Skip Navigation Links

İSTE’nin Şantiyeleri ‘Doğal Laboratuvar’ Oldu

İSTE Kampüsü’nde yapımı devam eden Merkezi Yemekhane, Kütüphane ve Mimarlık Fakültesi binalarının şantiyelerini yerinde görüp inceleyerek pratik bilgi

İSTE’nin Şantiyeleri ‘Doğal Laboratuvar’ Oldu

Gündem   A+a-

 
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nünöğrencileri,
 
“İnşaat Mühendisliğine Giriş”dersi kapsamında İSTE Kampüsü’nde yapımı devam eden Merkezi Yemekhane, Kütüphane ve Mimarlık Fakültesi binalarının şantiyelerini yerinde görüp inceleyerek pratik bilgilerini artırma fırsatı buluyor.
 
Kurulduğu günden bu yana altyapı ve üstyapı çalışmalarına hummalı bir şekilde devam eden İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) şantiyeleri, İnşaat Mühendisliği öğrencileri için büyük bir fırsata dönüştü. Derslerde teorik olarak öğrendikleri bilgileri hemen yanı başlarında uygulamalı olarak görme imkânı bulan öğrenciler, durumdan çok memnun olduklarını ifade ediyorlar.
 
İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri“İnşaat Mühendisliğine Giriş” dersi kapsamında İSTE Kampüsü’nde yapımı devam eden Merkezi Yemekhane, Kütüphane ve Mimarlık Fakültesibinalarının şantiyelerini gezdiler. “İnşaat Mühendisliğine Giriş” dersi sorumlusu Doç. Dr. Umur Korkut SEVİM,ile araştırma görevlileri Müzeyyen Balçıkanlı BANKİR ve Murat ÖZTÜRK eşliğinde şantiye alanlarını inceleyen öğrencilere, İSTE Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Durmuş BAYSALkapsamlı bilgiler verdi. “Maliyet analizi yapamayan bir inşaat mühendisinin muvaffak olamayacağını” dile getirenve mesleki tecrübelerini de öğrencilerle paylaşan İSTE Yapı İşleri ve Teknik Daire BaşkanıDurmuş BAYSAL,öğrencilere alan ve meslek hakkında bilgi verirken; “Başarılı olmak istiyorsanız inşaatlarda kullanılan malzemelerin özelliklerini çok iyi bilmek zorundasınız. Bir demir profilin özellikleri nelerdir, sahada kullanımı nasıldır, hangi duruma göre ne kadar kullanılır? Bu soruların doğru cevabı, saha ile yakındanilişkili olmaya bağlıdır. Sizin en büyük şansınız hemen yanı başınızda devam eden inşaatlarımıza sık sık gelebiliyor olmanız ve teorisini gördükleriniziuygulamalı olarak doğrudan inceleyebiliyor olmanızdır” dedi.
 
 
İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umur Korkut SEVİM konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmada; İnşaat Mühendisliğine Giriş dersi, Bölümümüzü yeni kazanan öğrencilere inşaat mühendisliği mesleğini tanıtmak ve mesleğe ısındırmak amacı taşıyan bir derstir. Teknik gezilerde bu dersin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Kampüsümüzde başlayan ve devam eden inşaatlar kampüsümüzü inşaat mühendisliği için doğal bir laboratuvara dönüştürdü, bundan dolayı teknik gezi konusunda oldukça şanslıyız. Bu vesile ile şantiyeleri bizlere tanıtan ve çok faydalı bilgiler veren Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Durmuş Baysal’a öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet