Skip Navigation Links

Vali Lekesiz Hatay'da..

. Tüm kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin Valilik bahçesinde hazır olarak beklediği Vali Lekesiz; 'Özel bir yere geldim' dedi.

Gündem   A+a-

4 yıldan bu yana Amasya Valiliği yapan ve son kararname ile Hatay Valiliğine atanan M. Celalettin Lekesiz, ilimizdeki görevine başladı. Tüm kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin Valilik bahçesinde hazır olarak beklediği Vali Lekesiz; “Özel bir yere geldim” dedi.
Karşılama töreninin ardından Hatay Valiliği makamına geçen Lekesiz, Hatay hakkında hep iyi şeyler duyduğunu belirterek; “Hatay ile ilgili bazı bilgilerim olmak beraber, eksik bilgi ile sağlıklı bir kanaate varılamayacağını düşünüyorum. Bu nedenle şu aşamada, beklentilere yönelik bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Ancak Hatay halkına en içten dileklerimi sunuyorum. Hatay’da bulunmaktan dolayı memnunum. Özel bir yere geldiğimi biliyorum. Hatay, kültürel dokusuyla, coğrafyasıyla, gerçekten de çok özel bir yer olduğu belli bir şehir” dedi.
Üç hususa önem verdiğinin altını da çizen Vali Lekesiz; “Birincisi, insanın mutluluğunu ana merkeze oturtan bir yönetim anlayışını egemen kılacağız. İkincisi, insan haklarına ama her alanda özen göstereceğiz. Üçüncüsü ise, günü birlik doğrulardan çok kurumsal doğrularla hareket eden bir yönetim anlayışını egemen kılacağız. Tüm kurum ve kuruluşlarımız başta olmak üzere, sivil toplum örgütleriyle, derneklerle, vakıflarla ve odalarla hep beraber ve de paylaşarak, gelecek yönelimli bir yönetim anlayışını egemen kılmaya çalışacağız” diye konuştu.
M. Celalettin Lekesiz Kimdir?
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, 1962’de Yozgat’ın Yerköy ilçesinde doğdu. 1986 yılında Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1987 yılında Kırşehir Valiliği’nde Kaymakam adaylığı yaptı. 1988 yılında İngiltere’de İngilizce Dil Eğitimi aldıktan sonra 1990 yılından itibaren sırasıyla Tefenni (Burdur), Köprübaşı (Manisa), Yusufeli (Artvin) ve Divriği (Sivas) Kaymakamlıkları yaptı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü, Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığında Daire Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığında Mülkiye Müfettişliği ve Mülkiye Başmüfettişliği, Personel Genel Müdürlüğü görevlerini yaptıktan sonra 2005 yılında Amasya Valiliği’ne atandı. 11 Haziran 2009 tarihli kararname ile Hatay Valiliği görevine atanan M. Celalettin Lekesiz, Zehra Lekesiz ile evli ve 3 çocuk babasıdır.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet