Skip Navigation Links

Hasret Kaldığımız Suya Yıllar Sonra Kavuştuk

HATSU, hayata geçirdiği Hanyolu-Çetenli Grup İçmesuyu projeleri sayesinde Altınözülü vatandaşları temiz suya kavuşturarak yüzünü güldürdü.

Hasret Kaldığımız Suya Yıllar Sonra KavuştukWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), hayata geçirdiği Hanyolu-Çetenli Grup İçmesuyu projeleri sayesinde Altınözülü vatandaşları temiz suya kavuşturarak yüzünü güldürdü.
 
HATSU, Proje Maliyeti 7 milyon 214 bin 465 TL olan Çetenli Grup İçmesuyu İnşaatı ve 5 milyon 933 bin 480 TL olan Hanyolu Grup İçmesuyu İnşaatı kapsamında yapılan 9 yeni içmesuyu deposu ve döşenen 110 bin 775 metre yeni içmesuyu hattı ile 19 mahallenin kanayan yarasına merhem oldu. 
 
Yapılan çalışmalara yönelik mahalle muhtarları ve vatandaşlar, görüşlerini HATSU mikrofonlarına düşüncelerini aktardı.
 

“Şimdi Hayatı Bulduk”

 
Yıllardır içmesuyu sıkıntısı çektiklerini ve mahallelerine hafta bir defa su geldiğini belirten Altınözü Sivrikavak Mahalle Muhtarı Süheyil Dağlı, HATSU’nun hayata geçirdiği Hanyolu projesi sayesinde musluklardan 24 saat içmesuyunun aktığını ifade ederek, “Su hayattır, şimdi hayatı bulduk. Çok sevinçliyiz  ve mahalledeki insanlarımızın yüzü gülmeye başladı. Hizmetlerinden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve HATSU ekiplerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 

“Suyumuz Gece Gündüz Akıyor”

 
Sivrikavak mahallesi sakinlerinden Selahattin Yeşil ise, eskiden çok su sıkıntısı çektiklerini fakat, proje ile temiz ve güçlü suya kavuştuklarını ifade ederek, “Suyumuz gece gündüz akıyor. Hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve HATSU ekiplerine minnettarız” dedi.
 
Sivrikavak mahalle sakini Necati Dağlı yaptığı konuşmada da, hasret kaldıkları içmesuyuna yıllar sonra HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş sayesinde kavuştuklarını ifade ederek, mahalleyi su bolluğuna kavuşturan HATSU ekiplerine de teşekkür etti.
 

“Suyumuz Artık Daha Güçlü ve Temiz”

 
Günvuran Mahalle Muhtarı Ahmet Aslan, Hanyolu projesi sayesinde önceki yıllara göre içmesularının musluklardan artık daha güçlü ve sağlıklı aktığına vurgu yaparak, yapılan hizmetler için HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve HATSU ekiplerine şükran borçlu olduklarını ifade etti.
 
Düşüncelerini dile getiren Gözecik Mahallesi eski muhtarı Ali Şimşek ise, “Suyumuzu daha önce yıllarca tankerle taşıyorduk. Doğru dürüst suyumuz gelmiyordu. Şu an Hanyolu projesiyle suyumuz çok güzel gelmeye başladı.  Artık suyumuz 24 saat bol akıyor, artık sıkıntımız kalmadı. Başkanımız Lütfü Savaş’a ve HATSU ekiplerine teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
HATSU’nun mahalleye getirdiği güçlü ve temiz içmesuyundan memnun olduklarının altını çizen Sarıbük Mahalle Muhtarı Ahmet Keser, bu hizmetlerle mahalle sakinlerimizi sağlıklı içmesuyuna kavuşturmalarından dolayı Başkan Savaş’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.
 

“Şebekemiz Yenilendi ve Suyumuz Temiz Akıyor”

 
İçmesularının Büyükşehir’den önce kirli ve az aktığının altınız çizen Seferli Mahalle Muhtarı Mehmet Karagön, “Büyükşehir kurulduktan sonra şebekemiz yenilendi, suyumuz güçlendi ve temiz akmaya başladı. Bunlara vesilen Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ve HATSU ekiplerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Aslan, “Su Sıkıntımız Bir Numaraydı Fakat, Şimdi Mükemmel Akıyor” 

 
“62 yaşındayım, kendimi bildim bileli köyümüz su sıkıntısında bir numaraydı” diyerek konuşmasına başlayan Avuttepe Mahalle Muhtarı Salim İdo Aslan, su sıkıntılarının giderilmesi HATSU’ya başvurduklarını ve ilgilendiklerini ifade ederek, “Şu anda suyumuz 24 saat akmakta ve sıkıntımız hiç yok diyebilirim. Yaptıkları hizmetlerden dolayı HBB Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş ve HATSU Genel Müdürümüz Mehmet Çaparali ve tüm ekiplere teşekkür ediyoruz. Suyumuz mükemmel akıyor” dedi. 
 
İçmesuyu yönünden mahallelerinin daha önce çok sıkıntılı durumda olduğunu belirten Tokdemir Mahalle Muhtarı İsmail Tan, HATSU’nun yaptığı çalışmalarla temiz, güçlü ve sağlıklı içmesuyuna kavuştuklarını ve sıkıntılarının kalmadığını altını çizerek, şahsım ve mahalle sakinlerim adına yapılan önemli hizmetlerden dolayı HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve HATSU ekiplerine teşekkür etti.
Hasret Kaldığımız Suya Yıllar Sonra Kavuştuk videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet