Skip Navigation Links

Akbay'dan Demokrasi Şenliği

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Akbay, 'Demokrasi Şenliği' adı altında İlçe Teşkilat binası önünde resmen bu

Politika   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Akbay, “Demokrasi Şenliği” adı altında İlçe Teşkilat binası önünde resmen bu göreve talip olduğunu açıkladı. CHP İskenderun İlçe Teşkilatı önünde kurulan platform üzerinde aday adaylığını açıklayan Akbay’ı sevenleri yalnız bırakmadı. Çok sayıda partilinin yanı sıra CHP’den Milletvekilliğine aday adaylığında ismi geçen Nihat Karpuz Mevlüt Dudu gibi isimlerde Akbay’ın bu mutlu gününe katıldılar. Beraberindekilerle birlikte CHP Parti binası önüne gelen Akbay partilileriyle selamlaştıktan sonra kürsüye çıktı. Karanfil dağıtarak kalabalığı selamlayan Akbay konuşmasının büyük bölümünde AK Parti hükümetine yüklendi. Bölgesel konulara da ağırlık veren Akbay 8 yılda bitirilemeyen Arsuz yolunu mayıs ayında bitireceklerini söyleyerek seçim propagandası yapıyorlar bunlara aldanmayın dedi. Anketlerde AK Partinin bilinçli olarak birinci çıkartıldığına dikkat çeken Akbay “ sakın ha bunlara aldanmayın Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var anketlere aldanmayın biz gümbür gümbür geliyoruz ve seçimi sizlerle birlikte kazanacağız” şeklinde konuştu.


Hatay’ın gelişmekte olan iller arasında 35. sırada olduğuna dikkat çeken Bülent Akbay işsizlikte ise Hatay’ın ilk sıralarda yer aldığını sözlerine ekledi. Akbay” Her birimizin çocuklarımızın iyi eğitim alması için uğraşıyoruz. Çocuklarımız okullarını bitirip, diplomalarını aldıkları zaman bu şehirde iş bulamıyorlar. İskenderun daha iyisini hak ediyor. İşsizlik oranı en yüksek oranlarda olan şehirlerden bir tanesi de İskenderun’dur. Dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz. Hatay’ın toprağı dünyanın ender topraklarındandır. Ancak çiftçimiz bu toprağı kullanamıyor. İnşallah CHP zamanında çiftçilerimiz çok şükür diyecekler, elim kırılsaydı da vermeseydim demeyecekler. Engellilerimize bakın onlar bile hak ettikleri gibi yaşayamıyorlar. İnsan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak istiyorlar. AK Partililer sadece kendilerini düşünüyorlar. AK Parti toprağa vatana değil, insana düşmanlar. Hatay Türkiye’nin en önemli merkezlerinden birisidir.

Hatay yüzyıllardır tarihin en önemli hoşgörü kentlerinden biri. AK Parti bizleri 12 Eylül’den daha beter bir hale getirdi. Bakın Arsuz yolu 8 yılda bitirilemedi. 26 km. bir yol. AK Parti sadece halktan aldı. Hiçbir şey vermediler. Yabancılara satılması yasak olan yerler satıldı. Bunların ne olduğunu sizlerde biliyorsunuz TEKEL var TELEKOM var bunlar yalnızca bir kaçı” dedi. Akbay’ın konuşmaları sık sık tezerühatlarla bölünürken Akbay’ın Hatay’ın militanı olacağım yönündeki söylemi partililer tarafından büyük alkış topladı. Halkımla gurur duyuyorum bin canım olsa feda olsun şeklinde konuşmasına devam eden Bülent Akbay yoksulların yoksulluktan kurtulma haklarının olduğuna dikkat çekti ve bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği aile sigortası hükümetin tartışma konusu oldu. Onlar kaynak şu bu tartışması yaparken Kılıçdaroğlu bir adım daha attı biz halkımıza sadece düzenli gelir değil aynı zamanda doğal gazda ısınmada sağlıkta eğitimde her alanda yoksulları yoksulluktan kurtulmaya halkın sahip olduğunu söylüyor. Bizde söylüyoruz bu halkı yoksulluktan kurtaracak olan CHP’dir.
Akbay aday adaylığını açıklama tarihine dikkat çekerek bugünün özel bir anlamı var. Sel uyarıları yapıldı yağmur yağdı. Ama sayısız telefon aldım ve biz karda yağda orda olacağız dediler geldiniz hoş geldiniz. Bugün Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın doğum günü ve CHP’nin İskenderun’da bugün güneş gibi yeniden doğduğunu gündür” dedi. Bülent Akbay konuşmasını kendisine destek veren ve törene katılan herkese teşekkür ederek tamamladı.
 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet