Skip Navigation Links

Şehit aileleri bizim için çok değerlidir

Cumhuriyetçi Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek, İlçe Başkanı Nihat Karpuz ve Belediye Meclis Üye Adayları, Şehit ve Gazi

Politika   A+a-

Cumhuriyetçi Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek, İlçe Başkanı Nihat Karpuz ve Belediye Meclis Üye Adayları, Şehit ve Gazi Aileleri Derneğini ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, seçime girecek olan adaylara başarılar dilerken, kapılarının herkese açık olduğunu, Dr. Yusuf Civelek’e de çalışmalarında başarılar diledi.
Belediye Başkan Adayı Civelek, Belediyeyi kazandıkları takdirde şehit ailelerinin her zaman yanında olacaklarını vurgulayarak, “Benim buraya ne ilk gelişim, ne de son gelişim olacak. Şehitlerimizin ve şehit ailelerimizin değeri bizim yanımızda çok daha farklıdır. Göreve geldiğim takdirde her zaman şehit ailelerimizin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.
Civelek, Eğitimcilerin sorunlarını dinledi
Şehit ailelerine gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında İskenderun Çıraklık Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Belediye Başkan adayı Dr. Civelek ve beraberinde ki heyet burada eğitimcilerin yaşadıkları sorunları dinlediler. Eğitime çok ayrı bir önem verdiklerini belirten CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek, “ Eğitime son derece önem veriyoruz. Burada gerçekten çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Yani eğitimle pratiği öğrencilerimize alışıyorsunuz. İskenderun’da ekonomi gerçekten kötü durumda. Çekiç sesleri duyulmaz oldu. İnşallah biz belediyeyi alırsak, sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız. Sizle de birlikte çalışacağımıza söz veriyorum. Biz vaatlerle uğraşmıyoruz. Biz söz verdiysek, sözümüzü tutarız” diye konuştu.
Ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirten İskenderun Çıraklık Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Topak’ta, “Siyasi arenada herkese başarılar diliyorum. Sizin sanatsal bir kişiliğinizin olduğunu biliyoruz. El işi sanatlarıyla da yakından ilgilendiğinizi ve içi içe olduğunuzu biliyorum. Bizim yaşadığımız sıkıntıları yakından biliyorsunuz. İnşallah belediye başkanı olursanız, bunları sizlerle paylaşacağız. Aslında bizim sıkıntılarımız yereli aşmış durumda. Bizim şu anda en önemli sıkıntımız, çırak bulamamamız. İlköğretimin mecburi olmasının ardından, velilerin bir çoğu çocuklarını liseye göndermiyorlar ya da lise birden terk ettiriyorlar. Bizim öğrenci sayımız 3 bin civarındayken, şu anda bin civarına indi. Bu öğrencilerinde çoğunluğu berber ve kuaför. Yani öğrencilerimiz üretim bölümlerinde değil, tüketim bölümlerinde hizmet veriyorlar. Bu ciddi bir sıkıntı. Ekonomik kriz büyük bir zarar verdi. Esnaflarımız artık, çırak almakta bile zorlanıyorlar. Umarız bu sıkıntılar yakın zamanda çözüme kavuşur” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet