve Dörtyol bölgesinden ayrı ayrı milletvekili adayı bekleyen CHP tabanını şok eden genel merkez kararının akşam saatlerine doğru değişmesi beklenirken, İskenderunlu’nun sabrını zorlayan karar bir türlü değişmedi.
İskenderun kamuoyunun da yakından tanıdığı ve önemli bir destek kitlesi bulunan Avukat Mevlüt Dudu’nun, CHP tabanıyla omuz omuza çalışma yürütmesi ve bu şekilde geniş bir alanda seçim çalışmalarını yapabileceği konuşuluyor.
AK Parti’de Milletvekilliği ve Bakanlığı döneminde çalışkanlığıyla göz dolduran ismi Sadullah Ergin birinci sıradaki yerini alırken, tepkilerin odağındaki isim Orhan Karasayar ikinci sırada kendine yer buldu.


Kamuoyunun yakından tanımadığı Mehmet Öntürk üçüncü sırada yer alırken, AK Parti Hatay’ın yıllardır cefasını çeken il başkanı Avukat Adem Yeşildal kendine dördüncü sırada yer buldu.
AK Parti listesinin şüphesiz en dikkat çekici ismi ise MHP’li eski Dörtyol Belediye Başkanı Hacı Bayram Türkoğlu, beşinci sırada yer bulduğu yeni partisine MHP oylarını çekmek için çalışacak.
CHP’de Mehmet Ali Ediboğlu’nin liste başı olduğu Hatay’da, Mevlüt Dudu’nun ardından üçüncü sırayı alan Samandağ eski ilçe başkanı Refik Eryılmaz, Ova’da Hasan Akgöl ve eski Çalışma ve Sosyal Güverlik Bakanı Nihad Matkap kendine 5. Sırada yer bulabildi. CHP Hatay listesinin tek kadın ismi ise Mali Müşavir Suzan Alhasoğlu.
Tepkilerin odağındaki isim Hilmi Yarayıcı 7. Sırada kendine yer bulurken, istifa ettiği yönünde dedikodular yayıldı ancak kesinlik kazanmadı.
Payas Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Ali Oğuz, taban hareketiyle çok sevilen bir isimdi ama fazlasıyla geri sıralara atılırken, aslen Malatya’lı eşi Tunceli’li olduğu öğrenilen Eczacı Ali Aslan 9. Sırada kendine yer buldu ve listenin son sırasında yer bulan genç, başarılı, halkla iç içe ilk kez siyasete adım atan Doktor Yılmaz Şahutoğlu, gelecek adına umut verdi.
MHP Hatay’da beklenen oldu ve 22. Dönem Milletvekili Turan Çirkin aday olmayarak kardeşi eski il başkanı Şefik Çirkin’i aday gösterdi. MHP camiasinın yakından tanıdığı Bilal Karaca kendine ikinci sırada yer buldi. MHP diğer adayların isimleri ise şöyle : 3 Ismaıl Hakkı Yücel 4 Selahaddın Gençer
5 Bülent Bahadırlı, 6 Hüseyın Akgöl 7 Canan Gencer 8 Yasar Gürakan 9 Irfan Oktay 10 Ömer Gırgeç.

AKP Hatay Listesi

 

1-Sadullah Ergin Avukat
2-Orhan Karasayar Ziraat Mühendisi
3-Mehmet Öntürk İşletmeci
4-Adem Yeşildal Avukat
5-Hacı Bayram Türkoğlu Eczacı
6-Filiz Özçörekçi İşkadını Esnaf
7-Fevzi Şanverdi Müterrim Tercuman
8-Mehmet Saruhan Öğretmen Avukat
9-Abdülkerim Güven Avukat
10- Hür Emre Önal Uluslararası İlişkiler Uzmanı

MHP Hatay Listesi

1-Adnan Şefik Çirkin Çiftçi

2 -Bilal Karaca Üniversite Mülki İdare Amiri

3 -İsmail Hakkı Yücel Yüksek Lisans Planlama Uzmanı

4-Selahaddın Gencer Lise Kamu Görevlisi

5-Bülent Bahadırlı Üniversite Bürokrat

6-Hüseyin Akgöl Yüksek Lisans Dış Hekimi

7-Canan Gencer Öğretmen

8-Yasar Gürakan Öğretmen

9-İrfan Oktay Üniversite Is Adamı

10-Ömer Gırgeç Üniversite Isçı

 

CHP Hatay Listesi

1-Mehmet Ali Ediboğlu Doktor Hatay
2-Mevlüt Dudu Avukat Hatay
3-Refik Eryılmaz Avukat Hatay
4-Hasan Akgöl Hatay
5-Nihad Matkap Yeminli Mali Müşavir Ankara
6-Suzan Alhasoğlu Mali Müşavir Hatay
7-Hilmi Yarayıcı Müzisyen Hatay
8-Ali Oğuz Esnaf Hatay
9-Ali Aslan Eczacı Hatay
10-Yılmaz Şahutoğlu Doktor Hatay

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet