Skip Navigation Links

Meclise Gelmeden Eleştiriyorlar !!!

İskenderun Belediyesi CHP Meclis Grubu’na yönelik eleştirilere cevap veren Meclis Grup Başkan Vekili Avukat Gazanfer Dik Meclise Gelmeden Eleştiriyorl

Meclise Gelmeden Eleştiriyorlar !!!Web
TV

Gündem   A+a-

 Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Avukat Gazanfer Dik, meclis üyelerine yönelik, yeterince eleştiri ve muhalefet yapmadıkları ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i destekledikleri yönündeki eleştiri ve iddiaların doğru olmadığını belirterek, eleştiri yapanları meclis oturumlarına katılmadan eleştirmek, kulaktan duyma sözlere itibar etmekle suçladı. 
Yerinde ve zamanında eleştiri ve muhalefet yaptıklarını iddia eden CHP Meclis Grup Başkan Vekili Avukat Gazanfer Dik, bütçe oylamasında neden “Evet” oyu kullandıklarını açıklarken, grup kararına uymayarak “Red” oyu veren CHP’li Meclis Üyesi Özer Çağşar’ın kararına saygı duyduklarını söyledi. 
Oldukça hararetli konuşmasında 42 yıllık bir avukat olarak mesleğinden örneklemeler yaparak eleştirileri yanıtlayan Avukat Gazanfer Dik, bütçeyi meclisten geçirmemenin bedeli ve yasaları hatırlattı ve sözlerine şöyle devam etti : 
 
İlçe başkanımın açıklamasından sonra aslında bana söz verip söyleyeceklerimin fazla olduğunu düşünüyor. Ancak madem mikrofon bana verildi. Bu konuda birkaç şey söylemek istiyorum. 
Biz öncelikle meclis grubu olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin İlkelerini, inandığı vazgeçmez ve dönmez olarak kabul ettiği bütün ilke ve kuralları olabildiğince hem mecliste hem siyasi hayatımızda elimizden geldiği kadar beynimizin yettiği kadar, kalbimizin, vicdanımızın ve siyasi inançlar çerçevesi içinde yerine getirmeye çalışan bir grubuz.  Samimiyetle söylüyorum ve bunun tarafımızdan da bu işe takibini istiyorum. Bu nasıl olur? Meclise gelmekle olur. hepiniz lütfen hem siz hem etrafınız Mutlaka meclise gelsin burada 10 kişiyiz biz meclis grubu olarak. Biz orada neler yapıyoruz, nasıl bir muhalefet yapıyoruz neler söylüyoruz, hangi ilkeleri ve sorumluluğu takip etmek sureti ile partiyi temsil etmeye çalışıyoruz bunu lütfen görün. Şimdi hiç bakıyorum partili arkadaşlarımızdan meclisi gelen yok. Dışarıda bir takım konuşmalara inanmak sureti ile dışarıda hiçbir bilgi sahibi olmayan bazı arkadaşlarımızın kötü niyetli olduğuna da inanmak istemiyorum açıkçası. O arkadaşlarımızın söyledikleri ile bir takım inançlara ya da fikirlere sahip oluyorlar. Buda tabi ki  rahatsız edici oluyor. İşin esası, asılı ve gerçekleşen yönü önemlidir. Bu tarafıyla ilgilenilmesini rica ediyorum. Lütfen gelin meclise ve herkes bizim ne yaptığımızı görsün. Biz yalnız yönetim kurulundaki arkadaşlar değil, yalnız ilçe başkanım ve ilde görevli olan arkadaşlarım ve kurumda görevli olan arkadaşlarım değil. Kim seçiliyorsa yani bir meslek kuruluşunun başkanı bir sivil toplum örgütlerinin yönetim kurulu başkanı bizler gibi meclis üyesi olan arkadaşlar hep insanların gözü önünde olan insanlar. İlk eleştirilecek kişilerdir. Biz burayı kabul etmekle bu görevi yerine getirmekle bütün bunları kabul etmiş insanlarız. Eleştirileri doğru ve ondan ders çıkarılacak eleştirileri her zaman başımızın üzerinde tutan bir grubuz. Varsa eleştiri ona bakarız oradan ders çıkaracağımız şeyler varsa bunları mutlaka değerlendiririz. Ama rica ediyorum herkes meclise gelsin. Olabildiğince gelsin ve orada neler oluyor CHP grubu ne yapıyor. Kimi susuyor diyor. Arkadaşlar susulacak yerde susulur. Ben 42 yıldır Avukatım bazen müvekkiller der Avukat konuşmadık. Konuşulmayacak yer var, konuşulacak yer var. Yazılı usulün olduğu yerlerde Avukat konuşmamalı. Sözlü yargıların olduğu yerlerde avukat konuşmalı örnek veriyorum. Şimdi meclisinde bir çalışma yöntemi vardır. o usule uymadan yapılacak olan her hareket alay konusu olur. Biz alay konusu olmak istemiyoruz. Biz doğru işler yapmak istiyoruz. Hem siyasetin kurallarını ve insani kuralları hem vicdani kuralları yerine getirerek bu görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. 
Şimdi son gün gündemde meclis grubu bütçeye evet dedi.  Şimdi ben bunun sebebini anlatayım.
Neden evet dedi. Şimdi aslında ister merkezi hükümetlerde Büyük Millet Meclisinde ister yerel meclislerde muhalefet iktidarın getirdiği şeylere kategorik olarak kural olarak hep red verir. Fakat bütçe biraz değişik bir versiyon. Onu da anlatmak ve aktarmak istiyorum. 
Bütçe şöyle bir şey. Bütçeyi red ettiğiniz zaman meclis düşer. Ama redderken eğer alternatif bir bütçe sunuyorsanız hem sizin sunduğunuz bütçe hem de iktidarın getirmiş olduğu bütçe iki taraflı olarak oylanırsa ve bu şekilde sizin öneriniz doğrultusunda oyların getirmiş olduğu yani yönetimin getirmiş olduğu bütçeye hayır denirse o zaman herhangi bir suç işlemiş olmazsınız. Ama önce bizim karşı bütçe oluşturmamız lazım. 
Peki Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu neden karşı bir bütçe oluşturmadı. Hepimiz yaşıyoruz. Hayatta yaşadığımız, çarşıda veya herhangi bir alışverişte gördüğümüz bire bir yaşadığımız enflasyon miktarı var bu % 14'ten aşağı değil. Ben kendimden biliyorum kira artışı %13,6 bankaya gidin %12 faiz bütün bunların karşılığında bu yönetim nedendir onu bizde anlamadık ama bence halkın yararına olan bir artış getirdi. 2017'nin bütçesinden %3 artış getirerek. Biz neyi iddia ediyoruz. Halkımız bu pahalılık altında ezilmektedir. Artık yaşayamayacak hale gelmiştir. Temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak hale gelmiştir. Bu bütçe %3'ten az önce söylediğim rakamlara ulaştırarak getirilseydi bu halkın yararına mı olacaktı yoksa zararına mı olacaktı bir düşünmek lazım. 
Biz bu bakımdan hem az önce söylediğim yasal nedenlerle yani bütçeyi redetmek usulsüzlüktür meclisin fesini gerektiren bir husustur bu sebeple %3'lük artışın onaylanması gerektiği düşüncesiyle bunu biz çoğunlukla onayladık. Grup kararı da böyle. Ancak aramızdan bir arkadaşımız çok içten çok samimi bir şekilde gerekçeleri önüne koymak suretiyle az önce söylediğim kuralı takip ederek kategorik olarak muhalefeti iktidarın getirmiş olduğu bütçeye faaliyet raporuna stratejik planına performans planına red oyu verilir inancı ile ben red oyu vereceğim dedi. Alınmış olan kararın altına da meşruhat verdi. Böyle bir durumda serbest iradesiyle ve inandığı bir yolda oy kullanmış arkadaşlar hiç kimsenin eleştiri getirmeye hakkı olmadığını düşünüyorum. Çünkü az önce söylediğim kategorik olarak yaklaşımı kendisine ilke edinmiş bu şekilde bir red kararı vermiş. Durum bundan ibaret. Biz hiçbir zaman AKP ile AKP zihniyeti ile yönetimleriyle AKP'nin bugün halka dayatmakta olduğu çağ dışı ve halkı ezen politikalarla beraber olmadık olmayız.
Meclise Gelmeden Eleştiriyorlar !!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet