Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Saygıyla Anıyoruz

İskenderun Belediye Başkan Seyfi Dingil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. yıldönümünde saygıyla yâd ettiklerini belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Saygıyla Anıyoruz

Gündem   A+a-

 Başkan Seyfi Dingil, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde bir anma mesajı yayımladı.
Başkan Seyfi Dingil, mesajında şunları kaydetti:
“Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamı; ileri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir dehadır. Milleti için sayısız hizmetinin yanında, dünya barışını ve insanlık idealini daima ön planda tutmuş; bu yönüyle de tüm insanlığın saygısını kazanmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve “en büyük eserim” diyerek gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, yüksek bir değer olarak ilham kaynağımız olmaya devam edecektir. Bizler de milletçe; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyen Gazi Mustafa Kemal’in açtığı yolda, var gücümüzle çalışarak ilerlemeye devam edeceğiz. O’nun aramızdan ayrıldığı 10 Kasım 1938; bizler için bir devrin bittiği bir tarih değil, sonsuza dek sürecek Cumhuriyet yolculuğumuzun yeni bir merhaleye geçtiği yepyeni bir tarihi başlangıçtır.
Bu düşüncelerle, vefatının 79. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Ruhu şad olsun”
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar