Skip Navigation Links

'DSP'yi Yaşatmak Ecevit'i Yaşatmaktır'

'Ecevit'in Savunduğu Değerler En Önemli Miras'

Politika   A+a-

“DSP'yi Yaşatmak Ecevit'i Yaşatmaktır”
Demokratik Sol Parti İskenderun İlçe Başkanı Ali Bıkmaz, Bülent Ecevit’in vefatının 4. Yıldönümü nedeniyle “Ecevit’i Anma ve Anlama Haftası”nın başladığını söyledi ve “Biz Demokratik Solcular’ın her biri birer Ecevit’tir ve her bir Demokratik Sol Partili var oldukça DSP de yaşayacak, Ecevit de yaşayacaktır. DSP'yi yaşatmak Ecevit'i yaşatmaktır” dedi.
“Ecevit’in Savunduğu Değerler En Önemli Miras”
DSP İskenderun İlçe Başkanı Ali Bıkmaz, Ecevit’i özlediğini belirtti ve “Geçmişte DSP’yi kurduğu zaman herkes ‘iki kişilik parti’ dedi, Ecevit yılmadı, bir avuç insanla yola çıktı, her geçen gün halkayı büyüttü, Parlamento’ya girdi, DSP’yi önce solun sonra da Türkiye’nin birinci partisi yaptı. Parlamento’da çoğunluk olmadan azınlıkken bile bu ülke O’nun başbakanlığında seçimlere gitti.
Ecevit’in görüşleri ve savunduğu değerler, biz DSP’lilere bıraktığı en önemli mirastır. Bu görüş ve değerler bizim varlığımız, Türkiye’nin de ihtiyacı olan görüş ve değerlerdir. Şimdi herkes çok iyi anlıyor ki Bülent Ecevit haklıydı.”
Ecevit’in Başbakan olduğu dönemde terörün ‘sıfır’ noktasına indirildiğini anımsatan Bıkmaz, “Ama bugün terör yalnız kırda, dağda değil, İstanbul’un göbeğine kadar uzanabilmekte ve kimse farkına varmamakta” dedi.
Ali Bıkmaz, günümüzde Türkiye’nin tamamen dışa bağımlı hale getirildiğini, büyüyen ekonomide büyük payın, ya yabancıların ya da ismi belli olmayan, yolsuzluktan nemalanan kişilerin olduğunu anlattı. Eskiden Ecevit’in devletin borçlu olmasından duyduğu rahatsızlığı sık sık dile getirdiğini kaydeden Bıkmaz, “Eskiden devlet borçluydu. Şimdi devlet de borçlu, halk da. Halk ancak borçlanarak yaşayabiliyor” diye konuştu
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet