Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Acaba Partiyi Kayyuma Devredilmesine Sebep Olanlar Utanıyorlar mı?

CHP ilçe Kayyum Heyeti parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek kongrenin ertelenmesi ile ilgili kayyum heyetine yapılan eleştiriler ile ilgi

Politika   A+a-

Acaba Partiyi Kayyuma Devredilmesine Sebep Olanlar Utanıyorlar mı?

CHP ilçe Kayyum Heyeti parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek kongrenin ertelenmesi ile ilgili kayyum heyetine yapılan eleştiriler ile ilgili açıklama yaptı. Kayyum heyeti adına açıklamayı yapan Av. Gazanfer Dik “CHP’nin Kayyuma devredilmesine sebep olanlar utansın” başlığı altındaki açıklamasında:
“Kamuoyunun bildiği üzere Ağustos ayı başlarında seçimle gelen CHP ilçe yönetimi görevden alınarak yerine geçici heyet atanmıştı. Heyetin Başkanı da Zeki Çıkan oldu.
Bu şekilde göreve gelen heyetin görevi partiyi 30 gün içerisinde ilçe kongresine götürmektir. Geçici heyet olağanüstü kongreyi yapmayarak görevini yerine getirmediğinden Medeni Kanunun 75. maddesi gereğince Sulh Hukuk Mahkemesi CHP ilçe teşkilatını kongreye götürmek üzere bizi Kayyum olarak atamıştır.
Seçim tarihi olarak belirlediğimiz 5 Aralık tarihinden önce delege listesini Zeki Çıkan ve arkadaşları tarafından bizlere teslim edilen delege listesi tutanakla askıya asılmış, alınan tutanakla askıdan alınmıştır.
Zeki Çıkan 30 gün içerisinde ilçeyi kongreye götürmemek gibi ağır bir ihmalde bulunmuştur. Ayrıca görevi heyete 11 gün geç teslim ettiği için heyetimizin çalışmalarını engellemiştir. Buna rağmen Zeki Çıkan pikin bir şekilde Kayyum heyeti görevini yerine getirmemiş diyebiliyor.
Burada tespit edilmesi gereken partiyi kayyuma düşürenlerin kim olduğudur.
Bizler kendiliğimizden kayyum olarak gelmedik. Zeki Çıkan göreve geldiklerinden itibaren 30 gün içinde ilçe kongresini yapmadıkları için CHP ilçe teşkilatı temsilcisiz kaldı. Bunun üzerine mahkeme CHP ilçe teşkilatının kayyuma teslim edilmesine karar verdi. Bizler partimizin kayyuma düşürülmesinden utanıyoruz. Acaba partiyi kayyuma devredilmesine sebep olanlar utanıyorlar mı?
Buna rağmen bu zat büyük bir pişkinlikle “Kayyumlar görevini yerine getirmedi” diyor ve hak etmeden kullandığı “İlçe Başkanlığı” sıfatını halen kullanarak komik durumlara düşüyor ve mahkemelere gidiyor “Kayyum heyetinin görevi bitmiştir ve güvensizdir. Gerekçesiyle dava açıyor. Kendisinin kayyum heyetine teslim ettiği delege listesine itiraz ediyor ve kayyum heyetini listeyle oynamakla suçluyor. Kayyum heyetinin delege listesine ne bir isim ilave etme ne de bir isim silme yetkisi yoktur ve yapılmamıştır. Bu yetki ilçe seçim kurulunundur ve delege listesi olduğu gibi ilçe seçim kuruluna teslim edilmiştir. İtiraz makamı da ilçe seçim kuruludur. Zeki Çıkan’ın mahkemeye bu konuya ilişkin yaptığı müracaat mahkemece kesin olarak ret edilmiştir.
Dileğimiz CHP ilçe kongresinin halkımıza ve partimize barışı, kardeşliği üretkenliği getirmesidir.
Bir başka husus dağınık siyaset alanından bir şekilde partimize monte edilen ama CHP’yi sindirmemiş avukat bir meclis üyesinin yerel haber sitesinde yer alan talihsiz beyanını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Arkadaşımız aynen şunları söylüyor:
“Kayyum görevini kötüye kullanarak taraflı davranmıştır. Oy kullanmaması gerekenleri oy kullanabilecek gibi listeye yazmıştır. Kaldı ki listelerin askıya çıkarılması gerekirken, itiraz olabileceği endişesiyle bu da uygulanmamış askıya çıkarılmadan seçim kuruluna verilmiştir.
Kayyum heyeti sözde birilerini rencide etmeyi amaçlamış, ama kendileri rencide olmuştur. Kendilerine duyulan güveni ve iyi niyeti suistimal etmişlerdir.”
Bu arkadaşımız Zeki Çıkan’ın kankasıdır. Beraber siyaset yapmaktadır. Zeki Çıkan partiyi temel görevi olan 30 gün içinde olağanüstü kongreye götürmediği ve partinin kayyuma devredilmesine sebep olduğu zaman bu arkadaşımız uzayda mıydı? Kendi gözü önünde ve geçici heyetin görülmeyen dümen başı olduğu zamanda olağanüstü kongreyi yapmayan ağır ihmal ve kusur içine düşen Zeki Çıkan’a neden uyarıda bulunmadı. Ona partiyi bu hale getirmemesi için neden destek yapmadı. Neden açık ve ağır ihmal gösteren Zeki Çıkan için iyi niyeti kötüye kullandın tepkisini göstermedi. Unutulmasın ki bir kişi yalnız yaptıklarından değil yapılabilmesine rağmen yapmadıklarından da sorumludur.
Aynı arkadaş delege listesine oy kullanamayacak kişileri yazdığımızı söylüyor. Arkadaş delege nasıl olunur delege listesi nedir nasıl kesinleşir. Kesinleşen listeye kimler müdahale edebilir. Bu konuları araştırdı mı acaba? Araştırmış olsaydı böyle rastgele saldırı anlamına gelen ifade de bulunmazdı. Bunları merak etmek ve bilmek için esastan CHP’li olmak gerekiyor.
Arkadaşımızın siyasi çalışmasını engellemiş olduğumuz parti binasının olmayışı ve elini ayağını bağladığımız hususu nasıl algılanmalarıdır. Buna cevap vermeye gerek görmemekteyiz.
Bütün bunları bir kenara bırakan heyetimiz tarafsız bir şekilde ve hukuk çerçevesinde görevini devam ettirmektedir. Görevimiz nedeniyle tarafsızlığımızdan hukuka saygımızdan toplum çıkarları ile parti çıkarlarını esas aldığımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
Kayyum heyetimizin şimdiki hedefi; 26.12.2010 tarihinde ilçe seçimlerini aday arkadaşlarımızın birbirlerine saygılı, parti çıkarlarını ön planda tutarak demokratik bir şekilde yapılmasını sağlamak yönünde çalışmaktır.” görüşlerine yer verdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş