Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Avrasya Hospital'den Dörtyal’a Eğitim Desteği

OP.DR. Hüseyin Urlu’dan Okuduğu Okula Çok Amaçlı Salon

Avrasya Hospital'den Dörtyal’a Eğitim Desteği

Dörtyol   A+a-

 
Avrasya Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Urlu ilköğretimini yaptığı okula vefa örneği olarak çok amaçlı bir salon yaptırdı.
 
Hatay İli Dörtyol İlçesinin ek köklü eğitim kurumlarından olan ve 1954 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan 9 Ocak İlkokulunda yenilenen binasına rağmen bulunmayan Çok Amaçlı Toplantı Salonu hayırsever işadamı hemşerimiz Opr. Dr. Hüseyin Urlu tarafından yatırıldı.
 
18 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 15;00’da gerçekleşen açılış Törenine Avrasya Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Urlu, Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanı Fatih Mehmet Oruç, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Türkoğlu'nun yanı sıra çok sayıda okul müdürü ve seçkin bir davetli topluluğu katıldı.
 
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından salonda ilk saygı duruşu gerçekleştirildi  ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan 9 Ocak İlkokulu Müdürü Cemal Tabak; “Sayın Avrasya hastaneler grubu yönetim kurulu başkanım, Sayın misafirler basınımızın temsilcileri velilerimiz sevgili öğrenciler hepinize ayrı ayrı hoş geldiniz der saygıyla selamlıyorum.Meslek hayatımda en çok gurur duyduğum anlardan birisini yaşıyorum. Çok iyi biliyoruz ki bir toplumu geleceğe hazırlayacak olan kurumlar okullardır. Okullarımızın donanımlı olmasının en önemli ihtiyaç olduğunu bilen bu anlayışı içselleştirmiş güçlü bir kadro ile çatışmaktayız. Bu bağlamda okulumuzun bu konferans salonunun sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetlerle eğitime ivme kazandıracağına olan inancım tamdır.Avrasya hastaneler grubu yönetim kurulu başkanı Opr Dr Sayın Hüseyin URLU beyefendi okulumuzun ilk mezunlarından olarak her yıl Dörtyol’a geldiğinde okulumuzu ziyaret eder, maddi manevi süregelen katkıları olmuştur. En son ziyaretinde okulumuz yeni binası tamamlanmış, bu içinde bulunduğumuz salon dört duvardan ibaretti. Bu salonun donanımını kendisinden istediğimizde tereddüt etmeden yapacağını belirtti ve iki ay gibi kısa sürede bu salon tamamlandı. Kendisine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.Ayrıca göreve başladığı ilk günlerden eğitimin öncelikli konu olduğunu bize hissettiren , destekleyen ve yapıcı tavırlarıyla bizleri yüreklendiren sayın kaymakamımıza;Okulların İmar ve arsa sorunlarını ivedilikle çözen, araç ve ekipman desteğini esirgemeyen, her zaman yanı başımızda olan sayın belediye başkanımıza, büyük şehir belediyemize;Yine okulumuz yeni binasının yapımında büyük gayretleri olan, bölge milletvekillerimize, il milli eğitim müdürümüze, ilçe milli eğitim müdürümüze ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum.Buradan yetişecek yavrularımızın milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” Dedi.
 
Daha sonra bir konuşma yapan Avrasya Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Urlu’da; “Sayın Okul Müdürüm, Belediye Başkanım, Valim, sevgili çocuklar ve saygıdeğer aileleri,1950 yılında Dörtyol’da Özerli Çayı kenarında Karakise köprüsünün üst kısmında bahçeli bir evde doğdum. Dedem 1930'lu yıllarda İslahiye'den gelip çocuklarıyla Dörtyol'a yerleşmiş. Bize dağ, su yakın olsun demiş ve Kışlalar mahallesinin üst kısmına yerleşmişler.1956 da İlkokula başladım. 9 Ocak ilkokulu o zamanlar yeni yapılmıştı. 3 katlı sarı bir binaydı. Çok büyük görünüyordu. Şimdi o bina yok.
 
1950 — 1960 lı yıllarda aileler yeni yeni çocuklarını okula gönderiyordu. Mahallede ancak 2-3 kişi mektup okuyabiliyordu. Bir asker mektubu gelirse o kişilere gidilir veya onlar eve davet edilir, mektup okutulurdu.Babam okuma yazmayı askerlikte öğrenmişti. Daha sonra da ilkokul diploması almıştı. Babam için okuryazar olmak önemliydi. "Çocuklarımı okutacağım" diyordu, ilkokulu başarıyla bitirdim.En çok matematik dersini seviyordum. Ve bu dersten genellikle pekiyi alıyordum. Bazen öğretmenlerim beni sınıf l.'si bazen sınıf 3.'sü ilan ediyordu.Ortaokul, lise, Üniversite yıllarım başarıyla geçti. 1973'te İstanbul Üni. Tıp Fakültesini bitirdim. 10 sene kamu hizmeti yaptım. Sonra serbest çalıştım. 1991 ilk şirketi, 1992 ilk hastaneyi kurdum. Sayısız ameliyatlar ve tedaviler yaptım. Ayda 15 gün nöbet tuttuğum zamanlar oldu. Çok çalıştım. Memleketimden gelen hastalar oldu. Onlarla ilgilendim.Bütün bunları yaparken ailemin Dörtyol insanının, öğretmenlerimin çok büyük desteklerini gördüm. Bende tüm emeği olan başta öğretmenlerim olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Bana bu günlere gelme fırsatını veren eğitimimi tamamlamamı, doktorluk mesleğini yapmamı, insanlara iş ve aş kapısı yaratmamı sağlayan ülkeme, devletime ne kadar minnet duysam azdır.İlkokuluma küçükte olsa bir katkı sağlamaya çalıştım. Hayırlı olsun. Bunun daha çoğunu okullarımız hak ediyor. Hastanelerimin ve şahsım adına bana bu fırsatın verilmesinden mutluyum. İstanbul'da 3 hastanemiz var işleri kardeşlerim ve yeğenlerimle yürütüyorum.Hastanelerimizde 120 doktor, 1000'e yakın hemşire ve personel çalışıyor. 80 - 100 Dörtyol veya Hataylı çalışanımız var.Avrasya Zeytinburnu hastanesinde 18 senede 36.000'e yakın doğum oldu. Neredeyse bir şehir. Bir yılda sadece Zeytinburnu şubemize 10.000'e yakın yurtdışından hastalar geldi. Hizmetleriyle, memnuniyetiyle sayılan önemli ve tanınan, tercih edilen hastanelerimiz var. Her zaman sağlığa, Eğitim ve Çevreye önem veriyoruz.Sayın Valime, Büyükşehir Belediye Başkanıma, Belediye Başkanlarına İl Milli Eğitim Müdürüne çok değerli katılımcılara 9 Ocak İlkokulu Müdürü Cemal TABAK beye teşekkür ediyorum.” Dedi.
 
Okulun ve Avrasya Hastaneler Grubu’nun tanıtım videolarının ardından Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak’da birer teşekkür konuşması yaptı.
 
Çiçek ve plaket takdiminin ardından konuklara Okul Aile Birliği tarafından ikramlarda bulunuldu. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar