Skip Navigation Links

Muhalefet Şerde İttifak Arıyor

Hatay'da konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, Referandumda 'hayır' diyenlerin demokrasiden kaçtıklarını iddia etti.

Politika   A+a-

 

Hatay’da konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, Referandumda “hayır” diyenlerin demokrasiden kaçtıklarını iddia etti.
Muhalefet Şerde İttifak Arıyor
Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da Emlakbank evleri kavşağında vatandaşlarla buluşan Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti sert bir dille eleştirdi. ''Onlar şerde ittifak arıyorlar'' diyen Başbakan Erdoğan, ''Bunlar demokrasiden kaçıyorlar, milletin yararına olan her şeyden kaçıyorlar'' diye konuştu.

12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu öncesi Hatay'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yüzlerce partili izledi. Halka anayasa referandumu hakkında bilgiler veren Başbakan Erdoğan, Hatay'da gerçekleştirilen projeler hakkında bilgilerde verdi. Eğitim Birsen Hatay Temsilciliği'nce alanda açılan pankartta ''Nikah masasında bile bu kadar iştahlı evet dememiştik'' yazısını okuyarak 12 Eylül'de nikah masasında evet diyeceklerini ifade etti. Anayasa değişikliğine karşı çıkan muhalefeti de eleştiren Başbakan ''Anayasa değişikliğine kimlerin karşı çıktığına dikkat edin. Bu anayasa değişikliğine BDP,CHP,MHP, bir kısım medya, vesayet düzenin devamından yöne olanlar, yar-sav ve terör karşı çıkıyor. Bunlar demokrasiden kaçıyorlar, milletin yararına olan her şeyden kaçıyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Yapılacak olan referandumda halktan ''EVET'' demelerini isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapılacak olan anayasa değişikliği ile Anayasa Mahkemesi'ne herkesin rahatça bireysel başvurusunu yapabileceğini, Anayasa Mahkemsini bir İnsan Hakları Mahkemesine dönüştüreceklerini sözlerine ekledi.

''Terör Örgütünün Oyunlarına Gelmeyin!''

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde meydana gelen terör saldırısında 4 polis memurunun şehit edilmesi konusuna da değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Tüm güvenlik güçlerimiz bu hainleri yakalamak için çalışıyorlar. Onlar bu topraklarda nifak tohumları ekmek istiyorlar. Benim polisime silah sıkan el vahşiyse, teröristse, cam-çerçeve indiren de aynı derecedir''dedi. Terör örgütünün halkın sokağa dökülmesini istediğini söyleyen Başbakan, terörün sokakları çatışma, kaos ortamına çekmek istediğini anlattı. Hataylılardan bu oyunlara gelmemelerini isteyen Erdoğan, ''Vali, belediye başkanı, kaymakam, emniyet, yerel yönetimler gereğini yapıyor. Lütfen kimse kendisini polis yerine koymasın.'' ifadelerini kullandı.

'' MHP ve Bdp Dörtyol'u Bahane Ederek Rant Elde Etmek İstiyor''

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)' nin Diyarbakır ilinden Hatay Dörtyol'a incelemeler yapmak üzere gelmek istemesine ''Rant elde etmek istiyorlar'' ifadeleriyle açıklık getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Çıkıyor Dörtyol'a gelmek istiyor. Sen polis misin? Senin ne işin var Dörtyol'da. MHP'de kendine rant elde etmek istiyor. CHP bu kavgalardan ne elde edebilirim diyor. Bunların amacı, AKP yıpransın da bu ülke ne kaybederse kaybetsin. Dörtyol'da yaşanan olaylara sessiz kalmayacağız. Şehidimin bir damla kanına bırakın iktidarı her şeyimizi bırakmaya hazırız.'' dedi.
''Bunlar Anayasa Kitabıyla Yemek Kitabını Karıştırıyorlar''

12 Eylülde yapılacak olan Anayasa değişikliği konularını halka anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan muhalefete de yüklendi. ''Bunların anayasaya tahammülü yok. CHP Genel Başkanı Malatya'ya gidiyor. 'Anayasa Değişikliği kayısıya çare olacak mı?' diyor Yahu böyle bir siyasi lider olur mu? Orduya gidiyor 'Anayasa değişikliği fındığa çere olacak mı?' diyor. Sevgili Hataylı kardeşlerim birkaç gün sonra Hatay'a geldiklerinde bunu diyeceklerdir: 'Anayasa değişikliği künefeye çare olacak mı?' Bunlar anayasa metniyle yemek kitabını karıştırıyorlar.'' ifadelerini kullandı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet