Skip Navigation Links

Yaran, Kent Konseyi'nin iptalinde kararlı..

Üzerinde tartışmaların bir türlü bitmediği Kent Konseyi'nin ilk genel kurulu, kaymakamlık makamına verilen iptal dilekçesi aşamasında.. Karar olumsuz

Gündem   A+a-

AK Parti İskenderun Belediye Meclis Üyesi Yeminli Mali Müşavir İbrahim Yaran, İskenderun Kent Konseyi’ne itiraz etmelerinin bir çok nedeni olduğunu belirterek, bu nedenle söylemlerinde “Kent Konseyi ölü doğmuştur” ifadesini kullandıklarını söyledi.
Kent Konseyi genel kurulunun yasal dayanaktan yoksun ve usulsüz olarak gerçekleştiğini iddia eden İbrahim Yaran, gerekçeleriyle birlikte Kent konseyi’nin iptali için İskenderun Kaymakamlığına başvuru yaptıklarını, olumsuz sonuçlanması halinde de Bölge idare Mahkemesi’nde iptal davası açacaklarını söyledi.
Kent konseyi oluşumunun yasal sürecinde ihdas edilmediğine, genel kurul toplantısının “Hazirun Cetveli” oluşturulmadan, divan kurulu oluşturulmadan sevk ve idare edildiğini, başkanlık ve yürütme kurulu seçiminin tüzük hükümlerine uygun yapılmadığı iddialarıyla hareket ettiklerini belirten Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yaran, kentin genelinin temsil edilmediği bir Kent Konseyi’nin yaşamasının da anlamsız olduğuna vurgu yaptı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet