Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Vali Lekesiz İskenderun Sorunlarını Masaya Yatırdı

Slayt destekli sunum daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Gündem   A+a-

 

İskenderun ve havalisindeki karayollarının sorunları ve yol bağlantılarının ele alındığı kapsamlı toplantı İskenderun Belediyesi Brifing Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit, bazı çevre ilçe ve belde belediye başkanları, Hatay İl Genel Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve diğer konuyla ilgili yetkililer katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak “ Sayın Valim İlçemizin Siyasi ve İdari yöneticileri, hepinizin malumu İlçemizde Şubat ayı içerisinde, İl İdare Şube Başkanları ile bir toplantı düzenlemiştik o toplantıda Sayın Valime arz edilen bağzı noktaları değerlendirip sonuca götürmek adına bugün bu toplantıyı yapma kararı aldık .Bu toplantının şehrimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Kaymakam Aksak’ın konuşmasının ardından söz alan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, “ İlçe Kaymakamımızın da belirttiği gibi Şubat Ayı içerisinde belirli toplantılar yapıldı İl İdare Şube Başkanları Toplantısında Karayolları ile ilgili sorunlar gündeme getirilmişti. Bunlardan bir tanesi Otoyol gişelerinin Erzin tarafına kaydırılması. Liman yüklemelerinin daha rahat olabilmesi için otoyol bağlantılarını yonca yaprakları ile genişletebilmek, İskenderun’un çöp sorununu çözebilmek adına otoyolun belirli noktasından çıkış sağlanabilmesi gibi sorunları daha detaylı masaya yatırmak adına detaylı çalışacağız. Örneğin Karayollarının 50 bin m2 alan üzerine kurulu alanına Belediye ile ortaklaşa park yapma çalışmalarımız sürmekte. Bunların bir kısmını biraz sonra görüşeceğiz, belirli olanları pratik bir şekilde çözüme ulaşacağı gibi orta ve uzun vadede sonuç kazanacaktır. Toplantının akıcı geçeceğine inanıyorum” diye konuştu. Slayt destekli sunum daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar