Skip Navigation Links

“Medeniyetler Bahçesi”ne Giden Yolda İstişareler Sürüyor

HBB Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ı hem ulusal hem de uluslararası alanda hak ettiği noktaya taşıyacak olan EXPO 2021 için önemli adımlar atmayı sürdürü

“Medeniyetler Bahçesi”ne Giden Yolda İstişareler Sürüyor

Gündem   A+a-

 HBB, Hatay’ı her alanda daha ileriye taşıyacak bir organizasyon olan EXPO 2021 ile ilgili kentteki tüm dinamikleri bir araya getirerek görüş alışverişlerini sürdürüyor. HBB, Hatay’daki tüm kuruluşları ve vatandaşları EXPO 2021 konusunda bilinçlendirmek ve herkesi bu görkemli organizasyona omuz vermeye çağırmak için 11 Eylül Pazartesi günü Antakya Ottoman Palace’ta tanıtım toplantısı düzenledi.

Toplantıya Başkan Savaş’ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları ve kanaat önderleri katılım gösterdi.

Toplantı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi'nin EXPO'ya adaylık ve Hatay'ın EXPO 2021 organizasyonunu kazanma sürecini anlatmasıyla başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan HBB Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, “Bu toplantıların, sivil toplum kuruluşlarınca daha iyi anlaşılması ve halka inilerek anlatılması ile daha başarılı işlere imza atacağız. EXPO’nun ne olduğunu bugün burada kısaca anlatacağım ama bu konunun detaylarını STK’ları tek tek gezerek de paylaşacağım. 4 yıl süresince birlikte neler yapabileceğimizin plan ve programa alınması gerekiyor. EXPO’larda botanik parkı yapmak işin üçte biri, ikincisi sizlerle ve STK’larla birlikte hareket edebilmek, üçüncüsü ise uluslararası arenada bu işi merak edilir kılmaktır. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak biz son bir senedir çok ciddi çalışıyoruz. Bunun için bir ekip kurduk. Bu ekibimiz en az üç defa yurtdışı sınavından geçerek savunma yaptı. Bizi bu yolun her aşamasında destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini sunuyorum” dedi.

HATAY EKONOMİSİ 7-8 KAT BÜYÜYEBİLİR

Çelebi konuşmasında, EXPO’nun şehirlere ve ülkelere sağladığı katkılardan bahsederek, bu organizasyon ile Hatay’ın ekonomisinin 7-8 kat büyüyebileceğine ve sürdürülebilir istihdam elde edilebileceğine dikkat çekti.

EXPO 2021 HATAY’IN KALKINMASINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Yapmak istediklerinin Dünya Kupaları, Dünya Futbol Şampiyonası gibi küresel kabul gören organizasyonlarının benzerini Hatay’da gerçekleştirmek olduğunu sözlerine ekleyen Çelebi, etkinliğin şehrin markalaşmasına ve topyekûn kalkınma hareketine büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.

EXPO 2021’İ PAYDAŞLARIMIZA PAY EDEREK GELECEĞE TAŞIMAK İSTİYORUZ

Toplantıda konuşan Başkan Savaş ise,” Bu proje kadim kentimizin en önemli projelerinden birisi. Tüm dinamiklerimizin bu uğurda gücümüz neye yetiyorsa birlik ve bütünlük içerisinde el atmamız lazım. Artık bu projeyi paydaşlarımıza pay ederek geleceğe taşımak istiyoruz. Ve 2021’de bunun sonucunu almak istiyoruz” dedi.

Başkan Savaş EXPO’nun gerçekleştirildiği yerlere büyük fayda sağladığını belirterek, “EXPO iyi projelendirildiğinde kaybeden hiçbir ülke hiçbir şehir yok. İlerlediği zaman birçok ülkeye birçok şehre önemli kazanımlar bırakmış ve en önemlisi yüzde 90-95'i bu işten kâr elde etmiştir. Bizim kadim şehir olmamız, 13 medeniyete ev sahipliği yapmamız yazılı olmayan ilk olimpiyatların 200 yıl boyunca burada yapılması, ipek yolunun buradan geçmesi, hac yolunun buradan geçmesi, Akdeniz'le komşuluğu, Ortadoğu ile Anadolu'yu birleştiren coğrafya olması, bir çok kavmin burada ticaret yapıp bizim gastronomi turizmimize katkı sağlaması, coğrafyamızın güzelliği, Asya'nın Ortadoğu'nun en zengin bitki örtüsünün burada olması, 850'ye yakın tıbbi ve aromatik bitkiye sahip olmamız ve 250 tane sadece bu şehre ait çiçek olması son zamanda iki tane tür bulmamız ve dağ ceylanlarımız(gazella gazella) , 7 tane ilçemizin denize komşuluğu şehrimizin zenginliğidir. Tüm bunları dünyayla paylaşmak istiyoruz. Ben bugüne kadar bize destek sağlayan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

HATAY EXPO 2021 İÇİN OMUZ OMUZA VERİYOR

Başkan Savaş’ın konuşmalarının ardından, söz alan katılımcılar EXPO 2021’in Hatay için büyük bir umut ışığı olduğunu vurgulayarak bu yolda üzerlerine düşecek çalışmaları Hatay Büyükşehir Belediyesiyle birlikte dayanışma içerisinde gerçekleştireceklerini açıkladılar.

Anı fotoğrafı çekiminin ardından toplantı sona erdi.

 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet