Skip Navigation Links

Başkan Savaş, Muhtarlar İle Bir Araya Geldi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay halkının ihtiyaçlarını ilk ağızdan duymak ve çözüm odaklı fikirler üretmek amacıyla Hata

Başkan Savaş, Muhtarlar İle Bir Araya Geldi

Gündem   A+a-

 
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay halkının ihtiyaçlarını ilk ağızdan duymak ve çözüm odaklı fikirler üretmek amacıyla Hatay’ın her ilçesindeki muhtarlar ile istişare toplantıları gerçekleştiriyor.
 
 
Hatay’ın her noktasında gerçekleştirdiği eşit ve kaliteli hizmetler ile halkın güvenini kazanan Başkan Savaş, Payas, Dörtyol, Erzin ve Kırıkhan muhtarları ile bir araya geldi.
 
 
Gerçekleştirilen istişare toplantısına Başkan Savaş,  HBB Muhtarlar Dairesi Başkanı Durmuş Yıldırım, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, ilçe dernek başkanları ve muhtarlar katılım gösterdi.
 
 
“İMZA KAMPANYASINDA HİÇBİR SİYASİ PARTİ, BÜYÜKŞEHİR VE LÜTFÜ SAVAŞ’IN ADI YOK BİZ HATAY ADINA KAMPANYA YAPIYORUZ”
 
 
Başkan Savaş,” Biz bugün siyaset için burada değiliz. Hatay’ın geleceği için sizlerle bir aradayız. Kilis 6’ncı teşvik bölgesi, Kahramanmaraş ve Osmaniye 5’inci teşvik bölgesinde. Biz 4’üncü teşvik bölgesindeyiz. Ben bunu 14 aydır her yerde anlatıyorum. Televizyon programlarında ve radyoda anlatıyor ayrıca gazetelerde de demeç veriyorum. 5’inci teşvik bölgesine geçersek yılda 10 milyarlık yatırım ekstradan gelecek. Ve bu da 10-12 bin çocuğumuza iş imkânı demektir. TUİK’in resmi rakamlarına göre işsizlik oranı %17’lik durumda. İşsizlik oranı şuanda %24’e yaklaşmaktadır. Bizler imza kampanyasına destek verirsek Ankara bizim sesimizi duymaya hazır. Bu imza kampanyasında hiçbir siyasi partinin, büyükşehirin ve Lütfü Savaş’ın adı yok. Biz Hatay adına kampanya yapıyoruz. Bu kampanyada da kırmızı ve beyaz renk var o da Türk Bayrağı’nı temsil ediyor. TUİK’in yapmış olduğu istatistiklere göre Türkiye’deki mutlu iller içinde Hatay 76’ıncı sırada. Bu da demek oluyor ki Hatay sondan beşinci sırada. Bunun en büyük kaynağı ekonomik sıkıntılardır. Suriye’deki sıkıntılar ekonomimizi oldukça etkiledi. Biz savaştan Hatay’a gelen Suriyelileri tanrı misafirleri olarak görüyoruz. Ama bu misafirleri biz çağırmadık. Belki sizin ilçelerinizde pek sıkıntılar yoktur fakat diğer taraflarda oldukça sıkıntılar var. Bu misafirlerin külfetini Ankara ile paylaşalım diyoruz. Bu paylaşımı yaparken de sizlerin Hatay adına ve çocuklarımızın adına kendi mahallenizde imzanıza ihtiyacımız var. Bu imza kampanyasının hiçbir siyasi yönü yok sadece çocuklarımıza iş anlamında bütün paydaşlar olarak buna destek almak istiyoruz. Nasıl sizlerin dertleriniz benim derdimse çocuklarımızın derdi de hepimizin derdi. Olaya bu kapsamda bakarsak hepimizin bu kampanyaya destek vermesini gerektiğini düşünüyorum. Hizmet konusunda da özellikle köylerimizde özel idare dönemini aratmıyoruz. Daha fazla iş yaptığımızı düşünüyoruz. Mükemmel olmak için biraz daha hem ekonomik olarak güçlü ve daha iyi organize olmamız lazım. Bu da yavaş yavaş olacak bir hadise. Eğer 5’inci teşvik bölgesi olursak daha fazla istihdam olacak bu da daha fazla da yatırım demek. Ayrıca Hatay’ın altyapısı için de hem vergiden hem de İller Bankası’ndan gelecek payımız artacak. Birinci planda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız fakat Hatay’ın da hizmetine katkı sağlamış olacağız” dedi.
 
 
 
“EN FAZLA SURİYELİ AĞIRLAYAN İLLER ARASINDA İKİNCİ SIRADAYIZ”
 
 
Payas, Erzin ve Dörtyol’da muhtarlar ile istişare toplantısının ardından Kırıkhan’daki çözüm ortağı muhtarlar ile bir araya gelen Başkan Savaş,” Hükümet Kasım ayının ilk haftası hem genel hem de yerel seçimleri birlikte yapma karar vermiş. Bunu yakında meclise taşıyacaklarmış. Biz Hatay olarak 6 yıldır gittikçe ekonomik sığlaşmaya gidiyoruz. Ekonomimiz eskisi kadar güçlü değil. Ve biz gittikçe kan kaybediyoruz. Bundan beş yıl önce kişi başına Hatay’da kazancımız 7637 dolar bugün baktığımızda 6122 dolar. Kişi başına 1515 dolar kaybımız var. Ekonomimiz 1515 dolar kaybedince ve 6 yıldır da bunu biz çekince biz hesapladık İller Bankası’ndan ve vergilerden büyükşehir olsun ilçe belediyeleri olsun katkı payı olarak 1 milyon 555 bine göre bize para geliyor. Biz 2 milyondan fazla insana bakıyoruz. Esnafımızın işi de daraldı. Çünkü gelen misafirler de esnaflık yapmaya başladı. Hatay’daki işsizlik oranı %17 şeklinde görülüyor. Ama gençler arasında %35 civarında işsizlik oranı var. Biz bunu nasıl düzeltiriz diye çalışıyoruz. Kilis nüfusuna göre en fazla misafir ağırlayan il. Biz de en fazla Suriyeli ağırlayan iller arasında ikinci sıradayız. Türkiye’nin %24 buçuğu kırsal kesimde yaşarken Hatay’da %51’i kırsal kesimde yaşıyor” ifadelerini kullandı.
 
 
“BU BENİM DEĞİL HATAY’IN MESELESİ”
 
Kırıkhanlıhemşehrilerden de imza kampanyasında destek beklediğini ifade eden Başkan Savaş,” Kilis 6’ncı,  Osmaniye ve Kahramanmaraş 5’inci bölgedeler. Yatırımlar ya Kilis’e ya Osmaniye’ye ya da Kahramanmaraş’a gidiyor. Biz beş sene önce Osmaniye’den çok daha iyiydik. Ama şimdi Osmaniye bizi geçmiş durumda. 5’inci teşvik bölgesinde 10’a yakın vergi indirimi var. Şehrimizin bu kampanyada 4’ten 5’e çıkması demek yılda 12 bin çocuğumuza ekstra iş demektir. Ayrıca 10 milyar yatırım demektir. Biz 5’inci bölge olalım Ankara’daki devlet büyüklerimiz Kahramanmaraş’a, Osmaniye’ye ve Kilis’e bakmış oldukları güzel bakışı bize de göstersinler. Biz hesaplamalarımızı devlet istatistik verilerine göre yapıyoruz. Devletteki veriler ne ise onlar hangi hesaplama sistemi ile hesaplıyorsa ona göre yaptık. Biz şuanda Türkiye’deki 5’inci bölgeler içerisinde bile altlarda gelirimiz var. Normalde 5’inci bölgedeki insanların yıllık geliri 6400 dolar,  bizimki 6122 dolara düşmüş. Biz sadece hakkımızı arıyoruz. Burada herhangi bir siyasi partinin, Lütfü Savaş’ın veya belediyenin adını göremezsiniz. Hatay’da 12 bin kişiye iş kapısı açılacak. 10 milyar yeni yatırım gelecek ve Hatay daha mutlu bir şehir olacak. Mutluluk indeksine baktığınızda Hatay 81 ilden 76.sırada. Bizden daha mutsuz 5 il var. İsteğimiz sizler ile birlikte mahallenizde bu kampanyaya için bize destek vermeniz. Bu benim değil Hatay’ın meselesi” dedi. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet