Skip Navigation Links

Hükümlüler el becerileri ile göz dolduruyor

Hatay E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükümlüler, katıldıkları kurslar sayesinde kazandıkları el becerileri ile üretim yaparak, a

Gündem   A+a-

Hatay E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükümlüler, katıldıkları kurslar sayesinde kazandıkları el ileri/" target="_blank">becerileri ile üretim yaparak, ailelerine destek oluyor.
Cezaevi Müdürü Muzaffer Avcı, suçunun cezasını çekmek için cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin düzenlenen her kursa katılmaya çalıştığını söyledi.
Şu an cezaevlerinin kapalı bölümünde 900, açıkta bölümünde de 110 kişinin bulunduğunu ifade eden Avcı, tutuklu ve hükümlüleri, topluma faydalı birer kişi olarak kazandırmak için, seracılıktan berberliğe, mozaik işçiliğinden halı ve otomobil yıkamaya, ekmek yapımından saat tamirciliğine kadar farklı alanlardaki kurslara yönlendirdiklerini kaydetti.
Tutuklu ve hükümlüleri iş ve çalışma olgunluğuna eriştirme projesi kapsamında düzenlenen kursların her yıl açıldığını vurgulayan Avcı, şöyle devam etti:
''Daha önce halk eğitim merkezinden öğretmenler gelip tutuklu ve hükümlülerimize kurs veriyordu. Bu kursu devamlı hale getirmek için hükümlülerimize bu işi öğrettik. Artık öğretmenler yerine hükümlülerimiz içeride olan arkadaşlarına bu işi öğretmeye başladı. Şu an kursumuzda 75 kişi eğitim alıyor. Oymacılıktan maket gemi yapımına, hattatlıktan hediye sandığa kadar yaptıkları çalışmalarla el becerilerini ve yaratıcılıklarını ortaya koyuyorlar. Yapılan bu ürünler için belli zamanlarda kentimizde sergiler açıyoruz. Ayrıca adliye binasının yanında da sürekli bir satış alanımız var. Kendi aldığı malzemeyi yaratıcılığıyla işleyerek güzel bir eser çıkaran mahkumlarımızın yaptığı ürünlerin satılmasıyla elde edilen tüm parayı da kendilerine veriyoruz. Tutuklu ve hükümlülerimiz de elde ettikleri kazancın bir kısmıyla kendi ihtiyaçlarını karşılıyor, kalanını da ailelerine gönderiyor. Tutuklu ve hükümlülerimiz bir meslek sahibi olabilmek için büyük çaba gösteriyor.''
Avcı ayrıca, cezaevinde meslek kurslarının yanı sıra okuma yazma bilmeyenlere yönelik de çalışma yaptıklarını belirterek, bunun yanı sıra eğitimini yarıda bırakanlar için de kurslar düzenlediklerini ifade etti.
HÜKÜMLÜLERİN GÖRÜŞÜ -

Tutuklu ve hükümlüler ise cezaevinde düzenlenen kurslar sayesinde vasıflı hale geldiklerini, işledikleri suçun cezasını çekerken de bir meslek sahibi olmaya çalıştıklarını ifade ettiler.
Cezaevine girmeden önce makine bakım ustası olarak çalışan E.G, burada kaldığı sürede topluma daha faydalı olabilmek için çalıştığını söyledi.
Cezaevinin kendisine çok şey kazandırdığını vurgulayan E.G., ''Burada yatmak da var, çalışmak da. Ancak yatmakla vakit geçmiyor ve hiç kimseye bir katkınız olmuyor. Düzenlenen kurslar sayesinde hem güzel vakit geçiriyoruz hem de ailemize az da olsa katkı sağlıyoruz'' diye konuştu.
Katıldığı el sanatları kursunda maket gemi yapımını öğrendiğini ifade eden E.G, yaptığı ürünlerin satışından elde ettiği gelirle hem kendi ihtiyaçlarını karşıladığını hem de ailesine maddi destek sağlayabildiğini belirtti.
Cezaevinde girmeden önce oto yıkama işinde çalışan M.G. de, cezaevinde bazı şeylerin değerini daha iyi anladığını kaydetti.
Cezaevinde sanata olan merakının farkına vardığının altını çizen M.G. ortaya çıkardığı eserlerden elde ettiği gelirle de ailesine destek olmaya çalıştığını söyledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet