Skip Navigation Links

BDP'den 'boykot mitingi'

İskenderun Barış ve Demokrasi Partisi, 'boykot mitingi' düzenledi.

Politika   A+a-

İskenderun Barış ve Demokrasi Partisi, 'boykot mitingi' düzenledi.
Yıldırımtepe'deki Newroz kutlama alanında yapılan mitingde, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda sandığa gidilmemesi çağrısında bulunuldu.
Mitingde konuşan BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AKP'nin 2002'den verdiği sözler ile vaadlerin boş çıktığını belirtti.
Faşist olarak nitelendirdiği anayasa değişmeden demokrasi gelmeyeceğini belirten Özçelik, " Tayip Erdoğan'ın amacı demokrasiyi getirmek değil, iktidarını kendi konumunu ve güçlendirmektir. Cumhurbaşkanı olmak istiyor. O yüzden de anayasayı tamamen değiştirmiyor. Çünkü işine gelmiyor" dedi.
Partinin MYK Üyesi Nursel Aydoğan, PM Üyeleri Mahmut Aydıncı ve Musa Ertaş ile Hatay ve Adana il başkanları ile İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Velioğlu'nun da katıldığı mitingde halka seslenişini Kürtçe yapan Özçelik, 'Dün Halepçe, bugün kelepçe' ve 'Demokratik anayasa istiyoruz, sandığa gitmiyoruz' yazılı dövizlerin altında konuştu.
Özçelik, şöyle konuştu: "Kürt halkını temsil ediyoruz. Bu iradeyi tanımak zorundasınız. Erdoğan, demokrasiden bahsediyor, ama halkın iradesini de kabul etmiyor. Erdoğan ve partisi halkı kandırıyor, aldatıyor. "
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet