Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Bize Karşı Siyasi Bir Linç Girişimi Başlatıldı”

Dörtyol Belediye Meclisi 2017 Yılı 10. Meclis Birleşimini Yaptı

“Bize Karşı Siyasi Bir Linç Girişimi Başlatıldı”

Gündem   A+a-

 
Dörtyol Belediye Meclisi 2017 yılı 10. Meclis Birleşimini 01 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 16:00’da yaptı.
 
            Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un başkanlık ettiği meclis birleşimi yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 
            Gündemin üçüncü maddesi olarak Belediye Başkanlık Makamınca ve Meclis Üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen konu bulunup bulunmadığı soruldu. Herhangi bir gündem talebi gelmeyince meclis gündeminin dördüncü maddesindeki; Numuneevler Mahallesi 379 ada. 18 nolu parselin İmar Planı değişikliğine esas Komisyon Raporunu komisyon üyelerinin olumlu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul etti.
 
Meclis gündeminin 5. Maddesinde; Sanayi Mahallesinde bulunan, mülkiyeti Belediyeye ait 650 ada 17 parselin 5393 sayılı yasanın 15. Maddesinin h bendine istinaden satışının yapılması ve satış için Encümene yetki verilmesini görüştü. Madde üzerinde açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy büyükşehir yasasıyla birlikte belediyenin daralan ekonomik yapısı, buna rağmen genişleyen hizmet alanı ve büyükşehrin yapılanması esnasında hizmetin aksamaması ve vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına hizmet alanlarında olmamasına rağmen yapmak zorunda kaldıkları hizmetleri ve bu hizmetlere dayalı olarak belediyeye yüklenen maddi sıkıntıları anlatarak, bu sıkıntıların bertaraf edilmesi için ihtiyaç duyulan kaynak nedeniyle böyle bir satışı gündeme getirdiklerini ifade etti. Ak Parti Meclis üyesi Celalettin Yakut gurubu adına yaptığı açıklamada; “Olumlu yada olumsuz olsa dahi biz satışa karşıyız” diyerek şerh koyarken, CHP gurubu da satışa sıcak bakmadıklarını ifade ettiler. Yapılan oylamada 14 red oyuna karşılık 16 kabul oyu kullanıldı.  Madde oy çokluğu ile karara bağlandı. 
Meclis gündeminin 6. Maddesinde; Özerli Mahallesinde bulunan, mülkiyeti Belediyeye ait 174 ada, 29 parselin 5393 sayılı yasanın 15. Maddesinin h bendine istinaden satışının yapılması ve satış için Encümene yetki verilmesi de 11 red oyuna karşılık 19 kabul oyu ile karara bağlanmış oldu.
 
Meclis gündeminin 7. Ve son maddesinde ise; Çaylı Mahallesinde bulunan, mülkiyeti Belediyeye ait 2664 parselin 5393 sayılı yasanın 15. Maddesinin h bendine istinaden satışının yapılması ve satış için Encümene yetki verilmesi konusunda da Ak Parti ve CHP gurubu satışa sıcak bakmadıklarını ifade ettikten sonra yapılan oylamada 14 red oyuna karşılık 16 kabul oyu ile karar bağlandı.
 
Meclis 2017 yılı 11. Meclis birleşimini 01 Aralık 2017 Cuma günü saat 16;00’da yapmak üzere birleşimini sonlandırdı.
 
Kapanışta bir konuşma yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy sosyal medyada; “Kesin olarak aldığımız bilgiye göre 15 Ağustos 2017 tarihinde İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU'yu makamında Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram TÜRKOĞLU ziyaret etmişlerdir. TÜRKOĞLU'NUN bu ziyaretinde Hatay İli Dörtyol Belediyesinde imarda ihalelerde yapılan yolsuzluk rüşvet vb. bir sürü usulsüzlükleri Bakanımıza anlatmıştır. Arkasından Dörtyol Belediyesinde yaşanılan bu yolsuzlukları usulsüzlükleri yazılı olarak yaparak  İçişleri Bakanımıza Müracaat etmiştir. Hatay Milletvekilimizin bu müracaatı üzerine İçişleri Bakanlığınca derhal Dörtyol Belediyesinde inceleme ve araştırma yapılması için Mülkiye Baş Müfettişi gönderilmiştir. Şu an itibariyle Dörtyol Belediyesinde Mülkiye Baş Müfettişi İnceleme Araştırma Yapmaktadır. Hatay Ak Parti Milletvekilimiz Hacı Bayram TÜRKOĞLU'nun İçişleri Bakanlığı nezdinde Dörtyol'umuzun yolsuzluktan kurtulması için yapmış olduğu bu girişim ve müracaatından dolayı kendilerine Dörtyol İlçe Halkı adına MÜTEŞEKKİRİZ!” şeklindeki Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili H. Bayram Türkoğlu’na atıfta bulunularak yapılan paylaşımın üzerinden geçen süre zarfından herhangi bir açıklama yada tekzip yapılmamış olduğunu belirterek; “Sizlere biraz önce dağıttırdığımız bu paylaşım geçtiğimiz hafta yapılıyor. Bu süre zarfında yazının muhatabı böyle bir girişimi bulunmadığına dair herhangi bir tekzipte bulunmuyor. Açıkça ifade ediyorum biz idare olarak hesaplarımızın, faaliyetlerimizin yaptığımız iş ve işlemlerin denetleniyor, inceleniyor olmasından hiçbir zaman rahatsızlık duymadık, duymayız da. Şeffaf yönetim anlayışımızda hesaplarımız ve icraatlarımız her zaman açıktır. Bizi burada rahatsız eden asıl konu bu yazılanlar ışığında müfettişlerin yaptığı çalışmalara siyasi bir ipotek konulması çabasıdır. Bizi üzen idareye karşı siyasi bir linç girişimi başlatılmış olmasıdır. Bizi üzen yapılanın siyasi bir terbiyesizlik olmasıdır.” Dedi.




Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar