Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Üniversite adayları İSTE’di! İSTE, yeni öğrencilerini bekliyor!

Üniversite adaylarının heyecanla beklediği 2017 ÖSYS sonuçları açıklandı.

Üniversite adayları İSTE’di! İSTE, yeni öğrencilerini bekliyor!

Eğitim   A+a-

 Sonuçların açıklanmasının ardından, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) yeni öğrencilerini heyecanla beklemeye başladı. 
 
Konu hakkında bir açıklama yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Öncelikle yeni, genç ve dinamik bir üniversite olan İSTE’yi tercih eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Teknoversite vizyonumuzla, tüm imkânlarımızı seferber ederek öğrencilerimizi hayata ve iş dünyasına en güzel şekilde hazırlamaya ve mezun etmeye çalışacağız. Yapmış olduğumuz çalışmaların öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından takdir edilmiş olmasını görmek bizi ziyadesiyle memnun ediyor. İyi bir tanıtım ve tercih süreci geçirdik. İSTE’nin lisans programlarını tercih eden öğrencilerimizin büyük bir kısmına tablet hediye edileceğini, önemli sayıda burslar vereceğini açıkladık ve duyurduk. Bu imkânların olumlu etkisini görüyoruz. Programlarımızın tavan ve taban puanları hissedilir şekilde yükseldi. Konjonktürel olarak Türkiye genelinde sıkıntı yaşayan Su Ürünleri Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile Turizm İşletmeciliği’nin 2. öğretim programı dışındaki lisans programlarımızda doluluk oranımız ortalama olarak %98’e ulaştı. Çok az sayıdaki boş kontenjanların da ek yerleştirmelerle dolmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. Bu yıl, meslek liselerinden ön lisans programlarına sınavsız geçişlerin kaldırılması nedeniyle tüm üniversitelerin önlisans programlarında tercih edilme oranlarının düştüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Türkay Dereli, bu süreçten doğal olarak İSTE’nin de etkilendiğini, ancak yükseköğretim ekosistemi içerisinde bu soruna kalıcı ve ivedi bir çözüm getirileceğine inandığını söyledi.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2017 ÖSYS sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan öğrencilerini tebrik ederek, resmi web sayfasından (www.iste.edu.tr) “İSTE’ye Hoşgeldiniz” mesajı yayınladı.  Sayfada ayrıca İSTE’yi kazanan öğrencilerin kayıtlar hakkında detaylı bilgi alabilecekleri bir de bölüm açıldı. 
 
Kayıtlar 14-18 Ağustos Tarihleri Arasında
 
İskenderun Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYS sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında kayıt için gerekli belgelerle birlikte İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampüs Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda bulunan Kayıt Merkezi’ne şahsen veya noter vekili ile başvurarak kayıt yaptırabilecekleri belirtildi. Açıklamada, ayrıca isteyen adayların e-devlet sistemi üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr) 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında elektronik kayıt (e-kayıt) yapabilecekleri ifade edildi. Belirtilen tarihlerde e-kayıt veya şahsen/noter vekili aracılığıyla kayıtlarını yapan öğrencilerin, 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında İSTE’nin resmi web sayfasında bulunan Öğrenci İşleri Otomasyon Sistemi üzerinden ders kaydı işlemlerini yapmaları gerekiyor. 
 
E-Kayıt Yapılamayacak Bölümler!
 
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kılavuzunda yer alan özel şartlar sebebiyle, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi; Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Sivil Havacılık Yüksekokulu; Havacılık Yönetimi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu; Su Altı Teknolojisi bölümlerine e-kayıt yapılamayacak. Bu bölümlere kayıt yaptıracak öğrencilerin ÖSYM kılavuzunun özel şartlarında yer alan belgeler ile kayıt için gerekli belgeleri ile kayıt esnasında yanlarında getirmeleri gerekiyor. 
 
Kayıt süreçleri ile ilgili daha detaylı bilgiye www.iste.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar