Skip Navigation Links

Halk Akademisi Kuruldu

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Akbay: Halk Akademisi Kuruldu

Politika   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Akbay:
Halk Akademisi Kuruldu


Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Akbay, toplumun her kesimini kucaklayan bir anlayışla hareket eden CHP’de projeler açıklandıkça heyecanlarının kat ve kat arttığını ve partinin bir siyaset akademisin dönüştüğünü belirterek açıklamasında şöyle dedi: Cumhuriyet Halk Partisi bir biri ardına halkın sorunlarına çözüm üreten projelerini açıklamaya başladı. CHP varsa ,herkes için vardır anlayışıyla tüm toplum kesimlerini kucaklayan ve sorunlara çözüm üreten projelerle adeta CHP bir siyaset akademisine dönüşmüş durumda. Her hafta açıklanan projeleri inceledikçe heyecanımız daha da artıyor. Anlaşılıyor ki artık Cumhuriyet Halk Partisi halkın sorunlarını çözebilecek yeterliliğe ve donanıma sahip tek parti statüsüne kavuştu. Bundan sonra iş bu projeleri halka ulaştırmak ve halkın desteğini alarak birlikte çözüm mekanizmalarını yaratmaktır.
CHP’nin halkın sorunlarına bilimsel, akılcı ve adil çözüm üreten yaklaşımları adeta bir üniversite disipliniyle hazırlanıyor. CHP’nin bu atılımı AKP kurmaylarını ve Recep Beyi çok rahatsız ediyor. Rahatsızlık her tutum ve davranışlarına yansıyor ve bu da AKP kurmaylarında paniğe sebep oluyor.
Baklayı Ağzından Kaçırdı
Recep Erdoğan uzun süredir başkanlık hayali kuruyordu. Bu sistemin demokratik yapısına değil, tek adam yapısına talipti. Geçtiğimiz gün nihayet baklayı ağzından çıkardı. Seçimlerden sonra “başkanlık referandumuna” gidebileceğimizi söyledi. Recep bey Arap ülkelerinde bugünlerde sıkıntılı günler yaşayan diktatörlere özeniyor. O ülkelerdeki halkın özgürlük özleminden habersiz yaşıyor. Ders almıyor adeta “ yangına körükle” gidiyor. Henüz taslak aşamasındaki kitabın toplandığı bir ülkede başbakan olmanın utancını yaşayacağına, birbiri ardına diktatörlere özgü tutum ve davranışlar sergilemeye devam ediyor. Son bir haftada recep Bey’in verdiği demeçler AKP ile ülke demokrasisinin sürüklenmek istediği karanlığı işaret ediyor.
Başbakan önce meclisin yetkisini gasp edecek “ hükümetin KHK çıkarma” yetkisi talep etti. Bu yetkiyi alarak meclisi devre dışı bırakmak istiyor.
Hemen ardından “ ben yargıya karışmıyorum yargı da işime karışmasın” dedi. Yargı denetiminden bu kadar rahatsız olan bir başbakan ülke tarihinde görülmemiştir. Yargının görevinin yöneticileri denetlemek ve işlerine karışmak olduğunu unutuyor.
Son olarak “başkanlık sistemi için referandum” önerisini ortaya attı. Bu talebiyle tek adam olma özlemine duyduğu hayranlığı ve hırsı gözler önüne serdi. Anlaşılıyor ki AKP halkın sıkıntılarına merhem olacak, yaralarını saracak hiçbir çalışma yapmıyor. AKP ve Recep bey halkın sıkıntılarını bırakmış kendi çıkarlarının peşine düşmüşler. Halkın sorunlarına çözüm öngören CHP’nin önerilerine ise refleksle karşı geliyorlar.
AKP Halka Karşı
CHP aile sigortası ile her yoksula maaş diyor; AKP karşı geliyor.
CHP mazot 1,5 TL diyor; AKP karşı geliyor.
CHP emekliye intibak yasası diyor; AKP karşı geliyor.
CHP askerlik kısalsın diyor; AKP karşı geliyor.
CHP bedelli parasıyla yurt açalım diyor; AKP karşı geliyor.
CHP herkese bilgisayar ve internet; AKP karşı geliyor.
CHP barınma haktır diyor; AKP karşı geliyor.
CHP aile sigortası ile her yoksula maaş diyor; AKP karşı geliyor.
CHP engellilere erken emeklilik diyor; AKP karşı geliyor.
CHP stratejik ve ekonomik diyor; AKP karşı geliyor.
CHP özgürce ve kardeşçe yaşam diyor; AKP karşı geliyor.
Özetle AKP Türkiye’yi yönetme yeteneğini yitirmiştir. AKP’nin toplumun sorunlarına çözüm üretme gibi derdi kalmamıştır. AKP yarattığı korku imparatorluğunun gölgesinde diktatörlük kurmaya hazırlanıyor.
Hatay’ın Kaderi Değişecek
Bu nedenle 12 Haziran’da sandıktan Halkın iktidarını çıkarmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. CHP’nin çözüm üreten politikalarını her eve her tarlaya, her fabrikaya ve her meydana taşıyoruz. Hatay’dan başlayarak CHP iktidarını tüm Türkiye’de inşa ediyoruz. 12 Haziran’dan sonra Hatay’ın tarihini yeniden yazacağız. Onlarca yıl çözüm üretilmeyen her sorunu meclise taşıyacak ve sorunların bir bir çözülmesini sağlayacağız.
Türkiye’yi Hatay ile Tanıtacağız.
Hatay’da Balıkçılar desteklenecek, Balıkçılık Canlanacak.
Hatay Turizm cenneti olacak.
İskenderun Üniversite şehri olacak.
Hatay’da çevre Katliamı duracak.
Hatay’da hiçbir çocuk aç yatmayacak.
Hatay’da her çalışan sigortalı ve sendikalı olacak.
Hatay ulusal gelirden katkısı oranında pay alacak.
Hatay tarımsal üretimin ikiye katlanacak.
Hatay’da işsizlik 4 yılda en az yarıya düşecek.
Hatay’da esnaf ezilmeyecek.
Hatay’da gençler gelecek kaygısı yaşamayacak.
Hatay CHP iktidarında daha mutlu ve refah olacak. Çünkü Hatay halkı daha mutlu ve huzurlu olmayı hakkediyor.”

 

 

 

 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet