Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kadın Paramedik Hem Ambulans Kullanıyor Hem Müdahale Ediyor

Kırıkhan Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle, paramedik (hastayı olay yerinden alıp sağlık kurulusuna ulaştırılana kadar acil yardım ve kurtarıl

Kadın Paramedik Hem Ambulans Kullanıyor Hem Müdahale Ediyor

Gündem   A+a-

 
Kırıkhan Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle, paramedik (hastayı olay yerinden alıp sağlık kurulusuna ulaştırılana kadar acil yardım ve kurtarılmasından sorumlu kişi) olarak çalışanlar şoförlük de yapabiliyor. Hatay’da 4 paramedik kadın personelden biri olan Seyhan Şanverdi Kozalak (32), bu önemli görevin üstesinden başarıyla geliyor.
Kırıkhan ilçesi 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda 2,5 yıl önce Hatay 112’ye atanan Kozalak, hem şoförlük hem de Acil Tıp Teknisyeni olarak acil vakalara müdahale ediyor.
"İlk defa kadın ambulans şoförü gören şaşırıyor"
Seyhan Şanverdi Kozalak, Hatay 112’de 2,5 senedir görev yaptığını, mesleğini çok sevdiğini söyledi.
Ambulansta 8 yıl arka kabinde son 2,5 senedir ise ön kabinde görev yaptığını belirten Kozalak, "Sürücü ATT’yim. İnsanlar çok alışkın değil. alışkın olmadıkları için bir vakaya giderken yol isterken sıkıntılar yaşıyorum. O şaşkınlığı atana kadar biz vakit kaybediyoruz. Özel durumu yok, biraz hızı seviyorum. Birine özentim yok. 3 bayan çalıştığımız zaman taşımayla ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Çok büyük sıkıntılar değil ama küçük küçük sıkıntılar bizim için zor oluyor. İnsanların şaşkınlığı biraz sorun yaşatabiliyor bize. Çok büyük bir sorun da yaşamadık açıkçası" diye konuştu.
"1,5 kilometre geri geri gittim tır şoförleri alkışladı"
Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısı’nda görev yaparken bir anısını anlatan Kozalak, "Tır yoluna girmiştim. Tırcılar beni ilk gördüğünde bayan sürücü diye aynalarını kapatmışlardı, dar bir yoldu. Sonra 1,5 kilometre geri geri gittim aynı yolda, hepsi alkışlamışlardı, önce bir şaşkınlık vardı" dedi.
Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi aldığını belirten Seyhan Şanverdi Kozalak, ambulans şoförü olarak görev yapmak isteyen kadın paramedikleri teşvik etmeye çalıştığını söyledi.
Günde kaç kilometre yol yaptığını bilmediğini belirten Kozalak, "Ailemize zaman ayırabiliyoruz. Buraya verdiğimiz 24 saatin dışında yorgun da olsak çocuklarımıza vakit ayırabiliyoruz’’ dedi.
Kırıkhan 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ekibi vaka canlandırması yaparak her zaman hazır olduklarını gösterdi.
 
Haber İsmet Biçen 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar