Skip Navigation Links

“Teknoloji Sohbetleri” Başladı!

Teknoloji Sohbetleri serisinin ilki “Tekno-fark yaratmak için İSTE-TTO” konu başlığı ile yapıldı.

“Teknoloji Sohbetleri” Başladı!

Gündem   A+a-

ttom:0cm;margin-bottom:.0001pt; text-align:center;line-height:normal"> 
 
İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (İSTE-TTO) “TechTalks”proje ismi ile başlattığı Teknoloji Sohbetleri serisinin ilki “Tekno-fark yaratmak için İSTE-TTO” konu başlığı ile yapıldı.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO), inovasyonun dörtlü sarmal modelinde yer alan öğrencilerin, sanayicilerin, araştırmacıların ve toplumun; özellikle bilim, teknoloji ve inovasyon konularında bilgi düzeylerini artırmak ve gelişmekte olan güncel teknoloji konuları ile ilgili bilgileri sohbet havasında daha samimi bir ortamda ve etkileşimli olarak tartışabilmek amacıyla Teknoloji Sohbetleri – TechTalks adı verilen yeni bir uygulama başlattı.
 
TechTalks - Teknoloji Sohbetleri serisinin ilk sohbetinin açılışına katılan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ; “Çok büyük sinerji oluşturacağını düşündüğümüz bu sohbetleri kaçırmayın. Arkadaşlarınızı davet edin. Bu sohbetlere dileyen herkes katılabilir. Her bölümden herkes katılabilir. İş dünyasından isteyen herkes katılabilir. Sokaktaki vatandaşlarımız, mucitlerimiz katılabilir. Herkes katılabilir. İSTEöğrencilerinin teknolojiyi sadece kullanan değil, aynı zamanda üreten birer birey olmalarını istiyor ve bu vizyon ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin projelerini daha rahat ortamda gerçekleştirebilmeleri, fikir üretebilmeleri, icat ve inovasyon yapabilmeleri ve elbette üretebilmeleri için uygun ortam koşullarının oluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Proje ve buluşlarınız ile ilgili her türlü fikir alışverişini yapmak ve yardım almak için lütfen İSTE-TTO’yagelin, alanlarının uzmanı olan hocalarımızdan destek alın”dedi.
 
Daha sonra,Teknoloji Sohbetleri serisinin ilki, İSTE-TTOKoordinatörü Seçkin DİLEK tarafından Tekno-Fark Yaratmak için İSTE-TTO konu başlığı çerçevesinde gerçekleştirildi. Seçkin DİLEK, sunumunda; iyi bir fikir ile İSTE-TTO’yagelen kişilerin nasıl yönlendirildiği ve girişimci olmak isteyen öğrencilerin İSTE-TTO ile birlikte bu süreçte nasıl ilerlemelerinin gerektiği hakkında çok önemli bilgiler verdi. Teknoloji transfer ofislerinin kuruluş amaçları, girişimci adaylarının fikirlerini olgunlaştırırken dikkat etmesi gereken noktalar, proje fikirlerini somutlaştırmak isteyen öğrencilerin prototipleme yapabilmeleri için 3-boyutlu yazıcıların kullanımı, fikir ve ürünlerini koruma altına almak isteyen girişimcilerin izlemesi gereken yollar ve patentleme süreci hakkında katılımcıları aydınlatan Seçkin DİLEK, proje fikri olan öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, öğrencileri girişimcilik ekosistemi hakkında bilgilendirdi.
 
Samimi bir ortamda gerçekleşen ve karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı TechTalks serisinin ilk sohbeti tüm katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Düzenli olarak devam edeceği belirtilen Teknoloji Sohbetlerine birçok yerli ve yabancı iş ve bilim insanının katılacağı müjdesi tüm katılımcıları memnun etti.
 
http://iste.edu.tr/files/458_files_1507879750.pdfadresinde ajandası verilen Teknoloji Sohbetleri’nde çok ilgi çekici ve güncel konular ele alınıyor. Teknoloji Sohbetlerine ilgi duyan herkes dinleyici veya konuşmacı olarak katılabiliyor.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet