Skip Navigation Links

'Okyanus'ta Bir Damlayım' dedi Gönülleri Fethetti..

Ayhan Kara, değişime açık, yenilikçi ve Türkiye için proje üreten genç, dinamik ve güçlü bir CHP'ye ihtiyaç bulunduğuna dikkat çekerken, partideki de

Politika   A+a-

SİYASETİN GENÇ YÜZÜ AYHAN KARA İSKENDERUN’DA BASIN MENSUPLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Koltuk sevdası, antidemokratik uygulamalar, kendi aralarında çatışmaktan iktidar yolunu bulamayan CHP’de, eşit şartlarda siyaset ve değişim için mücadele eden genç bir isim olan İnşaat Mühendisi Ayhan Kara, İskenderun Basınıyla bir araya geldiği toplantıda samimiyeti ve dobra cümleleriyle puan topladı. CHP’yi iktidara taşıyacak formülü veren Ayhan Kara, “Okyanus’ta bir damla” sloganıyla yola çıktığı siyaset yaşamının ilkelerini ortaya koydu ve rotasını anlattı.
Ayhan Kara, değişime açık, yenilikçi ve Türkiye için proje üreten genç, dinamik ve güçlü bir CHP’ye ihtiyaç bulunduğuna dikkat çekerken, partideki değişimin adı “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu”ndan da övgüyle söz etti.

Daha önce CHP milletvekili aday adaylığını açıklayan Ayhan Kara, İskenderun basın mensuplarıyla Petek Cafe de bir araya gelerek kendini tanıttı.
Neden aktif siyasete katıldığını, nasıl bir yol izleyeceğini anlatan Kara, aynı zamanda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
Kendi bilgi ve birikimlerini halkının hizmetine sunmak için milletvekili adayı olduğunu söyleyen KARA, siyaset için CHP’yi seçmesinde ki en büyük nedenlerden bir tanesi, görüştüğü halk kitlelerinin ve CHP’de ki başkan değişimiyle KILIÇDAROĞLU’na olan inancının galip geldiğini belirterek, “Ben siyasete verimli olmak hizmet üretmek ve gençliğimin verdiği gücü halkımla paylaşmak için aday oldum. Siyaset benim üretkenliğime araç olacaktır. Üretemediğimi anladığım anda da siyaset benim için biter anında çekilirim” dedi.


Siyasete nasıl ve neden başladığını anlatan Ayhan Kara, üniversite yıllarından bugüne kadar aktif olmamakla birlikte hep siyasetin içinde yer aldım. Bazı siyasilerin ve seçilmişlerin bulundukları yerlere layık olamadıklarını, mevkilerinin gerektirdiği sorumlulukaları yerlerine getiremediklerini ve hatta bazılarının etiketlerini ve halkın vekaletini kendi çıkarları doğrusunda kullandıklarını gözlemledeğini ifade ederek şöyle devam etti; “Hatay'ın ve Türkiye'nin geleceğini şekillendirirken atılan doğru adımları desteklerken yanlış adımları da dostlarımla ve çevremdeki insanlarla eleştirdim. Ama bu takdir ve eleştirilerimiz çoğu zaman adreslerine ulaşmaktan uzak kaldı. Bu yönde yoğun bir çabamız da olmadı açıkcası.

Bugün gelinen noktada Türkiye'nin içine sürüklendigi durum karşısında daha fazla sessiz kalınmayacağı gerçeğiyle yüzyüze gelmiş bulunmaktayım.

Muassır Medeniyet' özlemi içindeki Atatürk Türkiye'sinin bu hedeften oldukça uzakta olduğunun bilincindeyim.

Atatürk için de önemi asla tartışılamayacak olan Hatay'ın hoşgörü, barış,karşılıklı sevgi ve saygı içinde yaşayan toplumlarının tüm Türkiye için bir model teşkil edeceğini düşünüyorum. Bunun dışında, ilimizin ülkenin tarihsel, kültürel, sanatsal,siyasal ve ticari arenalarında yeterli oranda temsil edilemediği kanısındayım.

Yukarıda sıraladığım hususların çeşitli sebeplerinin olduğu hepimizce aşıkardır.Tarihte tek başına bir Cumhuriyet olma vasıflarını taşımış bir cografya bugün neden medeni bir şehrin taşıması gereken özelliklerden mahrum bırakılmaktadır. Tarihten ta Romalı'lardan gelen ve bugün sahip olduğumuz potansiyel neden düzgün bir şekilde kullanılmamaktadır? Dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesini, Titus ve Vespasianus tünelini, St. Pierre Kilisesi’ni ve diğer turistik zenginliklerimizi yılda kaç yerli, kaç yabancı turist ziyaret etmektedir?

Dünyada eşi ve benzerine rastlanamayacak güzellikteki dinler arası hoşgörüyü ne kadar tanıtabilmişiz?

Ortadoğu ile ticari köprü işlevi görebilecek ilimiz bu sıfattan neden bu kadar uzaktır? Zeminini genellikle çevre şartlarının oluşturduğu, başta ‘Kanser’ ve ‘Böbrek Yetmezliği’ olmak üzere, medeni ülkelerde minimum düzeydeki hastalıklara neden ilimizde oldukça sık rastlanmaktadır? Mevcut işgücü potansiyeli il ve ülke ekonomisine kazandırılacağına neden kıraathane köşelerinde heder edilmektedir?

Türkiye'de Hatay markası diyebileceğimiz kaç ürün ülkemizin ticari, kültürel ve sanatsal arenasında kendine yer bulmuştur?

Mevcut şartlarda Hatay ve Türkiye'ye yararlı hizmetlerim olabileceği kanısı uyandı bende. Bunu ailem ve dostlarımla paylaştım. Aldığım olumlu eleştiriler beni daha da yüreklendirdi. Son yıllarda oldukça uzun bir süre ama sadece bedenen uzak olduğum memleketime hizmet şansı yakalayabileceğim duygusu bana ayrı bir heyecan veriyor.

Önümüzdeki genel seçime kadar olan süreyi ilimizi ve sizleri daha iyi tanımak ve kendimi sizlere anlatmak için kullanmaya çalışacağım. Projelerimi ve planlarımı bu sitede ve yüzyüze görüşmelerimizde sizlerle paylaşacak, fikirlerinizi ve eleştirilerinizi dinleyerek bu çalışmalarımı daha da olgunlaştırıp zenginleştirmek amacındayım.”

Konuşmasına devam eden CHP Hatay Milletvekili aday adayı Ayhan Kara, meclise girdiği takdirde ne için orada olacağını ve oturacağı koltuğun vereceği sorumluluklarının bilincin de olacağını söyleyen Kara, “Doğrudan ve adeletten hiçbir şart altında ayrılmayacağım. Türkiye insanının geleceğinin medeni bir çerçevede şekillenmesi için çaba sarfedeceğim.

Atatürk ilke ve inkılaplarına riayet edeceğim, ulusal ve uluslararası arenalarda onun çizgisinde, onurlu bir duruş sergileyeceğimin sözünü veriyorum. Meclis çatısı altındaki ve başka mekanlardaki bütün görüşmelerde ve oylamalarda beni bu makama layık gören sizlere karşı büyük bir sorumluluk duygusuyla hareket edeceğime ve fikirlerinize sıklıkla başvuracağıma söz veriyorum.

Kendimin, ailemin ve siz seçmenlerimin onurunu zedeleyecek hiçbir davranış ve tasarrufta bulunmayacağım. Bugüne kadar edindiğim bilgi ve tecrübeleri durmak ve dinlenmeksizin ülkemin çıkarları doğrultusunda kullanacağımdan şüpheniz olmasın.

Kendimi sürekli yenilemeye ve geliştirmeye çalışacağım. Ülkeme hizmet ederken ‘Bilim ve Teknolojiden’ alabildiğince faydalanmaya çalışacağım.

Bulunduğum makamda faydalı olamadığımı anladığım veya siz seçmenlarimin güvenini yitirdiğim an hiç duraksamaksızın istifa mekanizmasına başvuracağımdan hiç kuşku duymayınız.” Diyerek konuşmasını bitirdi.


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet