Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mağaracık’ta Bir Tarih Canlanıyor

Mağaracık mahallesinin merkezinde bulunan (Ğayn) olarak mağaracığın simgesi memba ve çevresi Samandağ Belediyesi tarafından düzenlendi.

Mağaracık’ta Bir Tarih Canlanıyor

Gündem   A+a-

 
Mağaracık mahallesinin merkezinde bulunan (Ğayn) olarak mağaracığın simgesi memba ve çevresi Samandağ Belediyesi tarafından düzenlendi. Samandağ Belediyesi tarafından tarihi Ğayn suyunun eski haline dönüştürülmesi için başlatılan çalışmaların sonuna gelindi.
 
Bugün unutulmaya yüz tutmuş olan Ğayn suyunun geçmişte koca ağaçlar arasından geçerek okulun ve kahvelerin önünden denize kadar ulaştığı biliniyor. Zaman içinde çeşitli çalışmalarla unutulmaya yüz tutan   (Su havuzu vb… ) su kaynağı olarak bilinen Ğayn suyu Samandağ belediyesinin çabalarıyla tekrar canlandırılıyor.
 
Su kaynağı etrafında bulunan ağaçlar ve doğal yapı korunarak çalışma gerçekleştirildi.  İnsanların dinlenebilecekleri bankların, çocuklarında rahatça faydalanabilecekleri oyun gurupların bu alana yerleştirileceği belirtildi.
 
Samandağ Belediyesi Fen İşleri Müdürü M.Ali Bulut:”Fen İşleri ve Park bahçeler müdürlüğümüzün ortak çalışmasıyla düzenleme gerçekleştirildi.   
 
Mağaracık mahallesinin simgesi durumundaki Ğayn  suyunun etrafında  yeşil alan ve dinlenme mekanı oluşturduk. Ğayn suyu nu yüzeye taşımak adına için çeşitli düzenlemeler yaptık, ekipmanlar yerleştirdik. Park ve dinlenme alanı için banklar ve Çocuk oyun gurupları yerleştireceğiz.  Tarihi Nitelik taşıyan Ayn kaynağına uygun tarihi nitelikte bir düzenleme gerçekleştirdik.  Doğal taştan su elamanı yapımı ve dolgu çalışması, Çim derzli doğal plak taşı ile zemin kaplama yaptık. Yeşil alanlarla ilgilide ağaçların bakımını gerçekleştirdik.Bu anlamda bu konuda Belediye Başkanımız sn.Mithat Nehir öncülüğünde  ,Halkımız için nezih bir mekanı hayata geçirmenin  kıvancını yaşıyoruz   “dedi. 
 
SAMANDAĞ BELEDİYE BAŞKANI MİTHAT NEHİR ĞAYN MEVKİDE ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ,Ğayn mevkideki çalışmaları yerinde inceledi. Fen işleri müdürü Mehmet Ali Bulut çalışmalar hakkında bilgi verdi .Başkan Nehir’e Mahalle sakinlerinden Emin Çekiç, Mağaracık Eski Belediyesi Eski Başkanlarından Yusuf Sürmeli  ve Mahalle sakinleri başkan Nehir’e eşlik ederek ,bu çalışmadan dolayı teşekkür ettiler.
 
Başkan Nehir :” Mağaracık mahallesi tarihi,doğal,kültürel  değerlere sahip,güzide bir  yerleşim birimidir. Samandağ Belediyesi olarak kültürümüze,tarihimize sahip çıkan bir yerden çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.Bu çalışmada  tarihi bir su kaynağını canlandırdık.Bu kaynağın etrafında bulunan yeşil alanda da düzenlemeler  gerçekleştirerek halkımızın da güzel vakit geçirebileceği ortam oluşmuş oldu.”dedi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar