Skip Navigation Links

Ğadir Hum Bayramının Resmi Tatil Olması İçin İmza Kampanyası

Sosyal Medya'da Bulunan Yaklaşık 12 Arap Alevi Sayfasının Ortak Kararı İle 'Ğadir Hum Bayramının Samandağ'da Resmi Tatil Olması

 Ğadir Hum Bayramının Resmi Tatil Olması İçin İmza Kampanyası

Gündem   A+a-


Sosyal Medya'da Bulunan Yaklaşık 12 Arap Alevi Sayfasının Ortak Kararı İle "Ğadir Hum Bayramının Samandağ'da Resmi Tatil Olması ve Dini Bayram Olarak Resmiyet Kazanması için etkinlik düzenlendi.
 
Sosyal medya sayfaları toplamda 12  sosyal medya sayfası  tarafından düzenlenen etkinliğe Samandağ Belediyesi destek verdi.   Gadir-i Hum Bayramı’nın resmi tatil olması amacıyla farkındalık oluşturmak için yaklaşık binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen organizasyonla yüzlerce dilek fenerini gökyüzüne bırakıldı.Dilekleri dilendi. Samandağ sahilleri dilek fenerleriyle aydınlatıldı. Hatay dört bir yanında insan deniz sitesinde bulunan Hz.Hızır türbesi ve bulunduğu alana akın etti. 
 
Samandağ Sahilinde Gadir Hum için Dilek Fenerleri uçurularak Gadir-i Hum Bayramının  Resmi Tatil Olması İstendi. Bu amaçla 7 eylül akşamı bu hususta tarihin en büyük imza kampanyası başlatıldı.
 
Vatandaşlar şu ifadelere yer verdi:”Bu sene ilke defa dilek feneri uçurduk.Dileklerimiz Ğadir Hum bayramımızın  resmi tatil kabul edilmesidir.Gelecekte mutlu olmayı başarılı olmayı diledik. Bundan güzel bir dilek olmaz. İnşallah dileklerimiz kabul olur.”dedi.
Tolga Antakya :”Ğadir hum’ un resmi tatil ilan edilmesi için sosyal medyada 12 sayfa birleşerek bu etkinliği düzenledi.Umarım yetkililer bizi duyup gereken düzenlemeleri yaparlar.  Destek veren herkese teşekkür ederiz.”dedi
 
07.09.2017 Tarihinde "Ğadir Hum Resmi Tatil Olsun" Şiarıyla yapılan etkinlikte  'Samandağ Sahilini Dilek Fenerleri Ile Aydınlatıyoruz' Etkinliğimizde Hiçbir Siyasi Parti Yöneticisi,Dini Kanaat Önderi Yer Almadı , , Herhangi Bir Sivil Toplum Örgütünü Temsil Edecek Yazılara ve Sloganlar Atılmasına Müsaade Edilmedi.
Etkinlik gününde çevreyi kirletmemek için özel bir çaba sarf edildi. Etkinlik alanında yenilen içilen her şeyi temin edilen  poşetlerde biriktirip çöp kutularına atıldı. Sahil temizliği önemsendi.
 
Çöğürlü mahallesi adlı sayfadan yapılan açıklamada: "Etkinliğimize gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Etkinliğe her anlamda katkı sağlamaya çalışan ve 400 feneri halkımıza ücretsiz bir şekilde dağıtmamıza vesile olan Samandağ Belediyesi'ne ve özel ilgi gösteren müdürlüklerine, basın ve yayında destek olan basın yayın kuruluşlarımıza ve Diğer alanlarda destek sunan işletmelerimize teşekkür ederiz. İmza kampanyası yayında lütfen imzalayalım” ifadelerine yer verildi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet