Skip Navigation Links

Chp'den Görkemli Seçim Bürosu Açılışı

Chp Hatay Milletvekili Adayı Mevlüt Dudu 'Dokuz Yıldır Yoksulluktan Beslenen Karanlık Bir İktidar Var'

Politika   A+a-

Chp’den Görkemli Seçim Bürosu Açılışı
 
 
Chp Hatay Milletvekili Adayı Mevlüt Dudu
“Dokuz Yıldır Yoksulluktan Beslenen Karanlık Bir İktidar Var”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Dörtyol İlçe Örgütü Milletvekili Adayları Mevlüt Dudu, Mehmet Ali Ediboğlu ve Ali Oğuz ile Milletvekili Aday Adayları ve çok sayıda partilinin katılımıyla Seçim Bürosunun açılışını görkemli bir şekilde gerçekleştirdi.
CHP ilçe Başkanı İhsan Dağlıoğlu başta olmak üzere tüm aday adayları seçim otobüsünün üzerine davet edildikten sonra ilk konuşmayı CHP Hatay Milletvekili 1. sıra Adayı Mehmet Ali Ediboğlu yaptı.
Ediboğlu CHP’nin 41 projesinden bazılarına değindiği konuşmasında; “Kıymetli Dörtyollular bizi burada bir araya getiren sevgili kardeşim Mevlüt Dudu’nun seçim bürosu açılışı değildir. Bizi burada bir araya getiren Mustafa Kemal Atatürk sevgisidir, ay yıldızlı şanlı Türk Bayrağı sevgisidir, altı okuyla CHP bayrağı sevgisidir ve memleket sevgisidir.” dedi.
 
“Sevinerek izliyoruz ki, CHP’nin 41 maddelik projeleri tüm kesimler tarafından geniş bir beğeniyle kabul buldu” diyen CHP Hatay Milletvekili 1. sıra Adayı Mehmet Ali Ediboğlu; “Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz diyerek bundan 9 yıl önce iktidara gelen AKP bu üçünden de sınıfta kalmıştır. Usulsüz telefon dinlemelerin yaşandığı, basılmamış kitapların toplatıldığı bu ülkede yasakların kaldırıldığından, yasaklarla mücadele edildiğinden söz etmek mümkün müdür? Yoksulluk sayısı bu ülkede yüzde elli artmıştır. Yeşil Kartlı sayısındaki artış devletin resmi yoksulluk sayısının ne kadar arttığını açıkça ortaya koymaktadır. Demek ki bunlar yoksulluk konusunda da sınıfta kaldılar. Yolsuzluk konusunda ise daha dün bursla okuyan sayın başbakanın oğlu 5. gemiciğini satın almış, bakanların yakınları da dokuz yıl içinde dolar milyarderi olmuş. Basından yolsuzluklarını sizlerin çok yakın takip ettiği gibi bu iktidar bu konuda da sınıfta kalmıştır.” diyerek sözlerin tamamladı.
Alkışlar arasında mikrofona davet edilen CHP Hatay Milletvekili Adayı Avukat Mevlüt Dudu ise “Dörtyol’un Gururu, Dörtyol Seninle Gurur Duyuyor, Onurumuz Mevlüt” sloganları nedeniyle konuşmasına oldukça geç başlayabildi.
Dörtyolluların sevgi gösterileri eşliğinde basın açıklamasını yapan CHP Hatay Milletvekili Adayı Avukat Mevlüt Dudu gündüz Erzin’de gerçekleştirdikleri gezilerden bahsederek; “CHP iktidarının heyecanı ortalığı sarmış durumda. Gündüz Erzin ve köylerini dolaştık. Halkın iktidarını bir an önce kurmak için hemşerilerimiz 12 Haziranı iple çekiyordu. Oradaki ziyaretlerimizin ardından şimdi buradaki bu coşkuya ve heyecana da tanık olmak bizleri yüreklendiriyor, heyecanlandırıyor, azmimize azim katıyor” dedi.
CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığa seçilmesiyle birlikte yeni bir dönemin de başladığını belirten CHP Hatay Milletvekili Adayı Avukat Mevlüt Dudu; “Biz 12 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye’de de yeni bir dönem açılacağına inanıyoruz. CHP nin iktidar olacağına yürekten inanıyoruz ve bunun içinde elimizden geleni yapıyoruz. Son zamanlarda Yeni Cumhuriyet Halk Partisi nitelemesini sıkça duyuyorsunuz. Nedir bu Yeni Cumhuriyet Halk Partisi? CHP artık sadece eleştiren, sadece muhalefet yapan, sadece iktidarın yanlışlarını ortaya koyan bir parti değildir. CHP Genel Başkanıyla birlikte kadrolarını ve anlayışını da değiştirmiştir. CHP artık halkın sorunlarını dinliyor, onlara çözüm önerileri ve çok ciddi politikalar üretiyor. İşte Genel Başkanımızın 41 tane sözü. Bu sözlerin her biri ayrı bir proje. Sayın Genel Başkanımız 22 Mayıs 2010 tarihindeki kurultayla birlikte iktidar yürüyüşü başlatmıştır. Bizler arkadaşlarımla birlikte işte bu yürüyüşte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yol arkadaşlarıyız.” Dedi.
Konuşması sık sık alkışlar ve sloganlarla bölünen CHP Hatay Milletvekili Adayı Avukat Mevlüt Dudu; “CHP bu yeni dönemde temiz siyaset anlayışını hedefine koymuş bir partidir. Halkın iktidarını kuruduğumuzda ilk yapacağımız şey Siyasi Etik Yasasını çıkartmaktır. Yine CHP iktidarında temiz siyaset anlayışımızın gereği olarak başkanlığını muhalefet partisinin yapacağı Kesin Hesap Komisyonu kuracağız. Milletvekilliği dokunulmazlığını Kürsü Dokunulmazlığıyla sınırlandıracağız. Bu ülkede dokuz yıldır uyguladığı sosyal ve ekonomik politikalarla halkı inim inim inleten, yoksulluktan beslenen karanlık bir iktidar vardır. Bu iktidar halkı dilenci konumuna düşürerek oy kazanmaya çalışmaktadır.” Dedi.
Dörtyol’un ekonomisinin dayalı olduğu narenciyenin gün geçtikçe üreticiye zarar ettirdiğine de dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili Adayı Avukat Mevlüt Dudu Halkın iktidarında uygulayacakları tarım politikalarıyla kendi kendine yeten ülkeler arasında yer alırken, çiftçiyi ve üreticiyi rahatlatmak amacıyla mazotta ÖTV yi kaldıracaklarını da söyledi.
Emekli intibak yasasının en kısa zamanda yasalaştırılacağını da belirten Dudu; “Askerliği dokuz yıla indireceğimizi açıkladığımızda sayın başbakan “ülke savunmasız kalır” dedi. Buradan kendisine bir cevap göndermek istiyorum; sayın başbakan hiç endişelenme, bu ülkede Cumhuriyet Halk Partililer var oldukça, onların içindeki Kuvay-i Milliye ruhuyla bu ülke asla savunmasız kalmaz.” açıklamasında bulundu.
CHP Hatay Milletvekili Adayı Avukat Mevlüt Dudu konuşmasını; “Bu ülkede açlıktan hiçbir bebeğin ölmediği halkın iktidarını kurmak için 12 haziranda AKP yi sandığa gömmeye var mısınız?” çağrısı yaparak tamamladı.
CHP Hatay Milletvekili Adayları Avukat Mevlüt Dudu ve Doktor Mehmet Ali Ediboğlu seçim bürosunun açılış kurdelesini birlikte kesti.
 
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet