Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE’de Lisansüstü Öğrenci Sayısı Hızla Arttı!

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) toplam lisansüstü öğrenci sayısı 784’e ulaştı.

İSTE’de Lisansüstü Öğrenci Sayısı Hızla Arttı!

Gündem   A+a-

 Yeni eğitim-öğretim yılı için açılan lisansüstü kontenjanlarına yerleşen öğrencilerle birlikte; eğitim/öğretim ve araştırma kalite ve kapasitesini her geçen gün artıran İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) toplam lisansüstü öğrenci sayısı 784’e ulaştı.
 
1,5 yıl gibi kısa bir sürede öğrenci sayısını yaklaşık 2 kat artıran İSTE, Teknoversite vizyonu kapsamında; hem akademide hem de iş dünyasında fark oluşturacak teknolog formasyonuna sahip olan yüksek lisans ve doktora yapmış nitelikli insan gücü yetiştirerek, ülkemizin Ar-Ge kapasitesini artırma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İSTE Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü’ne (MFBE) bağlı İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği, Deniz Ulaştırma Mühendisliği anabilim dallarında; “TEZLİ YÜKSEK LİSANS”, Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Anabilim Dalı’nda; “TEZSİZ YÜKSEK LİSANS”; İnşaat Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği ve Deniz Ulaştırma Mühendisliği anabilim dallarında; “DOKTORA” programlarına öğrenci kabul ediliyor. Ayrıca, İSTE Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne (SBE) bağlı Seyahat İşletmeciliği ile Turizm ve Otel İşletmeciliği anabilim dallarında da; “TEZLİ YÜKSEK LİSANS” programı bulunuyor.
 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Nitelikli insan kaynağı yetiştirebilmek için lisansüstü araştırmalara ve eğitimine büyük önem veriyoruz. Programlarımızın çeşitliliğini ve kalitesini her seviyede artırmaya çalışıyoruz. Niceliğin yanında niteliği de elbette ihmal etmiyoruz. Hedefimiz, lisansüstü araştırmaları teşvik ederek ve destekleyerek; inovasyonu ve üretimi önceleyen araştırmacıları ve akademisyenleri, yarınlarımızı aydınlatacak nitelikli insan kaynağını yetiştirmektir. An itibarıyla, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nde; 30’u Tezsiz Yüksek Lisans programında, 671’i tezli yüksek lisans aşamasında, 61’i doktora aşamasında olan 762 öğrencimiz öğrenim görmektedir. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde öğrenim gören 22 tezli yüksek lisans öğrencimiz ile birlikte şu an toplam 784 lisansüstü öğrencimiz mevcut. Kısa sürede, lisansüstü öğrenci sayımızı 2 katına çıkardık. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. İlk hedefimiz, toplam öğrenci sayımızın en az %10’u kadar lisansüstü öğrenciye sahip olmaktır. Çünkü bu kulvarda da dünya standartlarının üzerine çıkmamız gerekiyor. Dolayısıyla, ilk hedefimiz kısa vadede toplam 1000 lisansüstü öğrenciye ulaşmaktır. İnşallah bunu da önümüzdeki eğitim-öğretim yıllarında başarabiliriz. Bu vesile ile İSTE ailesine yeni katılan lisansüstü öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar