Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Engelliler Kilim Dokuyacak

İskenderun'da ‘engelsiz atölye’ ile engelliler kilim dokuyacak

Engelliler Kilim Dokuyacak

İskenderun   A+a-

 Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 2017 teklif çağrısına ‘Engelliyim, Engel Tanımam’ projesi ile başvuru yapan İskenderun Belediyesi’nin projesi kabul edildi.
Belediye tarafından açılacak mesleki kurslarda, 30 engelli vatandaşa bitki yetiştiriciliği, ahşap oymacılığı ve kilim kursları düzenlenecek.
Kabul edilen projeleri hakkında gazetecilere açıklamada bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, oluşturulacak ‘engelsiz atölye’nin proje süresinin 12 ay olacağını, sözleşme imzalandıktan 6 ay sonra kursların başlayacağını belirtti. 
Engellileri sosyal hataya kazandırmak ve üretime katıp, hayata bakış açılarını değiştirmek istediklerini ifade eden Başkan Seyfi Dingil, “İskenderun Belediyesi olarak engelli bireylere engelsiz atölye açarak, mesleki eğitimlerle istihdam edilebilirliklerini arttırarak, sosyo ekonomik yönden gelişmelerini sağlamak temel amacımızdır. Engelsiz atölyemiz ile bireylerimizin engelsiz bireyler gibi üretime katkı sağlayacaklarını kanıtlamak ve asgari düzeyde bağımlı veya bağımsız olarak yaşamlarını sürdürmek amacıyla, 30 engelli bireyimize bitki yetiştiriciliği, ahşap oymacılığı ve kilim dokuma kursları düzenlenecektir” dedi.
Başkan Seyfi Dingil, proje bittikten sonra ‘engelsiz atölye’sinde yine engelli vatandaşlar için çeşitli kurslar düzenlemeye devam edileceğini de sözlerine ekledi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar