Skip Navigation Links

'19 Mayıslar gençlik kurultayıdır'

19 Mayıs kutlamalarının kaldırılmasına sert tepki gösteren MHP İskenderun ilçe Başkanı İbrahim Gül 'AK Parti Hükümetinin Neden? ve Niçin? Olduğu belir

Politika   A+a-

 
“19 Mayıslar gençlik kurultayıdır”
 
 
19 Mayıs kutlamalarının kaldırılmasına sert tepki gösteren MHP İskenderun ilçe Başkanı İbrahim Gül “AK Parti Hükümetinin Neden? ve Niçin? Olduğu belirsiz bir değişiklikle 19 Mayıs Kutlamalarının stadyumlardan kaldırıldığını anlamak mümkün değildir.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Günü olarak da kutlanmaktadır. Ulu önder Atatürk bir söyleşi sırasında ‘Ben 19 Mayıs'ta doğdum’ demiş olması ayrı bir önem taşımaktadır. Hâlbuki “19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı” ülkemizdeki her yerleşim merkezinde Gençlerimizin toplandığı adeta gençlik kurultayı gibidir” dedi.
AK Parti Hükümetini sert bir dille eleştiren MHP İskenderun ilçe Başkanı İbrahim Gül “AKP Hükümetinin geçmişimiz ve milli hassasiyetlerimizle neden uğraştığını anlamak mümkün değildir. 19 Mayıs Türk milleti için sıradan bir gün değildir. 19 Mayıs Milli mücadele ruhunu gençlerimize anlattığımız ve bu sevince Türk gençlerini kattığımız gündür. Neden ve niçin olduğu belirsiz bir değişiklikle 19 Mayıs Kutlamalarının stadyumlardan kaldırıldığını anlamak mümkün değildir. Hâlbuki “19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı” ülkemizdeki her yerleşim merkezinde Gençlerimizin toplandığı adeta gençlik kurultayı gibidir. 20 Haziran 1938 tarih ve 3466 sayılı kanunla millî bayram olarak kabul edilmiştir. Millî Eğitim Bakanlığı 1927’den sonra her yıl mayıs ayının üçüncü haftasında Türkiye’nin her yerinde okulların katıldığı gösteriler düzenlenmeye başlamıştır. 1938’de 19 Mayıs gününün“gençlik ve spor bayramı” olarak kanunlaşmasından sonra bu gösteriler de resmî bayram gününe alınmış, bu bayram için“dağ başını duman almış” marşı, gençlik marşı olarak kabul edilmiştir. Atletlerin, Atatürk’ün millî mücadeleye başladığı Samsun’dan aldıkları toprağı, koşarak Ankara’ya ulaştırmasıyla sonuçlanan 19 Mayıs koşusu da o tarihten beri yapılmaktadır. 19 Mayıs; “Atatürk’ü Anma Günü” olarak da kutlanmaktadır. Bunun nedeni Atatürk’ün bir söyleşisinde “Ben 19 Mayıs’ta doğdum” demiştir. Türk milleti ve Gençleri için çok büyük öneme sahip olan bu kutlamaların okullarda Adeta “Kutlamasanız da olur” mantığı ile yapılmaya çalışılmasının takdirini Türk milletine bırakıyoruz” dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet