Skip Navigation Links

AKP Hatay İl Divan Toplantısı yapıldı..

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 'Biz iktidara geldiğimizde geçmişe bakıp ağlamadık ve hizmet üretirken en ufak bir eksik dahi bırakmadık.

Politika   A+a-

AK Parti İl Divan Kurulu toplantısı, geniş bir katılımla Denizciler Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, “Biz iktidara geldiğimizde geçmişe bakıp ağlamadık ve hizmet üretirken en ufak bir eksik dahi bırakmadık. Dünyada küresel kriz yaşanıyor. Araba fabrikaları birer birer kapanırken, bizdeki otomobil fabrikaları araç yetiştiremiyor. Bu olumlu manzarada sizin gayretiniz, sizin alın teriniz var. Eskiden hortumcular vardı, ülke kaynaklarının büyük bölümü hortumculara gidiyordu. Biz ne yaptık, hortumcuların önünü kestik ve o kaynaklarla duble yollar açtık, çocuklarımıza kitaplar dağıttık, sağlıkta reformlar gerçekleştirdik” diye konuştu.
İl Divan Kurulu toplantısına AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Fevzi Şanverdi ve Abdulhadi Kahya, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri, İlçe Belediye Meclis üyeleri ve partililer katılım gösterdi.
İlk olarak kürsüye davet edilen Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, tüm Hatay teşkilatını Denizciler’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduklarını kaydetti.
Ardından konuşan AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun, yerel seçim sürecinin ardından çalışmaları aralıksız sürdürdüklerine işaret ederek, “AK Parti olarak anlayışımız her zaman milletin ve ülkenin menfaatlerini gözeterek, kalıcı hizmetlere imza atabilmektir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi İskenderun’da da şimdiye kadar yapılmayan projelere hayat verdik. Bu millet bizim yanımızda olduğu müddetçe, uzun vadeli hizmetler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal da, açıklamasında, AK Parti olarak Hatay’da hizmetler zincirine pek çok halkalar eklediklerini vurguladı.
Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş ise, yüzlerin güldüğü, halkın belediye hizmetlerinden en iyi şekilde faydalandığı bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerine dikkat çekerek, “Belediye hizmetlerinde daima yapıcı olacağız. AK Parti’nin belediyecilik anlayışı partizanlık üzerine kurulu değildir. Akılcı ve planlı çalışmalar yapacağız. Çalışmalarımızı halkımızla birlikte yürüteceğiz” ifadesinde bulundu.
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulhadi Kahya da, salonda bulunanlara hitaben yaptığı konuşmasında, hükümetin 7 yıllık icraatlarını değerlendirdi. Türkiye’nin 2002 yılına kadarki koalisyon hükümetleri döneminde borç batağına sürüklendiğini ve o dönemde borçların faizlerini dahi ödeyebilecek gelire sahip olmadığının altını çizen Milletvekili Kahya, “Çok şükür ki o kötü günleri geride bıraktık. 2002 yılından sonra AK Parti hükümeti döneminde Türkiye her alanda şaha kalkmış ve üst üste büyüme rekorları kıran ülkeler kategorisinde yer almıştır. Bu olumlu tabloda hükümetimizin olduğu kadar halkımızın da büyük rolü vardır. Halkımız bize inanmış ve güvenmiştir. Biz de bu güveni çok şükür boşa çıkarmadık” şeklinde görüş ortaya koydu.
Son olarak kürsüye davet edilen AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 40-50 yıllık projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Milletvekili Karasayar, artık Türkiye’nin dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını vurguladığı konuşmasında, “Biz iktidara geldiğimizde geçmişe bakıp ağlamadık ve hizmet üretirken en ufak bir eksik dahi bırakmadık. Dünyada küresel kriz yaşanıyor. Araba fabrikaları birer birer kapanırken, bizdeki otomobil fabrikaları araç yetiştiremiyor. Bu olumlu manzarada sizin gayretiniz, sizin alınteriniz var. Eskiden hortumcular vardı ülke kaynaklarının büyük bölümü hortumculara gidiyordu. Biz ne yaptık, hortumcuların önünü kestik ve o kaynaklarla duble yollar açtık, çocuklarımıza kitaplar dağıttık, sağlıkta reformlar gerçekleştirdik. Halkın desteği bizim yanımızda olduğu müddetçe ülkemiz büyüyecek ve aziz milletimizin refahı daha da artacaktır. Daha kat etmemiz gereken çok önemli mesafeler var. 40-50 yıl önce çözüme kavuşturulması gereken altyapı sorununa yine bizim hükümetimiz döneminde el atılmıştır. Sadece Hatay’da 500 trilyonun üzerinde altyapı harcaması var. Eğer ki bu altyapı yatırımları önceki dönemlerde tamamlanabilmiş olsaydı, biz şimdi bu yatırımları sanayi alanına yöneltecektik. Sadece sağlık yatırımları 41 katrilyonu bulmuştur. Eğer bugün muhalefet iktidara gelse, sadece bizim sağlığa aktardığımız kaynağı bile temin edemezler. Bizim bu hizmetleri sürdürebilmemiz için halkımızın gayretine çok ihtiyacımız var” ifadelerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak sürdürüldü.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet