Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Hatay, Sanayi, Kültür ve Eğitim Merkezi Olmalıdır'

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Gazanfer Dik, Hatay'ın sorunlarının doğru tahlil edilmesi gerektiğini ve çözüm önerilerin

Politika   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Gazanfer Dik, Hatay’ın sorunlarının doğru tahlil edilmesi gerektiğini ve çözüm önerilerinin ortaya konmasının önemli olduğunu söyledi.

“Hatay, Sanayi, Kültür ve Eğitim Merkezi Olmalıdır”
Hatay’ın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi incelendiğinde, günümüz şartlarından ileriye yönelik çok önemli projelerin uygulanabileceğine dikkat çeken Avukat Gazanfer Dik, geçmişten bugüne siyaset yaşamında CHP çizgisinden ve duruşundan taviz vermediğini söyledi.
İskenderun Körfezi’nin, Türkiye’nin en önemli demir-çelik üretim merkezi olmasının yanında, Hatay’ın tarihi ve kültürel konumunun çok önemli özellikler olduğuna vurgu yapan CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Gazanfer Dik, gelişmeye paralel projeleri hayata geçirmenin de siyasetçinin görevi olduğuna dikkat çekti.
Doğru planlanması bağlamında, ileri teknoloji eğitimi veren fakültelerin kurulması ile Hatay’ın, Ortadoğu’nun ‘Eğitim Merkezi’ haline dönüşmesinin mümkün olabileceğini belirten Dik, “Bunu açmak istersek, Hatay’da ileri teknoloji eğitimi yapan, uluslar arası standartlarda fakültelerin kurulması ile mümkün olacaktır diye düşünüyorum” dedi.
Milletvekilliği aday adaylığı çalışmaları sürecinde toplumun her kesiminden destek bulduğunu ve yüreklendirildiği için de mutlu olduğunu belirten Gazanfer Dik, toplumun beklentilerine cevap verecek çalışmalar içinde olmayı sürdüreceğini ifade etti.

8. Gün Haber’e farklı görüş ve düşüncelerini aktaran Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Gazanfer Dik, Hatay’ın bütününü çok farklı bir açıdan mercek altına alarak şöyle konuştu:
Ben 1973’ten beri Cumhuriyet Halk Partisinde çalışan bir insanım. Dur durak bilmeden, ayrılmadan, çizgimden sapmadan, ilerici siyasete katkı yapmak üzere yaptığım çalışmalar ve verdiğim emek, hem Cumhuriyet Halk Partisi tabanı tarafından, hem de bugüne kadar yapmış olduğum siyasi girişimlerle ilgili, İskenderun halkının da beni iyi tanıdığı düşüncesindeyim. Hem CHP’nin tabanı, hem de İskenderun halkına yabancı olmayan bir sima olduğumu düşünüyorum. Halktan, aday adaylığı çalışmam nedeniyle olumlu tepkiler alıyorum. Sokakta yürürken, bir insan meclisinde yer aldığımda, beni yüreklendirici, beni teşvik edici, yaklaşımlarla ve değerlendirmelerle karşılaştırıyorlar. Bu manada çalışmalarımızın da üstünde kattıklarıyla beraber, siyaseten iyi bir noktada olduğumuzu düşünüyorum.

Hatay’ı doğru analiz edip, Hatay’a katılacak değerlerin neler olması gerektiği konusunda kendi çapımızda bazı önermeler yaptık. Ve bu konuda da projelerimiz var. Hatay’ı şöyle bir tahlil edecek olursak, Sarıseki’den Dörtyol’a kadar bir yapılanma var. Bu yapılanma demir-çelik sektörü üzerine yapılanmadır. Çok uzun bir süreden bu yana orada hem çağdaş, hem modern, bir demir-çelik alanı oluşturulmuş vaziyettedir. Elde bulunan projelere bakıldığında bu alanın daha da büyüyeceği, Türkiye’nin 1 numaralı demir-çelik merkezi olacağı, orta gelecekte de muhtemelen Avrupa’nın 1 numaralı demir ve çelik sektörünün bulunduğu bir yer olacaktır. Bu bizim şahsi tespitimiz değildir, genel anlamda bu çıkışın yani gelişmenin sonucu olarak görülmektedir. Bu tarif ettiğim bölge Türkiye’de Gebze’den sonra ikinci bölge olarak görülüyor. Ancak çok yakın bir zamanda hatta şuan içinde bulunduğumuz süreçte, Gebze’yi geçmiş birinci derecede ki bir sanayi bölgesidir. Burası böyle gelişirken diğer taraflara da bakmak lazımdır.
Hatay, gerçekten Türkiye’nin en önemli, en güzel bir yurt bölgesidir. Çünkü Körfez’e baktığınız zaman, bu liman dünyada en önemli doğal liman sıralamasında en yukarılarda görülüyor.
Doğa güzelliğine baktığımız zaman, İskenderun’dan başlayarak Hatay’ın diğer bölgelerinde de gezindiğimiz zaman, bakıyorsunuz ki doğası muhteşem.
İnanç dünyasıyla ilgili olan tarihten gelen yapılanmasına baktığımızda, Hıristiyan dünyasının kutsalı sayılan çok önemli kiliselerin bu bölgede olduğunu görüyoruz.
Tarihi eserlerin yine bu bölgede olduğunu görüyoruz.
Bu ne demektir? Hem inanç turizminin hem de doğa turizminin bu bölgede doğru bir yatırımla, Türkiye’nin Ortadoğu’nun ve doğru yatırımlar yapılırsa Avrupa’nın dahi çok önemli turizm merkezi haline dönüşebilir. Bunların sağlanması siyasetin işidir. Biz bu konuda elimizden geleni yapacağız. Eğer Milletvekili olursak, bu konunun öncüsü, takipçisi ve yapılanmasında en büyük katkısı olan kişilerden olacağız. Kent halkını, bölge halkını da bu konuda organize edeceğiz. Bu projenin hayata geçmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız.
Hatay’ı daha da yükseltmek gerekir, yükseltecek proje de, kanaatimce ‘Eğitim Merkezi’ haline dönüşecek bir Hatay ile mümkündür. Bunu açmak istersek, Hatay’da ileri teknoloji eğitimi yapan, uluslar arası standartlarda fakültelerin kurulması ile mümkün olacaktır diye düşünüyorum. İleri teknolojili fakülteler Türkiye’de yok, siyasetin katkı ve desteğiyle bunu biz Hatay’da oluşturursak, Ortadoğu’nun da eğitim görmek için buraya akacağını, eğer gerçek performansı yüksek, kalitesi yüksek bir eğitim müesseseleri haline gelirse bu fakülteler, Avrupa’dan dahi insanlar, burada eğitilmek üzere geleceklerdir. Bu da Hatay’ın hem eğitim kalitesini, kültür kalitesini, gelirini, ekonomisini ve refahını yükseltecek bir işleyiş sağlayacaktır. Bütün bu çerçevede Hatay hak ettiği yeri bulur. Hataylı da müteşebbis ruhuyla ülkeye ve bu bölgeye kattıklarıyla çok önemli bir çıkış sağlayacaktır.” Dedi.

 



 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar