Skip Navigation Links

Bakan Ergin: 'Terörün Kökünü Birlikte Kazıyacağız'

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Türkiye'nin her alanda büyümesini çekemeyenler, kirli oyunlarla yine karşımızdalar. Terörün kökü birliktelik içerisind

Politika   A+a-


Bakan Ergin: Terörün kökünü birlikte kazıyacağız
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Türkiye’nin her alanda büyümesini çekemeyenler, kirli oyunlarla yine karşımızdalar. Terörün kökü birliktelik içerisinde kazınacak." dedi.
AK Parti’nin Erzin ilçe teşkilatı 4.kez sandık başına gitti. Belediye düğün salonunda gerçekleşen kongreye Adalet Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, AK Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar ve Mehmet Öntürk’ün yanı sıra partililer katıldı.
Kongrede yaptığı konuşmasında Suriye’de yaşanan olayların iç politikada malzeme yapılmasına tepki gösteren Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Arap baharı diye adlandırılan sosyal hareketlilik Kuzey Afrika’da başlayıp birçok yönetimi değişim yapmakla zorlayan bir sürece girdi. Komşumuz Suriye’de arzu edilmeyen hadiseler yaşanmaya başladı. Büyük dramlar, insanlık ayıpları işlenen bir mekan haline geldi. Kadın çocuk denilmeden yüzlerce insan hayatını kaybediyor komşu coğrafyada. Suriye’de yaşanan hadiselerin iç siyaset malzemesi yapılırken Türk kamuoyuna yanlış bilgilerle aktarılması bizi ayrıca yaralıyor. Suriye’de yaşanan hadiseler gerek bölge ülkeleri gerekse Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ülkeler tarafından teşhis ediliyor’’ ifadelerini kullandı. Suriye’deki şiddetten kaçan vatandaşların Hatay’daki kamplara yerleştirildiğini söyleyen Bakan Ergin, "Suriye’den zulümden kaçan insanlarımız Hatay’daki kamplara yerleştiriliyor. İnsanlık adına ne varsa biz bunları devlet olarak yerine getiriyoruz." dedi.
Terörün kalkınmanın önünde büyük bir engel olduğuna dikkat çeken Bakan Ergin, "Türkiye’nin uzun yıllar mücadele etmek zorunda kaldığı terör belasını taşıyanlar ve terörü azdırmak için gayret sarf edenlerde devreye girdi bu arada. Ve Türkiye yine 30 yıldır mücadele ettiği terörle bugün yine mücadele etmek zorunda. Bu mücadele en çetin safhalarından birisini yaşıyor. Bu mücadelede Türkiye önemli adımlar attı, atmaya devam ediyor." şeklinde konuştu
Daha fazla demokrasi için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Bu yolculuğumuza milletimizden aldığımız güçle devam ediyoruz. Birlikteliğimiz, kardeşliğimiz devam edecek. Daha fazla demokrasi, daha fazla kardeşlikle Türkiye Avrupa’da ve Dünya’da örnek gösterilen bir ülke olacaktır." ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin Hatay’da ciddi hizmetler yaptığını kaydeden AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, "Ülkemizde 2002 yılından bu yana hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci yaşandı. Sizlerin verdiği güçlerle Türkiyemiz Avrupa’nın en güçlü 6.ülkesi olmuştur. Alınan bu başarıda sevgi, hoşgörü ve kardeşliğin etkisi büyüktür." dedi.
Dördüncü defa sandık başına giden AK Parti Erzin teşkilatında 400 delegenin katılımıyla oylama yapıldı. Oylamada başkanlık görevine Mehmet Akkaş ikinci kez getirildi. Partinin yeni yönetim kurulu ise şöyle:
Başkan Mehmet Akkaş, Abdullah Yakar, Salih Gürz, Zafer Büyükoğlan, Mustafa Şenyiğit, Fatin Rüştü Özkara, Murat Ergörün, Muhteşem Özaslan, Mehmet Ertaç, Nevzat Sökmen, Harun Karcı, Hacı Mümin Çıldır, Mehmet Kaya, Erdoğan Seydioğlu, Kamber Bozkurt, M.Soydan Çelener, Talip Sarar, Kemal Gürsoy.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet