Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Lütfü Savaş'a Ceza Şoku!

5 ay hapis cezası ve 2 ay 15 gün belediye başkanlığından hak mahrumiyeti..

Lütfü Savaş'a Ceza Şoku!

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şüpheli olarak Hatay Asliye Ceza Mahkemesi’nde görevi kötüye kullandığı iddiasıyla yargılanıyordu. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in müşteki olarak katıldığı dava sonuçlandı.
Bilindiği gibi, HBB meclisinin 14.08.2015 tarihli toplantısında meclis üyelerinin br kısmı tarafından belediyeye ait işlerle ilgili olarak, verilen önergelerin meclis gündemine alınması için gerekli oylamayı yaptırmayan Lütfü Savaş’tan şikayetçi olmuşlardı. 
Mahkeme iddia kapsamında, Lütfü Savaş’ın, HBB Meclis Başkanı sıfatıyla, müşteki İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile meclis üyelerinin usule uygun şekilde verdiği önergeleri meclis gündemine alınıp alınmayacağına ilişkin oylamaya kasten sunmayarak görevinin gereklerine aykırı hareket ettiği ve kamu zararı oluşturduğu hükmüyle kararı onadı. 
Danıştay 1. Dairesi’nin de itirazını kabul etmediği Lütfü Savaş hakkında 6 ay hapis cezası verildi, bu ceza iyi halden ötürü 5 aya indirildi. Ayrıca HBB Başkanı Lütfü Savaş, 2 ay 15 gün belediye başkanlığından hak mahrumiyeti almakla birlikte, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi. 
Bu arada AK Parti İl Başkanı ve AK Partili belediye başkanları da, geçtiğimiz aylarda suç duyurusunda bulundukları 2016 yılı denetim raporunda belirtilen hususlar hakkında, “Büyükşehir belediyesinin yanlış yönetimi ve oradaki kaynakların halkın hizmetine sunulması gerektiği halde sunulmadığını ve bu sunulmamadan dolayı da hukuki eksiklikleri şikayet etmek üzere” mahkemeye başvurmuşlardı. 
Dava süreci devam ediyor..
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar