Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Hayır oylarının yüzde 37'si CHP'nin..'

12 Eylül'de yapılan referandumu değerlendirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Binasında bir basın açıklaması düzenleyen CHP Hatay Mille

Politika   A+a-

12 Eylül’de yapılan referandumu değerlendirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Binasında bir basın açıklaması düzenleyen CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar:

“Hayır oylarının yüzde 37’si CHP’nin..”
12 Eylül’de yapılan referandumu değerlendirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Binasında bir basın açıklaması düzenleyen CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar ve İlçe Başkanı Zeki Çıkan, referandumda çıkan %58’lik Evet oyunda iktidarın yaptığı gıda ve kömür yardımlarının etkili olduğunu, referandumda çıkan %42’lik Hayır oylarının da %37 sinin CHP oyları olduğunu belirtti. Milletvekili Yazar ve İlçe Başkanı Zeki Çıkan referandum çalışmaları boyunca gece gündüz demeden çalışan tüm partililere teşekkür ederken bundan sonra da çalışmaların aralıksız süreceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Binasında yapılan açıklamada ilk olarak söz alan CHP İskenderun İlçe Başkanı Zeki Çıkan AKP gibi oy almak için gıda veya kömür yardımı yapmadıklarını söyleyerek çıkan %42’lik Hayır oylarının %37’sinin CHP sine ait olduğunu belirtti. Çıkan açıklamasında: “12 Eylül günü yapılan anayasa halk oylamasının sonuçlarını değerlendirmek üzere bir aradayız. CHP her vatandaşımızın özgür iradesine güvendi, güveniyor, her zamanda güvenecektir. AKP gibi yurttaşlarımızın oylarını almak için oyları ipotek altına almadık, hiç kimseye baskı uygulamadık, para ve kömür dağıtmadık, işadamlarını tehdit etmedik. Türkiye genelinde halkımızın özgür iradesini sandığa yansıtarak %42 Hayır oyu vermiştir. Hayır oylarının %37’si CHP oylarıdır, sizlerin oylarıdır.
Yapılacak ilk genel seçimlerde CHP’nin iktidar olacağını tüm kamuoyu görmüştür, anmıştır. Bizlerde iktidar olacağımıza yürekten inanıyoruz. Başbakanın teşekkür konuşmasını hepimiz dinledik. Başbakan kimlerden oy aldığını bir bir sıraladı. Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz, canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Yurdumuzdaki tüm aydın, ilerici, demokrat ve devrimcilerin bir araya gelerek CHP’yi iktidara taşıyacaklarına yürekten inanıyorum. Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu ilk genel başkanımız ulu önderimiz Mustafa Kemal’in ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusuyuz. Bizler ant içtik ışık vermeyen, etrafını aydınlatmayan ampulleri söndürmeye, bizler ant içtik CHP’yi iktidar, Kemal Kılıçdaroğlu’ nu başbakan yapmaya” dedi.

İlçe Başkanı Zeki Çıkan’ın ardından söz alan CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar “Referandum süreci boyunca AKP iktidarı oy almak için gıda, kömür, para gibi yardımların dağıtılmasında Evet oyunun çıkmasında büyük önem kazanmıştır” dedi. Milletvekili Aziz Yazar “AKP hükümeti halkımıza seçimmiş gibi referandum süreci boyunca para, kömür ve gıda yardımları yapmıştır ve 12 Eylül’de çıkan%58’lik Evet oyunda bunun büyük bir etkisi olmuştur. Referandum süreci boyunca bazı Vali, Kaymakam ve muhtarlar bir ilçe başkanı gibi, bir milletvekili gibi çalışmışlardır. Referandumda çıkan %58’lik ‘Evet’ ve %42’lik Hayır oylarının değerlendirilmesi gerekmektedir. Biz çıkan %42’lik Hayır oyunda halkın sağduyusu ve CHP’nin çalışmalarının büyük bir önemi vardır. Ben bu duyarlılıktan dolayı tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Hayır ve Evet oylarında ülkeye oranlar Hatay’da ve İskenderun’da tam tersi olmuştur. İskenderun’da %59’luk bir oranla Hayır oyu çıkmıştır. Ben İskenderun halkına teşekkür ediyorum ve kendilerini kutluyorum. Referandum süreci boyunca gürültülü bir şekilde çalışıldı, halkımıza da bu gürültüden dolayı özürlerimizi iletiyoruz. Referandum süreci boyunca gece gündüz demeden çalışan kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza ve tüm partilerimize teşekkürlerimi sunuyorum, teşekkür ediyorum”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar