Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mersin’de İskenderun ve Arsuz’u Konuştular

Nazım Culha, Tarihi Kentler Birliği'nin Mersin Buluşması’da İskenderun eski kaymakamı ve şu anki Mersin Valisi Ali İhsan Su ile bir araya geldi

Mersin’de İskenderun ve Arsuz’u Konuştular

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Tarihi Kentler Birliği'nin bu yılın son Anadolu Buluşması ve Birlik Meclisi 2017 Yılı II. Olağan Toplantısı için Mersin'e gitti.  Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, '2018’e doğru kültürel mirasa bütüncül bakış ve Mersin örneği’’ temasıyla iki gün sürecek olan toplantının yerel yönetimler ile meslek ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getireceğini ifade eden Başkan Culha, kentlerin tarihsel, kültürel ve doğal dokusunun korunmasını, geleceğe aktarılması ve tanıtımının sağlanması açısından bu buluşmaları önemsediğini söyledi.
 

Kültürel Miras Buluşması Mersin’de

Mersin'in tarihi dokusu, antik kentleri, kaleleri, müzeleri, tarihi evleri ve mimari yapılarının da tanıtılacağı buluşmanın ilk gününde İskenderun eski Kaymakamı, şu anki Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, katılımcılara Mersin ile ilgili önemli bilgiler aktardı.
 
Başkan Nazım Culha da, İskenderun eski Kaymakamı ve şu anki Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Vali Su’nun İskenderun Kaymakamlığı yaptığı dönemi, İskenderun’u ve Arsuz’ konuştu.
Toplantının ikinci gününde ise gerçekleştirilecek olan '2018’e Doğru Kültürel Mirasa Bütüncül Bakış ve Mersin Örneği' konulu panelin oturum başkanlığını Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yapacak. Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ın 'Mersin Bütününde Kültürel Miras Öncelikli Tasarımlar ve Uygulamalar' konulu sunumu ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Şehir Plancısı Esra Karataş’ın 'Çukurova Bölgesinde Rota Çalışmaları ve Yeni İşbirlikleri' adlı paneli de yer alacak.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar