Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tıp Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri Önlüklerini Giydi

MKÜ Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1. sınıf öğrencileri için Fakülte konferans salonunda önlük giydirme töreni düze

Tıp Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri Önlüklerini Giydi

Gündem   A+a-

 
MKÜ Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1. sınıf öğrencileri için Fakülte konferans salonunda önlük giydirme töreni düzenledi.
Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından geleneksel hale getirilen törende 175 genç hekim adayına önlükleri MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ve fakülte öğretim üyeleri tarafından giydirildi.
Törende kısa bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Önlen öğrencilerin giymiş olduğu beyaz önlüğün sorumluluğunu ömür boyu taşıyacaklarını söyledi. Öğrencilerin bu önlüğü temiz tutmanın ve önlüğe değer katmanın gayreti içinde olmalarıgerektiğini ifade etti.
Öğrencilerin meslekleriyle ilgili bilgileri her zaman güncel tutmalarını ve bu bilgileri en iyi şekilde uygulamalarını söyledi. Öğrencilere örnek bir hekim ve örnek bir insan olmalarını tavsiye etti.
Önlük giydirme töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya: ’’ Birçok adayın yarıştığı zorlu bir maratondan geçerek tıp fakültesinde okumaya hak kazandınız. Siz sevgili öğrencilerimiz bizlere ailelerinizin emanetisiniz. Biz bu emanete gözümüz gibi bakacak ve 6 yıl sürecek olan uzun eğitim döneminizde her zaman sizin en büyük destekçiniz olacağız. Bizlerin ve ailelerinizin sizden en büyük beklentisi derslerinizde başarılı olup kendinize, ailenize ve ülkenize yararlı birer hekim ve birey olarak yetişmenizdir. Sizlerin, bizlerin, hepimizin bu ülkenin gelişmesi için gecesini gündüzüne katarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan çalışması gerekiyor. ‘’dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tacettin İnandı “Geçmişten Günümüze Hekimlik Mesleği’’ konulu açılış dersini verdi.
Tören açılış dersi sonrası öğrencilere önlük giydirilmesiyle sona erdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş