Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kılıçdaroğlu İskenderun'da

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Milletvekili adaylarıyla birlikte Amik ovasını gezdikten sonra İskenderun'a geldi.

Politika   A+a-

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Milletvekili adaylarıyla birlikte Amik ovasını gezdikten sonra İskenderun’a geldi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay gezisinin son durağında İskenderun’a geldi. Milletvekili adayları ile birlikte parti otobüsünün üzerinde halkı selamlayarak İskenderun Belediyesinin önüne gelen Kılıçdaroğlu kendisini bekleyen yüzlerce partiliyi selamladı.
 
Türkiye'de sosyal devlet anlayışını yeniden ayağa kaldıracaklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu. "Artık çocuklarımız çöplükten kağıt toplamayacak. Çocuklar okula gidecek. Anneler çocuklarıyla alışverişe gidecek, istediklerini alacak. Acaba bize biri gelip miadı dolmuş makarna verir mi diye beklemeyecekler. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz.
Yoksul insanların da bu ülkede özgürce yaşayabileceğini onlara göstereceğiz. 12 Haziran'dan sonra Türkiye Hatay ile gurur duyacak. Milletvekili adaylarınızla gurur duyacaksınız. 12 Haziran'da geçmişte kaybettiğimiz kanı kazanacağız, geçmişte kaybettiğimiz heyecanı yeniden yaşayacağız. Ben bunları söyledim ya. Öbür taraftan Recep Bey başladı. 'Efendim sen parayı nereden bulacaksın?' diye.
İktidara geldiklerinde askerlik süresini kısaltacaklarını ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Recep Bey, 'Askerlik süresi kısalırsa memleketi kim savunacak?' diyor. Senin oğlun valinin gözetiminde el bebek gül bebek askerlik yapıyor. Vatandaşın oğlu gidecek 15 ay yapacak.
Biz bunu 9 aya indireceğiz. Sen kendi derdine bak. Hem bu memleketin savunulması için sana ihtiyaç yok. Biz gerekirse dişimizle tırnağımızla bu memleketi savunuruz. Memleket savunmasından bahsedebilmen için sende Kuva-i Milliye ruhu olması lazım. O ruh bizim genlerimize işlemiştir. Sen git kullanılmamış doğalgazın bedelini öde. Memleketi savunacaksan da adam gibi savun. Parayı boşuna harcama" şeklinde konuştu.
Türkiye'de emeklilerin de büyük çileler çektiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
Kılıçdaroğlu Türkiye’de emeklilerin ezildiklerinin altını çizerek “ vereceğiniz oylarla hükümet kurulur. Emekliler hayatından memnun mu? Recep Bey, 'Memnun' diyor. TBMM'de emeklilerle ilgili sorunu ne zaman gündeme getirsek bir AK Parti sözcüsü çıkıp, 'Emeklilere en iyi zammı verdik' diyor. Emekliler gül gibi geçiniyorlarsa ve mutluysalar koşa koşa gidip AK Parti'ye oy versinler. Geçinemiyorlarsa yer belli, adres belli. Mührünü vuracağın altı okun yeri belli. Emekli, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci sınıf vatandaşı oldu.
Emekliyi birinci sınıf vatandaş yapmak benim boynumun borcudur. Emeklilerin beklediği intibak yasasını çıkaracağız. CHP dışında hiçbir parti bu vaatlerde bulunmuyor Niye bu vaatlerde bulunuyoruz? Çünkü biz insanı seviyoruz. Bu coğrafyada herkesin, her ailenin, her semtin, her kentin mutlu olmasını istiyoruz. Hedefimiz bu bizim. Siz çalışan insanların cezalandırıldığı bir ülke gördünüz mü? Burada var. Onun için, 'Sosyal devleti yeniden ayağa kaldıracağız' diyoruz. Herkes mutlu olacak, herkes huzurlu olacak."dedi.
Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda kendisini Başbakan Kılıçdaroğlu diye alkışlayan İskenderunlulara karanfil attı. Şehir turu yapan Kılıçdaroğlu daha sonra Ankara’ya dönmek üzere Hatay havaalanına doğru yola çıktı.
 
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş