Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE ile İMEAK İşbirliği Alanlarını Genişletiyor

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İMEAK, Deniz Ticaret Odası- İskenderun Şubesibirlikte yapmış oldukları çalışmaların kapsamını genişletme kara

İSTE ile İMEAK İşbirliği Alanlarını Genişletiyor

Gündem   A+a-

 
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İMEAK, Deniz Ticaret Odası- İskenderun Şubesibirlikte yapmış oldukları çalışmaların kapsamını genişletme kararı aldı.
 
Karşılıklı iletişim ve işbirliği ile birçok güçlüğün aşılabileceği inancını taşıyan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Deniz Ticaret Odası- İskenderun Şubesi(İMEAK)eğitim alanında yaptıkları işbirliğini diğer alanlara da taşıma kararı aldı.
 
Bu bağlamda hazırlanan protokolün imza töreninde konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ; “Desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz İMEAK, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi ile zaten devam eden işbirliğimizi resmileştirmemizin, birlikteliğimizi perçinleyeceği kanaatindeyim. Şuan burada olan İMEAK, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent KAVSAK ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut BİLEN’in nezdinde İMEAK, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu’nun tamamına ve tüm üyelerine;  verdikleri destek ve gösterdiklerihassasiyet için teşekkür ediyoruz” dedi.
 
İMEAK, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent KAVSAKise törende; “Kurulan bu dostluk ve işbirliğinin kurumlarımıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İskenderun’a ve ülkemize her alanda katkı sunan Üniversitemizi çok önemsiyor ve elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince desteklemeye gayret ediyoruz. Bu protokol ile işbirliğimizi daha da güçlendiriyoruz” dedi.
 
İmza töreni sonrasında; heyetler arasında yapılan toplantıda, iki kurumun birbirine ve birbirileri ile oluşturdukları sinerji ile topluma nasıl faydalı olabileceği, hangi projelere öncelikle odaklanılması gerektiği gibi konuşuldu. İSTE’nin ve İMEAK’ın sahip olduğu imkânların ve kaynakların etkin kullanımı ile özellikle denizyolu taşımacılığı ve lojistik konularında birlikte Ar-Ge çalışmaları yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, Ülkemizde atıl durumda bulunan denizcilik ile ilgili bazı cihaz,simülatör, taşıt ve ekipmanın İSTE’ye kazandırılması ile ilgili yapılabilecek girişimler konuşuldu. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar