Skip Navigation Links

Kamil Turan 'Hayır!!!' çağrısında bulundu

İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili M. Kamil Turan 12 Eylül Referandumu ile ilgili olarak ses verdi. Turan, 'Yargı bağımsızlığı için ha

Politika   A+a-

Kamil Turan “Hayır!!!” çağrısında bulundu

İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili M. Kamil Turan 12 Eylül Referandumu ile ilgili olarak ses verdi. Turan, “Yargı bağımsızlığı için halkı referandumda Hayır vermeye davet etti.
Anayasaların toplumun isteklerini yansıttığını ve onların haklarını koruduğunu belirten Turan; “Bu nedenle anayasalar, devlet oluşumunda toplumun sözleşmesi olarak değerlendirilir. Demokratik bir anayasa oluşturabilmek için toplumun tüm kesimlerini temsil edenlerin görüşlerini ve taleplerini dinlemek, içeriğinde olabildiği oranda yer vermek gerekir” dedi.
CHP Meclis Grup Başkan Vekili Kamil Turan sözlerinin devamında; “AKP anayasa değişikliklerini hiçbir partinin ve demokratik kitle örgütlerinin görüşünü almadan, yapılan uyarılara kulak asmadan, uzlaşma kültürünü reddederek tek başına yaptı. Bu nedenle de 12 Eylül’de oylanacak olan AKP anayasasıdır. Halkı gerilime ve kamplaşmaya sürükleyecek olan bu dayatmacı ve antidemokratik AKP anayasasının gündeme getirilmesi de yanlıştır. AKP Anayasası toplumun ‘özgürlükçü ve demokratik, eşitlikçi ve sosyal’ yeni bir anayasa beklentisini de zayıflatmaktadır. Osmanlı’da 1876, Türkiye Cumhuriyetinde 1921, 1924, 1961, 1982 Anayasaları yapılmıştır. 1982 Anayasasının değişme ihtiyacı 20 yılı aşkın bir süredir ülke gündemindedir ve 19. kez değiştirilmiştir” şeklinde konuştu.
Yargı İktidara Bağımlı Hale Getirilmek İsteniyor
CHP’li Turan sözlerinin son bölümünde de yargının bağımlı hale getirilmek istendiğini ve bunun için halkı hayır oyu vermeye davet ettiğini kaydederek; “Durum böyleyken neden sivil anayasa ihtiyacı rafa kaldırılmıştır, aceleyle uzlaşma anlayışı yok sayılarak, ortak akıldan uzak sadece bazı maddelere değişikliğe gidilmek istenmiştir. Yoksa bu değişikliklerin tek amacı iktidara anayasal denetimden mümkün olduğunca uzak, rahat bir yasama ve yürütme gücü sağlamak mıdır? Yargıyı yürütmenin emrine sokarak özgürlükçü, demokratik yaşamdan sivil diktaya geçişi sağlamak mıdır? Yolsuzluklardan, peşkeşten yargıyı iktidara bağımlı hale getirerek kurulmak mıdır? Halkımızı Özgürlükçü ve demokratik, eşlikçi ve sosyal yeni bir anayasa için yargı bağımsızlığı için AKP anlayışından ve iktidarından kurtulmak için 12 Eylül 1980 Anayasasını pekiştiren AKP Anayasasına 12 Eylülde Hayır vermeye davet ediyorum” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet