Skip Navigation Links

Tekstil Sektörü Temsilcileri İzmir’de Buluştu

Türk Tekstil Sektörü temsilcileri Olağan Sektör Kurulu Toplantısı için Ege İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde Çeşme’de bir araya gelerek güncel geli

Tekstil Sektörü Temsilcileri İzmir’de Buluştu

Gündem   A+a-

 
Türk Tekstil Sektörü temsilcileri Olağan Sektör Kurulu Toplantısı için Ege İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde Çeşme’de bir araya gelerek güncel gelişmeleri değerlendirdiler.
 
Tekstil Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki KIVANÇ ’ın bugüne kadar yapılan en yüksek katılımlı Sektör Kurulu toplantısını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ihracatta artışın devamının sağlanması adına çalışmalarına devam ettiklerini belirterek katılımcıları selamladı.
 
Prof. Dr. Emre Alkin tarafından ihracat ve sektör özelinde yapılan bir sunum ile başlayan toplantıda, katma değerli ürün ihracatının öneminden bahsedilmiş ve sektörü ileriye taşıyacak en önemli gelişmelerin tasarım ve inovasyon ile mümkün olacağı vurgulanmıştır.
 
Özellikle son yıllarda ihracatçılara verilen destekler ve teşviklerin oldukça önemli olduğunu vurgulayan KIVANÇ, bu desteklerden olabildiğince çok firmanın faydalanması için Çukurova bölgesinde çalışmaların bizzat AKİB tarafından uygulandığını belirtti. Halihazırda TR62 bölgesinde 7 AR-GE ve 2 Tasarım Merkezi’nin kurulduğunu ve yıl sonuna kadar da sayının artacağını belirterek, ihracatta artık farklı çalışmalar yapma zamanının geldiğini belirtti.
 
Bir sonraki Sektör Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yapacak olacak Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, 6 Ekim 2017 tarihinde Final Gecesi ve Ödül Töreni yapılacak olan 6.ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’na tüm sektör temsilcilerini davet etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet