Skip Navigation Links

'Birincil Hedefimiz İstihdam'

AK Parti Hatay Milletvekili aday adayı Veysel Yıldırım Petek Cafe'de düzenlediği basın toplantısında birincil hedeflerinin istihdam ve işsizliğe çözüm

Politika   A+a-

“Birincil Hedefimiz İstihdam”
AK Parti Hatay Milletvekili aday adayı Veysel Yıldırım Petek Cafe’de düzenlediği basın toplantısında birincil hedeflerinin istihdam ve işsizliğe çözüm bulmak ve işsizlik sorununa çözüm bulmak olduğunu ifade etti.
İskenderun Devlet Hastanesindeki Başhekimlik görevinden istifa ederek AK Parti Hatay milletvekili aday adayı olan Dr. Veysel Yıldırım dün basın mensupları ile Petek Cafe’de bir araya geldi. Yıldırım, vekil olması halinde gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında bilgiler vererek: “Günümüzde karşılaştığımız en önemli problem istihdam ve işsizlik sorunudur. Birinci hedefimiz; insanlarımıza aş, iş ve ekmek sağlamak, bu sorunun çözümü için çalışmalar yapmaktır” dedi.
Yıldırım projeleri hakkında: “Bilindiği gibi İskenderun-Dörtyol ve Erzin hattında hali hazırda iki tane organize sanayi bölgesi faaliyet göstermektedir. Bunlar Sarıseki’de bulunan İskenderun organize sanayi bölgesi ile Payas organize sanayi bölgeleridir. Bu iki organize sanayi bölgesine ilaveten halen çalışmaları devam etmekte olan iki adet organize sanayi bölgesi bulunmaktadır. Bunlar 2.organize ve 75.yıl organize sanayi bölgeleridir. Çalışmalarında sona yaklaşılan bu iki organize sanayi bölgesine çok büyük bir talep patlaması yaşanmaktadır. İşadamlarımız yatırım yapmak istemekte ancak yer bulamamaktadırlar. Organize sanayi bölgelerinin istihdam ve işsizliğe büyük katkıları vardır. Şöyle ki, 1150 dönüm alanı bulunan İskenderun sanayi bölgesi yaklaşık 4.500 insanımıza aş, iş ve ekmek sağlamaktadır.
Yeni yapılan organize sanayi bölgelerine yoğun talep olması yatırım yapmak isteyen işadamlarımızın yer bulmakta sıkıntı çektiklerini göstermektedir. Bu sıkıntıları aşmak için yeni alanlar ve arsalar üretmemiz gerekmektedir.
Hatay il özel idaresi tarafından hazırlanan 1/25.000 ölçekli çevre düzeni palanında entegre sanayi bölgeleri adı altında bu alanlar gösterilmiştir. Hatay sınırları içinde bulunan 60.000 dönüm’ün üzerinde alanı olan bu bölge 1/25.000’lik çevre düzeni planında organize sanayi bölgesi olarak işlenmiştir. Ancak önünde bir takım problemler vardır.
Bu bölgenin önündeki engeller kaldırılarak sanayi alanı olarak değerlendirilmesi durumunda, biz bunun için çalışacağız, İskenderun organize sanayi bölgesi büyüklüğünde 50 tane OSB oluşacak bu da yaklaşık olarak 200.000-250.000 kişiye istihdam sağlayacaktır. Bu da insanlarımıza yeni iş alanları açacak, işsizlik sorununu kısmen de olsa rahatlatacaktır.
Bu bölgenin sanayi bölgesi olarak değerlendirilmesi ile yassı mamul çelik üretimi patlama yapacak beraberinde otomotiv, beyaz eşya, tersane v.s gibi 40 adet sanayi kolu da gelişecektir.
250.000 kişinin aileleriyle birlikte bu bölgede yaşayacağını düşünürsek, İskenderun-Erzin arası bölgeye yaklaşık 1.000.000 kişilik bir nüfusun geleceğini öngörmek hayal olmaz. Bunun da inşaat sektöründe bir patlama yapacağı aşikardır. İnşaat sektörünün canlanması ile yaklaşık olarak sektörle bağlantılı 250 adet işkolu canlanacaktır. Bu da bir başka istihdam alanı yaratacaktır.
Bu durumda gündeme konut sorunu gelecektir. Yaşanacak olan konut sorununu çözmek için, bölge belediyeleriyle işbirliği yapıp TOKİ’nin de imkânlarının devreye sokulması gerekmektedir. Bu sayede oluşması muhtemel çarpık yapılaşmanın da önüne geçilerek planlı bir şekilde şehirleşme sağlanacaktır.
Yukarıda sıraladığımız gelişmeler İskenderun Körfezi kıyısında devasa bir şehrin ortaya çıkacağını göstermektedir. Çin’le rekabet edecek bir demir-çelik sektörünün oluşması bölgemize dışarıdan çok sayıda insanın iş seyahati anlamında geleceğinin de habercisidir. Bu da konaklama yeri açısından sorun yaşamamız demektir. Bu sorunu aşmak için 5 yıldızlı otellerin acilen bölgemizde inşa edilmesi gerekmektedir.
Sanayicilerimizde olduğu gibi turizm yatırımı yapmak isteyen işadamlarımızın da en büyük sorunu arsa sorunudur. Bu sorunun çözümü ile birlikte çok sayıda 5 yıldızlı otelin bölgemize geleceğini öngörmekteyiz. Otellerin gelmesiyle birlikte gelişen sanayi ile birlikte kongre turizminin ve fuarcılığında hayata geçirilmesi gerektiğini görüyoruz.
Bilindiği gibi İskenderun limanımız özelleşti. Bu yıllardır arzu ettiğimiz beklediğimiz bir durumdu. Çünkü liman, geçmişte İskenderun’a kan veren ana damarlarımızdan biriydi. Yıllardır, limanın özelleşmesini ve eskiden olduğu gibi İskenderun ekonomisine hayat vereceği günü özlemle bekledik.
Firma şu anda limanı harekete geçirmek amacıyla yatırımlara girmiş durumda. Gelişmesini öngördüğümüz sanayi bölgelerinin de yaratacağı sinerjiyle İskenderun limanı Ortadoğu’nun, Doğu Akdeniz’de parlayan yıldızı olacaktır.
Limanın canlanmasıyla birlikte İskenderun Körfezi lojistik üssü haline gelecektir. Bunu öngörüyoruz. Lojistik alanlar ve lojistik köyler için çalışmalar yapacağız. Şu anda çalışmaları devam etmekte olan lojistik köy projesinin takipçisi olacağız. Buna bağlı olarak nakliyecilerimizin de yüzü gülecektir.
İskenderun deniz ve dağ turizminin birlikte olduğu eşine ender rastlanılan bir kenttir. Arsuz, eşsiz doğası ve kumsallarıyla insanları büyüleyen bir beldemiz. Ancak tanıtımı tam anlamıyla yapılamadığından hak ettiği yerde değil. Tesis açısından yeterli hale getirilmesi gerekmektedir. Alt yapı ve arsa sorunu çözüldüğü takdirde çok büyük bir turizm cenneti haline gelecektir.
Dağ sporları açısından özellikle yamaç paraşütçülüğü açısından İskenderun belki de Türkiye’nin en güzel atlama parkuruna sahip şehridir. Yamaç paraşütçülüğünü geliştirip tanıtımını yapmamız gerekmektedir. Bu anlamda da gençlik ve spor bakanlığı ile birlikte hareket ederek gençlerimizi bu yönde yönlendireceğiz.
Potansiyel turizm alanlarımızdan biride yayla turizmidir. Şehrin rutubetinden bunalan insanlarımıza dönük olarak yayla turizmini geliştirerek günübirlik turizmi canlandırmalıyız.
Spor dediğimizde hepimizin aklına doğal olarak İskenderunspor geliyor. Biliyoruz ki İskenderun futbolcu cenneti. Samet’ler, Durmuş’lar, Soner’ler bu kentin tozlu sahalarında yetiştiler. Ancak bu şehrin takımını yukarılara taşıyamadılar. Neden? Altyapı yok, tesis yok, takımı sırtlayan sponsorlar yok. Bu kentten yetişen gençlere bu imkanlar tanınırsa, İskenderunspor süper ligde fırtına gibi eser.
Alt yapı ve tesis sorununu çözmek için çalışmalar yapacağız. Sanayici ve işadamlarımızın İskenderunpor’a el atmasını sağlayacağız, bunun takipçisi olacağız. En önemlisi İskenderun’a yakışır büyüklükte bir stadyumun yapılması için çalışacağız.
Kapalı spor salonumuzun daha işler hale getirilmesi için çaba sarf edeceğiz. Yüzme sporunu daha da yaygın hale getirmek için çalışacağız.
Sonuç olarak 2023 Türkiye’sinin, 2023 İskenderun’unu bugünden görüyoruz. Tüm enerjimizi daha mutlu, daha müreffeh, bir İskenderun için harcamalı çocuklarımıza ve torunlarımıza güvenli bir gelecek hazırlamalıyız” bilgilerini verdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet