Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ekonominin Yıldızları Hatay’ı Konuştu!

Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş Adamları Derneği yönetim kurulu tarafından bölgesel konuların istişare edildiği akşam yemeği yoğun katılımı ile gerçekle

Ekonominin Yıldızları Hatay’ı Konuştu!Web
TV

Gündem   A+a-

 Gecede bir konuşma yapan ATSİAD Başkanı Züher Bulgurcu, hangi partiden olunursa olunsun, söz konusu Hatay ve Hatay hakları ise bu konuda tek bir vücut ve birlik olunması gerektiğini söyledi.
 
ATSİAD Başkanı Bulgurcu, “HBB Başkanı Sayın Lütfü Savaş Hatay’ın daha fazla teşviklerden yararlanması ve ekonomiye canlılık kazandırılması adına Hatay’ın 4. Teşvik bölgesinden 5. Teşvik bölgesine alınması için ‘Hatay halkı hakkını istiyor’ adlı bir imza kampanyası başlattı. Bizler ATSİAD ailesi olarak bu imza kampanyasını destekliyor ve bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz” diyerek kampanyaya destek verilmesini istedi.
 
Hatay’daki olumsuz algıyı kırmamız gerekiyor diyen DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar, “Bunu da nasıl yapabiliriz? Tabi ki daha çok çalışarak. Bunun içinde birlikte bir festival düzenlemeyi düşünüyoruz. Elbette HBB’nin Hatay’ın beşinci teşvik bölgesine girmesi noktasında başlatmış olduğu imza kampanyasına hepimizin destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu doğru bir yaklaşımdı. Ancak daha da doğru bir yaklaşım HBB’nin bunu daha profesyonelce bir yaklaşım ile lanse etmesi lazımdı diye düşünüyorum” dedi.
İskenderun’da yıllardır projesi devam eden 7600 metre kare inşaat alanı olan AKAD’ın bitirilmesi noktasında destek isteyen AKAD Başkanı Nihad Yenmiş proje hakkında detaylı bilgiler verdi.
 
2011 yılında başlanan AKAD projesinin hala bitirilemediğini, bunun için de 1,5 milyon TL’ye ihtiyaç olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bu projenin başından beri içinde bulunmaktayım. Buranın elektrik projesini ben çizdim. Az da olsa bir küçük katkımız oldu. Biz Arsuz Belediyesi olarak buna gücümüz nispetinde katkımız olacak. Burada HBB Başkanımız’ın da katkısı ve yapacakları konusunda kendisi sizlerle paylaşacak. Elbette burada bulunan arkadaşlarımızın da katkıları olacak böylece bu projeyi en kısa sürede tamamlanması için gerekli tüm hassasiyeti göstereceğinizden şüphem yoktur. En kısa zamanda bu proje tamamlayıp hayata geçireceğiz” diyerek projeye destek istedi.
 
Hatay’ın ekonomisi için başlatmış oldukları ‘Hatay halkı hakkını istiyor’ imza kampanyasında 20 günde 511 bin imzaya ulaştıklarını ifade eden HBB Başkanı Lütfü Savaş, “14 aydır büyük mücadeleler veriyoruz. Sadece Hatay halkının değil iş dünyasının da yani sizlerinde hakkının mücadelesini veriyoruz. Bizler Hatay olarak beşi hak ediyoruz. Hak ettiğimizi de istiyoruz. Hesap kitap var. Hatay şuanda 2 milyondan fazla insana bakıyor. Hatay’ın 4. Teşvik bölgesinden, 5. Teşvik bölgesine geçmesini istiyoruz. Tüm Hatay olarak buna sahip çıkmamız gerekiyor” diyerek Türkiye geneli teşvik bölgeleri ile ilgili bilgiler verdi.
 
AKAD projesi içinde açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Yarısını HBB olarak biz, diğer yarısını da Arsuz Belediye Başkanımız karşılayacak. Merek etmeyin bu projeyi tamamlayacağız” demesiyle salondan büyük alkış aldı.
 
CHP PM Üyesi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın Hatay’ın refah seviyesinin yükseltilmesi, kalkınması ve istihdamının arttırılması için başlattığı ‘Hatay Halkı Hakkını İstiyor İmza Kampanyası’na’ iktidar kanadından hiçbir destek gelmediğini belirtti.
 
Milletvekili Dudu, Hatay’a hakkı olan teşvik ve yatırımların gelmesi için kalkınma hamlesinin el birliği ile yürütülmesi gerektiğini belirterek, bölge milletvekillerinin buna ilerleyen zamanlarda destek vereceklerinin inancını sürdürdüğünü söyledi.
Konuşmaların ardından iş adamlarından AKAD projesi için destek sözleri alındı. Ayrıca Hatay’ın 5. Teşvik bölgesine geçilmesi noktasında başlatılan imza kampanyasına destek verilerek kampanya için imzalar atıldı.
ATSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Züher Bulgurcu ev sahipliğinde gerçekleşen bölgesel konuların istişare edildiği akşam yemeğine CHP PM Üyesi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, HBB Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, Palmiye Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Şahutoğlu, ARİAD Başkanı Adnan Ağır, İGEV Başkanı Şefik Uyar, İSTUDER Başkanı Sabahattin Uygun, AKAD Başkanı Nihad Yenmiş, Şampiyon Filtre Genel Müdürü Selma Yılmaz’ın yanı sıra sanayici ve iş adamları katılım gösterdi.
 
 
 
 
 
 
 
Ekonominin Yıldızları Hatay’ı Konuştu! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar