Skip Navigation Links

Bu Gidişat, Gidişat Değil!!!

CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu: Bu Gidişat, Gidişat Değil!!!

Politika   A+a-

 
CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu:
 
 
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklamalarda bulunan CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu. AK Parti Hükümetinin Suriye politikasının özellikle Hatay ekonomisini bitirme noktasına getirdiğini belirterek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Hatay’dan Suriye’ye yapılan ihracatla ilgili verdiği rakamların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Milletvekili Mevlüt Dudu açıklamalarının önemli bir bölümünde ise, Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde yaşanan skandal olaya ayırdı.
Suriye’deki olaylara ilişkin şu değerlendirmeyi yapan Milletvekili Dudu, “Son günlerde Türkiye’nin gündeminde hep Hatay var. Önce Suriye olayı sonra Dörtyol emniyet müdürlüğünde yaşanan utanç manzarasıdır. Kardeş “Esad” bir gecede kimin talimatıyla sabah düşman “Esed” oldu. Bütün samimiyetimle söylüyorum bu tabloya bütün tarafsızlığımla bakmaya çalışıyorum. “ dedi.
Vekil Dudu ayrıca, Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerimizin rencide edildiği utanç tablosuna ilişkin olarak da şöyle konuştu: “Dörtyol Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleşen yaklaşık 1 ay önce Milletvekilinin oğluna 1 fiske vurulduğu iddiasıyla başlayan bir olay var. Bu bir iddiadan ibaret, orada ki görevli arkadaşlarla ben de görüşmeler yaptım. Orada önemli olan, devletin güvenlik güçlerinin layık olmadığı bir muameleyle onur kırıcı, rencide edici bir muameleyle karşı karşıya bırakılmış olmalarıydı. Hopa olayları nedeniyle ayağı kırılan Dilşat Aktaş 428 gündür olayın failiyle yüzleştirilmesini bekliyor. Ak Parti hükümeti her zaman olduğu gibi olayın basit tarafına kaçıyor. Dörtyol’daki Emniyet müdürü de o onur kırıcı muameleye tabi tutulan memurlar kadar o da rencide olmuştur. “
 
“Suriye olayları Hatay ekonomisini sekteye uğrattı”
 
CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Suriye olaylarının özellikle Hatay’ı ekonomik ve sosyal yönden mağdur ettiğini söyledi.
Milletvekili Dudu, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Belediye meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklamalarda bulunan Milletvekili Dudu, Hatay’ın sınıra en yakın bölgesi olan ilimiz maalesef Suriye’deki olaylardan daha fazla etkilendi. Özellikle sınır kent Reyhanlı esnafı kan ağlıyor. Reyhanlı’ya gittim esnafı dükkanları gezdim. Yarısı kapalıydı açık olanlarda da 9-10 yaşlarında çocuklar oturuyordu. İş yeri sahipler yok. İnsanlarımız mağdur. Bu iş nereye varacak merak ediyoruz. Bu saatten sonra yanlıştan dönmeler eskiye döndürebilir mi bilemiyoruz ama olayın ticari ve ekonomik boyutu çok büyük. İnsani boyutu da var” dedi.
Maliye Bakanı’nın Suriye ile ilgili açıklamalarına da dikkat çeken Milletvekili Dudu, “Bizim Suriye ile olan resmi ticaretimiz yıllık 2.5 milyar dolar, bir de bunun iki katı gayri resmi ticaretimiz var. Bu da 8 milyar dolar yapar. Maliye bakanı bir hafta önce çıktı bir açıklama yaptı. ‘Suriye krizinin Türkiye’ye faturası 150 milyon dolardır’ dedi. Açık ve net söylüyorum Bu açıklama ile halkla alay edilmektedir. Bu ciddiyetsizliktir, yalandır. Maliye Bakanı yalan söylüyor. Çünkü sadece Suriye ile olan aylık ihracatımızda aylık 150 milyon dolarlık bir düşüş var. Çıkıp da böyle laf etmesi Türkiye Cumhuriyetinin Maliye bakanına hiç yakışmıyor” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet