Skip Navigation Links

İSTE, İSDEMİR ve IEEE İşbirliği!

Türkiye’nin 2.nci büyük demir-çelik fabrikasında rahatlıkla bilgilerini artırabiliyor ve mesleki kariyerlerini geliştirebiliyor olmanın kıvancını ve h

İSTE, İSDEMİR ve IEEE İşbirliği!

Gündem   A+a-

 
 
Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE)  Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü Güç ve Enerji Öğrenci Topluluğu’nun İSDEMİR A.Ş.’ye düzenlediği teknik geziye katılarak; demirin, toz cevherinden çelik bobine uzanan yolculuğuna şahit olan İSTE’li öğrenciler, Türkiye’nin 2.nci büyük demir-çelik fabrikasında rahatlıkla bilgilerini artırabiliyor ve mesleki kariyerlerini geliştirebiliyor olmanın kıvancını ve hazzını yaşadılar.
 
Sanayi ve üretim ile iç içe olmayı ilke edinen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), sanayi kuruluşları ile olan bilgi alışverişi ve transferleri sürecinde teknik gezileri de teşvik ediyor. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) IEEE Güç ve Enerji Topluluğu (IEEE PES) tarafından organize edilerek, hem ülkemizdeki üç entegre demir-çelik fabrikasından biri olan, hem de Türkiye'de yassı ve uzun çelik üreten tek entegre demir-çelik fabrikası olan İSDEMİR A.Ş.'ye yapılan teknik gezide, tüm iş güvenliği önlemleri alındıktan sonra fabrika sahasının neredeyse tamamı araçla gezildi. Daha sonra yüksek fırın kumanda odası ve sıcak haddehane hattının incelendiği gezide, toz demir cevherinin, sırasıyla sinter, sıvı ham demir, kok gazı, sıvı çelik, 225 mm slab ve son olarak 1200ºC'de haddeleme ile yassı sıcak ürün-bobin üretimine kadar olan proses işlemlerini birebir gözlemleme fırsatı bulundu. Kendileri için bu aşamaları direkt olarak gözlemleme imkânı bulmanın büyük bir kazanç olduğunu ifade eden İSTE öğrencileri, sanayinin kalbi olan İskenderun’da okumanın da, üretim, inovasyon ve teknolojik gelişime büyük önem veren İskenderun Teknik Üniversitesi’nde öğrenci olmanın da büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade ettiler.
 
İSTE iste.edu.tr/eem">Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Selva BAL’ın, teknik gezi süresince İSDEMİR fabrika sahasını detaylıca tanıtan Kurumsal İletişim Uzmanı Zeynep ERZENCİ CEYHAN'a, 4. yüksek fırın kumanda odasında fırının kontrolünün nasıl sağlandığını anlatan mühendis ve teknik personele, sıcak haddehane tesisinde hattın tamamını ekibe gezdiren Metalürji Mühendisi Tuğrul UYSAL'a tüm ilgi ve emeklerinden dolayı teşekkür etti. Gezi, topluca çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet