Skip Navigation Links

Kazanan Millet Olmuştur

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun yaptığı açıklamada; kaybeden taraf olmadığını kazananın ise millet olduğunu söyledi.

Politika   A+a-

Ak Parti İskenderun İlçe  Başkanı Musa Kurşun, 12 Eylül’de yapılan referandumun bir mağlubu olmadığını tek galip geleninde millet olduğunu söyledi. Yaptığı basılı açıklamasında Kurşun, “Referandum çalışmalarımız da teşkilat olarak her yerde şunu ifade ettik EVET diyenlerin iradesi ile hayır diyenlerin de sandığa gitmeyenlerin, tercihi de bizim için saygı değerdir.
Çünkü demokrasinin gücü, siyasetin gücü, milli iradenin gücü bu gün kat be kat artmıştır. Yani referandumda hayır diyenler bu değişiklikten istifade etmeyecek anlamında değildir. Bu ülkede EVET diyenlerde hayır diyenlerde kazanmıştır. Zira bu referandumda partiler oylanmamıştır, bu gün partiler arasında bir hesaplaşma yaşanmamıştır. Türk halkı demokrasiye ve özgürlüklere olan inancını bir kez daha ortaya koymuştur. İskenderun’da olduğu gibi ülkemizin insanı daha fazla demokrasi için oyunu kullanmıştır.
Fakat referandum öncesinde son dönemlerde görmediğimiz kadar ciddi bir kutuplaşma yaşandı, bu gün artık milletin iradesine herkesin saygı göstermesi gerekiyor. Bu kutuplaşmaları geride bırakarak ülkemizin enerjisini hep beraber geleceğe dönük daha iyi bir Türkiye gerçekleştirmek için kullanmalıyız.
Aslında referandumda Türkiye bir eşiği daha kayıpsız aşmayı başarmıştır.
Bunun için şehrimize ve ülkemize karşı sorumluluğumuz var. Artık kutuplaşmayı bırakıp bu yamalı bohça haline gelen anayasanın kapsamlı yeni bir anayasayla değişmesi için tüm siyasi partiler ve kurumlar harekete geçmelidir.
Yapmış olduğumuz çalışmalarda demokrasimize ve bu davaya gönlünü veren sevdasını veren başından beri bu harekete inanan güvenen arkadaşlarımızı kutluyorum.” Dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet